Ποιες τροφές πρέπει να τρως για χάσεις λίπος από την κοιλιά

Κι όμως! Υπάρχουν τρόφιμα που θα γίνουν το “φονικό” όπλο κατά του λίπους στην κοιλιά.

H Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αναστασία Δ. Κόκκαλη εξηγεί πως “το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για να μειώσουμε λίπος και πόντους στην κοιλιά βασίζεται σε ένα απόλυτα ισορροπημένο διαιτολόγιο, χωρίς ακρότητες και άγχος.”

Αν λοιπόν θέλεις να στοχεύσεις στην τέλεια κοιλιά δεν έχεις παρά να βάλεις στο τραπέζι σου τις παρακάτω τροφές:

Προϊόντα Ολικής άλεσης
Ψωμί, δημητριακά, αλεύρι κτλ που δεν είναι επεξεργασμένο και περιέχει όλες του τις βιταμίνεις και τα θρεπτικά συστατικά. “Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, άτομα που έκαναν δίαιτα και κατανάλωναν 5 μερίδες με προϊόντα ολικής αλέσεως κάθε μέρα, έχασαν διπλάσια ποσότητα λίπους από την κοιλιά σε σχέση με όσους έτρωγαν επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Το βασικό συστατικό που παίζει ρόλο στα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι οι φυτικές ίνες” επισημαίνει η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αναστάσια Δ. Κόκκαλη.

Μύρτιλλο

Τα μικρά μπλέ φρουτάκια φαίνεται πως έχουν εντυπωσιακή δράση στην καύση του λίπους. “Συγκεκριμένα, τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνη, η οποία ενδέχεται να ενεργοποιεί τα γονίδια που καίνε λίπος” αναφέρει η κα. Κόκκαλη.

Πράσινο Τσάι
Κρύο ή ζεστό (χωρίς βέβαια πολλή ζάχαρη) το πράσινο τσάι είναι το ρόφημα που πρέπει να ακολουθεί κάθε προσπάθειά σου να χάσεις κιλά. Συγκεκριμένα οι κατεχίνες που περιέχονται σε αυτό, συμβάλλουν στην απώλεια λίπους από την κοιλιακή χώρα. Η Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αναστασία Δ. Κόκκαλη συστήνει τουλάχιστον 5 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά.

Αποξηραμένα φρούτα
Βερύκοκα, δαμάσκηνα, σύκα και ό,τι άλλο λαχταράς. Είναι νόστιμα, συνοδεύουν τέλεια το γιαουρτάκι σου και αποτελούν μια έξυπνη επιλογή για σνακ μέσα στην ημέρα. Όπως φαίνεται εκτός όλων των άλλων, μια λογική ποσότητα αποξηραμένων φρούτων μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθειά σου να χάσεις λίπος από την κοιλιά.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ
Υπάρχουν τροφές που επηρρεάζουν τον οργανισμό σου και προκαλούν δυσφορία και πρήξιμο. “Αρκετές φορές, παρατηρείται το γνωστό «φούσκωμα» στην περιοχή της κοιλιάς, χωρίς να υπάρχουν περιττά κιλά. Το γεγονός αυτό οφείλεται συνήθως σε δυσπεψία ή σε κατάσταση κολίτιδας” εξηγεί η κα. Κόκκαλη

Τι μπορείς να κάνεις;
Με την κατάλληλη διατροφή θα βάλεις και πάλι “μπροστά” τη λειτουργία της πέψης. “Η κολίτιδα έχει ως βασική αιτία το άγχος, αλλά τα συμπτώματα επιδεινώνονται με την κακή διατροφή” αναφέρει η Κλίνικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αναστασία Δ. Κόκκαλη.

Αν λοιπόν εντοπίσεις ποιες είναι εκείνες οι τροφές που σε ενοχλούν τότε θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις το φούσκωμα και να αποκτήσεις πιο επίπεδη, καλοσχηματισμένη κοιλιά. “Συνήθως αυτές οι τροφές δεν είναι ίδιες για όλους, αλλά οι συνήθεις ύποπτοι είναι τα όσπρια, το λάχανο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, τα χόρτα και τα άγουρα φρούτα” επισημαίνει η κα. Κόκκαλη.

Τέλος, με την κατάλληλη συστηματική άσκηση και το λίπος μπορείς καταπολεμήσεις, αφού θα τονώσεις τον μεταβολισμό σου, αλλά και το φούσκωμα θα μπορέσεις να εξαφανίσεις.

Αναστασία Δ. Κόκκαλη, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc (Hons), S.R.D.

Read More

And More