Ε. Αραβανή: Ποιο είναι το beauty tip που της έδωσε η γιαγιά της; Τι κάνει στα μαλλιά της; Μας τα είπε όλα!

Πιστεύεις στην τύχη; Θα σου πω μια σύντομη ιστορία: μια εβδομάδα πριν, η Ξένια (aka Ιωάννου, aka αρχισυντάκτρια TLIFE) έρχεται στο γραφείο και μου λέει: “H Ευαγγελία Αραβανή είναι κούκλα! Σε αυτή πρέπει να πάρεις συνέντευξη!”. Μια εβδομάδα μετά (ή σχεδόν): έχω κανονίσει ραντεβού για νύχια στο Bar-B, μπαίνω καθυστερημένη και πέφτω πάνω στην Ευαγγελία Αραβανή η οποία έχει μόλις τελειώσει το manicure και διαλέγει καλλυντικά! Αν αυτό δεν είναι τύχη, τότε τι;

Αντανακλαστική κίνηση: βγάζεις κινητό και βομβαρδίζεις με ερωτήσεις (Holly i-phone!). Διευκρινίζω: ερωτήσεις που αφορούν την ομορφιά και μόνο! Και η Ευαγγελία είχε τα κέφια της και μου τα είπε όλα, όσο εκείνη έκανε beauty shopping και διαλέγαμε μαζί κραγιόν!

Και για του λόγου το αληθές… Η Ευαγγελία είναι σε απόλυτη beauty εγρήγορση: διαλέγει τα αγαπημένα της προϊόντα μακιγιάζ και απαντά στην ανυπόμονη beauty editor που θέλει να μάθει τα πάντα για εκείνη!

Βάφεσαι καθημερινά;
Γενικά το αποφεύγω. Δεν είναι ότι καλύτερο. Δεν το προτιμώ. Μου αρέσει να είμαι όσο το δυνατόν πιο απλή γίνεται.

Πόσο συχνά πηγαίνεις στον δερματολόγο;
Δεν πάω πολύ συχνά. Μόνο αν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Μόνο αν δω κάτι περίεργο. Κι επίσης, πηγαίνω, μια φορά τον χρόνο να κάνω έναν σωστό καθαρισμό.

– Πώς περιποιείσαι την επιδερμίδα σου το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο και το πρωί όταν ξυπνάς;
Πάντα θα κάνω ντεμακιγιάζ. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να πέσω για ύπνο βαμμένη. Και πλένω και το πρόσωπό μου με ένα ειδικό σαπούνι για το δέρμα μου και βάζω την ενυδατική μου κρέμα. Δεν έχω μια συγκεκριμένη κρέμα, αλλά γενικά προτιμώ να παίρνω κάποια από φαρμακείο. Είτε αυτή είναι Bioderma, είτε Avene.

– Πόσο συχνά βάφεις τα νύχια σου;
Μου αρέσει να βλέπω τα νύχια μου βαμμένα. Τα βάφω αρκετά συχνά, λοιπόν, απλώς κατά διαστήματα μπορεί να τα αφήσω για να αναπνέουν. Αλλά επειδή μου αρέσει να είναι βαμμένα πηγαίνω για μανικιούρ μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά ανά δύο εβδομάδες, ώστε να κάνουμε το μανικιούρ γιατί γενικά δεν έχω και πρόβλημα με τα πετσάκια. Αλλιώς μετά μπορεί να κάνω ένα βερνίκι μόνη μου στο σπίτι.

– Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα στα νύχια τώρα;
Μου αρέσουν πολύ τα έντονα σκούρα χρώματα, είτε αυτό είναι μπορντώ, είτε μελιντζανί, σκούρο καφέ ή μαύρο αλλά και το διαχρονικό κόκκινο.

Κάνεις μόνη σου μάσκες; Αν ναι, έχεις κάποια συνταγή να μας προτείνεις;
Κάνω μια πολύ απλή μάσκα μαλλιών. Βάζω ελαιόλαδο, τα τυλίγω σε μεμβράνη, τα αφήνω αρκετές ώρες έτσι και μετά λούζομαι. Αυτό δίνει λάμψη συα μαλλιά και τα κάνει πιο υγιή.

Επιδερμίδα, δόντια, μαλλιά: για ποιο σημείο ξοδεύεις τα περισσότερα χρήματα και δίνεις περισσότερη βάση;
Θα έλεγα τα μαλλιά αν και για την επιδερμίδα ξοδεύεις αρκετά γιατί έχεις τις μάσκες, τα καλλυντικά και όλα τα προϊόντα μακιγιάζ, αν συμπεριλαμβάνονται κι αυτά. Αλλά θα έλεγα τα μαλλιά από την άποψη ότι ταλαιπωρούνται πολύ και λόγω χρώματος και πρέπει αρκετά συχνά να βάφω την ρίζα. Το ίδιο ισχύει και με το styling που ταλαιπωρούνται πάρα πολύ και συχνά. Προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα μπορώ ώστε να τα ενυδατώνω και να μην καταστρέφονται πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη μπορώ και διατηρώ τα δικά μου μαλλιά.

