Γ. Αρναούτογλου: Έγραψε βιβλίο και μιλάει για τη Νικόλ, το γάμο και την πολιτική!

O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ”Glam” μίλησε για την εκπομπή ”Όμορφος Κόσμος 2”, την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, την σύντροφό του, Νικόλ, τον γάμο, την συγγραφή του πρώτου του βιβλίου και άλλα πολλά.

Ένιωσε ποτέ σταρ;
”Είναι μεγάλη συζήτηση και έχω περάσει από πολλά στάδια. Το πιο σημαντικό όμως, είναι να κοιτάς τι γίνεται μέσα σου και όχι γύρω σου. Η στιγμή που ανακαλύπτεις τα λάθη σου είναι η πιο σημαντική. Μπορώ να τα δικαιολογήσω όλα σε μια πορεία ενός ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά. Εκτός από το να προσβάλω, να κάνω κακό σε άλλον άνθρωπο, πράγματα που δεν έκανα ποτέ και νιώθω περήφανος. Όλα τα άλλα τα πέρασα… Να χάσω λίγο τον εαυτό μου, να μην καταλαβαίνω πράγματα που θα ήθελα να καταλαβαίνω, πράγματα που είχαν σχέση με εμένα… Αν με ρωτήσεις, αν είχα καβαλήσει το καλάμι, πιστεύω ότι δεν το καβάλησα ποτέ. Σημασία όμως, δεν έχει τι λες εσύ για τον εαυτό σου, αλλά οι άλλοι για σένα.”

Σχετικά με το βιβλίο του, που είναι κατάθεση της ψυχής του και τις κριτικές που δέχθηκε
”Διάβασα πρόσφατα το σχόλιο μιας δημοσιογράφου που έλεγε ότι δεν ξέρει αν το βιβλίο του Γρηγόρη είναι καλό, κακό, αριστούργημα. Ότι μετά από 6 χρόνια ψυχοθεραπείας που έκανα γιατί κάθισα και έγραψα ένα βιβλίο; Από τη μία, γέλασα λίγο γιατί αντιλαμβάνομαι τον τρόπο σκέψης της, αλλά από την άλλη, σ’ αυτό το βιβλίο δεν δίνω συμβουλές. Απλά καταθέτω τα πράγματα όπως τα βίωσα εγώ, για να δει και ο υπόλοιπος κόσμος τι μπορεί να βγει από αυτό… Μόνο στην Ελλάδα κάνουν ερωτήσεις τύπου ”Αυτός είναι παρουσιαστής, τι θέλει και γράφει;”. Ε, λοιπόν, δεν κρίνεσαι από το ποιος είσαι με αυτό που γράφεις, αλλά αυτό που γράφεις… Όλοι όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Δεν με στεναχωρεί καθόλου, μου φαίνεται αστείο και γελοίο…”

Ένας γάμος είναι εντός ή εκτός των ορίων του;
”Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό… Επειδή το έχω πει πολλές φορές ότι είναι ένα ενδεχόμενο που με ενδιαφέρει να συμβεί στη ζωή μου- νομίζω ότι καταντάει πλέον βλακεία να το λέω συνέχεια. Αν είναι να γίνει, θα έρθει από μόνο του. Όλα τα άλλα είναι υποθετικά.”

Τι ρόλο παίζει στη ζωή του ο έρωτας
”Υπήρξαν εποχές που δεν ήμουν ερωτευμένος. Όταν τα πηγαίνεις καλά με τον εαυτό σου, όλες οι εποχές είναι ωραίες. Όταν δεν τα πηγαίνεις, ακόμα και τον μεγαλύτερο έρωτα να νομίζεις ότι έχεις βρει, θα είσαι δυστυχισμένος.”

Τι ήταν αυτό που τον κέρδισε στην Νικόλ
”Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω καθόλου. Είναι ένας άνθρωπος εκτός τηλεόρασης, που έχει επιλέξει η ζωή της να μην έχει σχέση με τα κοινά κι εγώ οφείλω να σεβαστώ αυτή την απόφασή της.”

Είναι ερωτευμένος, ευτυχισμένος;
”Είμαι ήρεμος. Έχω σταματήσει πλέον τις βαρύγδουπες εκφράσεις.”

Read More

And More