Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες. Ψάχνουν την γιάφκα των τρομοκρατών!

Αρνούνται να πουν ακόμη και το όνομά τους οι δύο νεαροί, μόλις 22 και 24 ετών, που επιχείρησαν να στείλουν τα τέσσερα δέματα βόμβες στις τρεις πρεσβείες και το Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί. Αν και οι δυο νεαροί είναι παλιοί… γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής όλα δείχνουν ότι πρόκειται για “εκτελεστικά όργανα” μιας ευρύτερης ομάδας.

Mε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δύο νεαρών που συνελήφθησαν, των αποστολέων των εκρηκτικών φακέλων θα επιχειρήσουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής να εντοπίσουν τις γιάφκες της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς ή και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η Σέχτα Επαναστατών, μέσω των πληροφοριών που θα συλλέξουν από τους πολίτες.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμο για τον εντοπισμό της γιάφκας και καλούν τους πολίτες όσοι πολίτες γνωρίζουν το οτιδήποτε για τα πρόσωπα αυτά να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 1014, 1964, 170.

Ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 22χρονος νεαρός φορούσε περούκα, γυαλιά μυωπίας, αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ στην τσάντα μέσης είχε ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες. Μάλιστα, ο νεαρός κατά τη διάρκεια της σύλληψής του δήλωσε πολιτικός κρατούμενος ενώ προέκυψε ότι ήταν καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και για τον εμπρησμό αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη στις 27 Ιουνίου 2009, την οποία είχαν αναλάβει οι “Πύρινες Σκιές”.

Ο Νικολά Σαρκοζί, οι πρεσβείες του Μεξικό, της Ολλανδίας και του Βελγίου, αποτελούσαν τους «παραλήπτες» των εκρηκτικών φακέλων, που οι δύο νεαροί επιχείρησαν να αποστείλουν χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών. Αποστολέας στον Γάλλο Πρόεδρο φαινόταν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, στην πρεσβεία του Βελγίου η ACTION AID HELLAS και ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης στην Πρεσβεία της Ολλανδίας.

Οι δράστες προσπάθησαν να στείλουν τέσσερα διαφορετικά δέματα παγιδευμένα με εκρηκτικά από τρία διαφορετικά σημεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είναι φοιτητής ενώ ο δεύτερος έχει καταγραφεί σε βίντεο, να τοποθετεί εκρηκτικό μηχανισμό σε κάδο απορριμάτων στο Πεδίον του Άρεως τον Οκτώβριο του 2009 λίγο πριν την ομιλία του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το χρονικό των εκρήξεων ελεγχόμενων και μη

Το πρώτο τους “χτύπημα” έγινε σε εταιρεία ταχυμεταφορών Swift Mail στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι.

Προσπάθησαν να στείλουν τον ένα φάκελο με εκρηκτικά από εκεί αλλά στις 11.40 ο φάκελος εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας. Η κοπέλα τραυματίσθηκε ελαφρά στα χέρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι δυο συνελλήφθησαν στην οδό Ριζάρη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ με ένα ύποπτο δέμα στο αυτοκίνητό τους.

Φορούσαν περούκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ο ένας από τους 2 σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. Το δέμα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Αμέσως μετά την σύλληψή τους με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε επάνω τους, εντοπίσθηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή τους είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, και εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη
.

Read More

And More