Πόσο συχνά πας κομμωτήριο για ρίζα;
Για ρίζα πλέον μπορεί να πάω το αργότερο στις 20 μέρες ή και 15.

Έχεις σκεφτεί να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου;
Ενώ το έχω σκεφτεί κατά καιρούς ότι ήθελα να αλλάξω λίγο γιατί και με έχει κουράσει αυτό το συχνό βάψιμο. Από την άλλη είναι κάτι που μου αρέσει, όλοι μου λένε ότι μου πάει πολύ οπότε δεν το βλέπω. Μπορεί στο μέλλον…

Ποια τάση σε έχει βάλει σε πειρασμό να αλλάξεις το χρώμα σου. Για παράδειγμα, η διχρωμία του ombre σε έχει επηρρεάσει;
Αυτό που λες με την ρίζα που είναι πιο σκούρα και όσο κατεβαίνει ανοίγει, το έχω σκεφτεί. Ίσως και να ήθελα να το πάω σε ελάχιστα πιο σκούρο τόνο από αυτό που το έχω. Δηλαδή, να είναι μικρή η αλλαγή. Να είναι καστανό ανοιχτό και όχι το καστανό σκούρο.

Νύχια, κομμωτήριο, μακιγιάζ, αισθητικός: τι σου φτιάχνει περισσότερο την διάθεση;
Νομίζω νύχια γιατί το κομμωτήριο λίγο το βαριέμαι. Η διαδικασία, δηλαδή, αυτή που βάφω την ρίζα και περιμένω τόση ώρα με κουράζει. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά: υπάρχει εκείνη η αγαπημένη στιγμή που είναι το λούσιμο και το μασάζ στο κεφάλι που είναι η στιγμή που απολαμβάνω όσο τίποτα στο κομμωτήριο. Και γι’ αυτό αξίζει όλη η αναμονή.

Πριν ετοιμαστείς για μια βραδινή έξοδο τι κάνεις πρώτα: make up ή μαλλιά;
Συνήθως ξεκινάω με το make up. Αλλά πολλές φορές, ειδικά το καλοκαίρι όταν κάνει ζέστη, προτιμώ να φτιάξω πρώτα τα μαλλιά μου γιατί μετά αν έχω βαφτεί αρχίζω και ιδρώνω και ξεβάφομαι. Σίγουρα, αυτό που θα είναι τελευταίο όλων το ντύσιμο. Άρα, πρώτα θα φτιάξω τα μαλλιά μου, μετά θα βαφτώ και μετά θα ντυθώ.

Ποιο άρωμα φοράς αυτή την στιγμή;
Αυτή την στιγμή φοράω το Vanille Extreme by Comptoir Sud Pacifique που πήρα μόλις από το Bar-B, αλλά το signature άρωμά μου είναι το Armani Code.

Με ολοκαίνουριο mani και προϊόντα μακιγιάζ! Εδώ θα βρεις και το νέο της άρωμα. Το μύρισα πάνω της και της πάει πολύ! Μυρωδιά καθαριότητας και βανίλιας!

Ποια είναι τα καλλυντικά που αγόρασες πιο πρόσφατα;
Αγόρασα ένα make up κι ένα concealer Beauty is Life!

Ποιο μακιγιάζ ξέρεις να κάνεις πολύ καλά;
Αρκετά μακιγιάζ κάνω εύκολα γιατί γενικά πιάνει το χέρι μου, έχω ασχοληθεί και είναι και κάτι που μου αρέσει. Οπότε, ακόμα και το smoky που για πολλές μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολο το κάνω με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Δηλαδή, έχει τύχει να με δει make up artist να με ρωτήσει “ποιος σε έβαψε” και να του πω μόνη μου. Η αντίδρασή του ήταν “αποκλείεται!”.

Δηλαδή αν έχεις κάποια επίσημη έξοδο μπορεί να βαφτείς μόνη σου;
Όχι μπορεί. Θα βαφτώ μόνη μου! Πάντα βάφομαι μόνη μου!

– Σου έχουν ζητήσει και φίλες σου να σε βάψουν;
Αμέ και το έχω κάνει! Φίλες, αδερφή, θεία. Πολύ κόσμο! Κάνω την make up artist (γέλια).

