Η. Ψινάκης: Ο έρωτας δεν έχει καμία θέση στη ζωή μου!

Ο Ηλίας Ψινάκης, που αυτή την περίοδο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα του Fab 5 στον ΑΝΤ1, σε συνέντευξη που έδωσε στην Real Life, σε ένα από τα διαλείμματα των γυρισμάτων, μίλησε για την κρίση, τον έρωτα, τους πολιτικούς και πολλά άλλα.

Εξομολογείται πως αυτό το διάστημα είναι πολύ στεναχωρημένος, αλλά τον ενεργοποιεί το χιούμορ, ενώ δηλώνει πως, ανήκει στους ανθρώπους που συγχωρούν εύκολα, αλλά είναι πολύ εκδικητικός στην προδοσία.

Σε μια εποχή που οι πολιτικοί αποδοκιμάζονται, εκείνος απολαμβάνει την επευφημία του κοινού… Τι λείπει από τους πολιτικούς που το έχει ο ίδιος;

”Η πλειονότητα των υπουργών δεν έχει καμία σχέση με το υπουργείο που αναλαμβάνει. Για παράδειγμα ένας υπουργός Οικονομικών, δεν μπορεί να είναι δικηγόρος ή συνταγματολόγος, πρέπει να είναι οικονομολόγος. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπουργών που έχουν περάσει απ’ όλες τις κυβερνήσεις, ήταν επαγγελματικά αποτυχημένοι σε προσωπικό επίπεδο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχει έρθει η χώρα σε αυτή την κατάσταση. Κυβερνόμαστε από ανίκανους και ακατάρτιστους ανθρώπους, τους οποίους βεβαίως εμείς ψηφίσαμε.

Εγώ μπήκα σε αυτή την περιπέτεια όχι για να γίνω πλούσιος ή διάσημος. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω τη χώρα μου, έστω και αργά, γιατί κι εγώ -μη νομίζετε- ζούσα στην κοσμάρα μου… Πρόσφατα ξύπνησα, ταξίδευα, γλένταγα και περνούσα καλά. Αλλά έχω αποφασίσει να ζω στην Ελλάδα -ενώ η οικογένειά μου ζει στο εξωτερικό- με προσωπικές θυσίες σε οικονομικό επίπεδο.

Θεωρώ άδικο να έχουμε παραλάβει μια πολύ ωραία χώρα και να την παραδίδουμε κατεστραμμένη στους νέους ανθρώπους. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει. Εγώ βέβαια, το κατάλαβα αργά -αν και ποτέ δεν είναι αργά.”

Η σχέση του με το χρήμα
”Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα χρήματα. Άλλωστε εγώ οτέ δεν είχα χρήματα, η οικογένειά μου είχε. Εξάλλου, το αν θα περάσεις καλά, δεν εξαρτάται από το αν έχεις χρήματα ή όχι.”

Η θέση που έχει ο έρωτας στη ζωή του…
”Καμία θέση. Ο έρωτας είναι για τους νέους ανθρώπους, τον απολαμβάνω ως θεατής, όταν τον βλέπω στους γύρω μου. Πάντα κορόιδευα ανθρώπους σαν εμένα, με το ένα πόδι στον τάφο δηλαδή, που ερωτεύονταν και έκαναν ακρότητες. Κάθε ηλικία έχει τα καλά της και στη δικιά μου δεν συμπεριλαμβάνεται ο έρωτας.”

Read More

And More