Χρύσπα: Πώς έχασε 7 κιλά!

Η Χρύσπα επιστρέφει δυναμικά με ολοκαίνουριο τραγούδι, αλλά και εντυπωσιακή σιλουέτα. Έχει ήδη χάσει 7 κιλά και συνεχίζει… Πώς όμως κατάφερε να χάσει τα κιλά;

Πριν από λίγο καιρό επισκέφθηκε διαιτολόγο προκειμένου να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής: “Τους τελευταίους τρεις μήνες έχω χάσει αργά και σταθερά 7 κιλά. Αλλά φαίνεται σαν να έχω χάσει περισσότερα γιατί έχω χάσει περισσότερο λίπος με αυτό τον τρόπο. Το αισθάνομαι, το βλέπω στα ρούχα μου, έχει αλλάξει η επιδερμίδα μου. Κάνω διατροφή κι όχι δίαιτα”.

Εκείνο που άλλαξε στην καθημερινότητα της δημοφιλούς τραγουδίστριας είναι οι επιλογές των τροφών: “Έχω σταματήσει να τρώω ψωμί. Όταν καταναλώνω οτιδήποτε έχει σχέση με αλεύρι ή ζυμαρικά είναι πάντα ολικής άλεσης. Έχω σταματήσει να τρώω γλυκά και τρώω φρέσκα φρούτα. Από γλυκά τρώω μόνο μέλι. Εαν τύχει να θέλω να φάω γλυκό, μπορεί να φτιάξω κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης με μέλι αντί για ζάχαρη και ελαιόλαδο αντί για βούτυρο”.

Αν φτάσεις στο επιθυμητό βάρος θα είναι πιο χαλαρό το πρόγραμμα. Αλλά μέχρι τότε θα έχει γίνει τρόπος ζωής. Έτσι ώστε να μην παίρνεις κιλά.

Δεν ήταν πάντα τόσο εύκολο

Όπως εκμυστηρεύεται η Χρύσπα η διαδικασία της απώλειας κιλών δεν ήταν εύκολη υπόθεση. “Έχω περάσει φάσεις βουλιμίας και φάσεις πείνας προσπαθώντας να κάνω δίαιτες. Κάποιες δίαιτες ήταν πολύ αυστηρές κι έπρεπε να τρώω στεγνά κοτόπουλα ή σκέτα ψάρια. Κάποια στιγμή μπουχτίζεις. Με αυτές τις δίαιτες έχανες πάρα πολλά κιλά! Ακόμη και σε δύο εβδομάδες μπορεί να έχανες 5 κιλά! Από την τρίτη όμως κιόλας εβδομάδα είχες πάρει πίσω τα τρία κιλά. Την τέταρτη τα είχες πάρει όλα πίσω και ακόμη περισσότερα”.

Το μυστικό βρίσκεται στην κουζίνα!

Η Χρύσπα λατρεύει την μαγειρική και ετοιμάζει η ίδια τα φαγητά της διατροφής της. “Επειδή μου αρέσει το φαγητό, έχουμε βρει με τον διαιτολόγο μου τρόπους να φτιάχνουμε φαγητά που μας αρέσουν, χωρίς να μας παχαίνουν. Ακόμη κι αν τύχει να παραγγείλω αποφεύγω τα κρέατα γιατί χρησιμοποιούν πολύ αλάτι. Οπότε παίρνω κυρίως σαλάτες”.
Πιστεύει πως το μυστικό για να μάθεις στην ισορροπημένη διατροφή είναι η μαγειρική “Καλό είναι να αρχίσεις να πειραματίζεσαι στην κουζίνα και να φτιάχνεις γευστικά φαγητά με λίγα λιπαρά. Το ελαφρύ φαγητό δεν είναι άνοστο – είναι μύθος αυτό. Σιγά, σιγά βρίσκεις τις σωστές αναλογίες και τον τρόπο με τα μπαχαρικά ώστε να δίνεις γεύση χωρίς να προσθέτεις λιπαρά”.
Και από γυμναστική;

Η Χρύσπα αγαπά ιδιαίτερα το χορό. Κάνει κλασικό μπαλέτο από παιδί: “Έκανα χορό από τα 3 έως τα 16 μου χρόνια και εδώ κι ένα χρόνο έχω μπει στο επαγγελματικό για διδασκαλία”. Όχι δεν σκοπεύει να συμμετέχει στο Dancing With The Stars. Tα μαθήματα θα την βοηθήσουν στις εμφανίσεις της επί σκηνής: “Θα με δείτε να χορεύω επί σκηνής, όχι όμως επαγγελματικά”.

Ποια διάσημη θαυμάζει για το σώμα της;

Δεν της αρέσουν τα skinny πρότυπα σε μια γυναίκα. Προτιμά πιο χυμώδεις γυναίκες, όπως την εκρηκτική Rihanna: “Μου αρέσει πάρα πολύ το σώμα της Rihana γιατί δείχνει νεανικό, σφριγηλό και γυμνασμένο. Όχι στις “κοκκαλιάρες”, ναι στο υγιές σώμα. Δεν ξέρω τι λένε οι άνδρες για το γυναικείο σώμα, γενικά όμως πιστεύω πως πρέπει να είμαστε υγιείς και να μην υπερβάλλουμε”.

Του Λευτέρη Σαββίδη

Δες όλα τα μυστικά των επωνύμων στη διατροφή και τη γυμναστική. Κάνε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να δεις τι είπαν στο TLIFE.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου Ιωάννα Next Top Model Κατερίνα Ζαρίφη

Jennifer L. Hewitt Ευαγγελία Αραβανή Πέγκυ Ζήνα

And More