Τα μαλλιά σου είναι ίσια, σπαστά ή σγουρά;
Είναι ίσια οπότε λούζομαι και στεγνώνω απλά. Το μόνο που μπορεί να κάνω όταν έχω να πάω κάπου είναι δυο βουρτσιές για να είναι πιο sleek.

Ποια είναι εκείνη η beauty συμβουλή που έχεις πάρει από την μαμά σου και την τηρείς ευλαβικά;
Θα σου πω μια συμβουλή που μου έχει δώσει η γιαγιά μου, αλλά δεν την τηρώ ευλαβικά, γιατί δεν μου είναι ότι καλύτερο, είναι όταν κάνω μπάνιο στο τέλος να ρίχνω κρύο νερό ειδικά στο στήθος, γιατί σφίγγει το δέρμα. Το tip είναι σκύβεις ελαφρώς μπροστά και ρίχνεις κρύο νερό κι έτσι διατηρείται στητό. Τον Χειμώνα, όμως, δεν το κάνω γιατί κρυώνω πολύ!

Ποια είναι εκείνο το προϊόν στο οποίο ορκίζεσαι;
Αυτό που δεν θα άλλαζα με τίποτα είναι το καθαριστικό των ματιών μου και του προσώπου. Το ένα είναι το Sensibio της Bioderma το οποίο είναι λοσιόν που καθαρίζει το πρόσωπο. Κι επειδή έχω λιπαρή- μικτή επιδερμίδα δεν κάνει να χρησιμοποιώ γαλάκτωμα και αυτό είναι ιδανικό! Από όταν μου το πρότεινε η δερματολόγος μου δεν το αλλάζω για κανέναν λόγο. Γιατί κάποια στιγμή για καλύτερα είχα πάει σε γαλάκτωμα με την λογική ότι θα καθαρίζει πιο καλά το πρόσωπο, και πιο βαθιά και γέμισα σπυράκια. Για τα μάτια χρησιμοποιώ τον διφασικό ορό της L’Oreal Paris. Επειδή έχει αυτό το λαδάκι μέσα ξεβάφει τέλεια και την μάσκαρα! Το παίρνω και από το super market.

– Ποια είναι η μεγαλύτερη beauty “καταστροφή” που έχεις υποστεί ποτέ; Π.χ. Κραγιόν που σου έχει μείνει στα δόντια.
Σε κάποια shows ή μακιγιάζ προκειμένου να βγάλουν ένα concept μου έχουν κρεπάρει πολύ τα μαλλιά κι εγώ πάλευα μια ώρα στο μπάνιο με μάσκα και χτένα για να τα ξεμπερδέψω. Να χτενίζω λίγο, λίγο και παρόλα αυτά να μου φεύγουν τούφες. Ένα άλλο ατύχημα είναι να με φιλήσουν με έντονο κραγιόν και να μου έχει μείνει στο μάγουλα χωρίς να το καταλάβω.

– Ποια από τις συνήθειες που έχουμε όλες οι γυναίκες, μάσκα μαλλιών, μάσκα προσώπου, ντεμακιγιάζ κλπ. Θα ντρεπόσουν να κάνεις μπροστά σε έναν άντρα;
Μμμμ… Η αλήθεια είναι ότι τα έχω κάνει όλα μπροστά σε άντρα (γέλια!) αλλά αυτό που ίσως δεν είναι ότι καλύτερο είναι η μάσκα προσώπου. Το οποίο, όμως, και πάλι το έχω κάνει! Ας πούμε, για το ντεμακιγιάζ είναι κάτι που το έχω κάνει άπειρες φορές. Δηλαδή, γερνάω μετά την έξοδο και μπροστά στον άλλο παίρνω τα βαμβάκια μου και ξεκινάω και ξεβάφομαι. Δεν το θεωρώ κάτι συγκλονιστικό. Αλλά το να κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι με την μάσκα και να σε δει ο άλλος, είναι κάτι που καλό είναι να μην συμβαίνει.

– Ποιο είναι το μυστικό που εφαρμόζεις στο μακιγιάζ σου και πιάνει;
Το είχα μάθει, με εντυπωσίασε και έκτοτε το εφαρμόζω συνέχεια. Όταν βάζω eyeliner κλείνω το μάτι και στην εξωτερική γωνία κάνω μια κάθετη γραμμή. Έτσι το βλέμμα είναι πιο ανοδικό. Ενώ αν βάλεις το eyeliner σε απόλυτη ευθεία όταν έχεις κλειστό το μάτι, δεν θα σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό είναι ένα ωραίο trick που κάνω και πιάνει!

Και κάπως έτσι, έφυγα με λάφηρο μια συνέντευξη, πολλά beauty tips και κανούρια νύχια…

Read More

And More