Τάσεις Φθινόπωρο 2015: έτσι θα κάνουμε το μακιγιάζ και τα μαλλιά μας τη νέα σεζόν!

Υπάρχει αυτό το κλισέ: κάθε τέλος μια νέα αρχή. Θα το πω, όμως, με δικά μου λόγια γιατί να, απεχθάνομαι τα κλισέ: αν είναι κάτι που με παρηγορεί σε κάθε καλοκαίρι που τελειώνει αυτό είναι οι νέες τάσεις και τα νέα προϊόντα που έρχονται. Ας πιάσουμε το πρώτο part (aka τάσεις): ξέχασε πώς έκανες το μακιγιάζ σου και τι μαλλιά είχες τους προηγούμενους μήνες και κράτησε σημειώσεις γιατί αυτά είναι τα hot trends που θα φορεθούν από το Φθινόπωρο! Δες, υιοθέτησε και δείξε πόσο διαβασμένη είσαι!

ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΩ SWAG!
/

Το Shag είναι το κούρεμα που γινόταν με μανία στα 70’s! Το 2015 μας συστήνεται ως Swag και η σύγχρονη εκδοχή του θα φορεθεί επίσης με μανία από το Φθινόπωρο (βεβαίως, αν είσαι fan αυτής εδώ της στήλης θα ξέρεις πως σου την έχουμε δείξει εδώ και κάμποσους μήνες και πως οι ίδιες κόψαμε τα μαλλιά μας έτσι!).
Σε ό,τι έχει να κάνει με την… catwalk σκοπιά το Swag, δηλαδή αυτό το κούρεμα με τις ασσυμετρίες και την φράντζα το είδαμε σε top οίκους όπως Chloe, Gucci, Elie Saab, Vaccarello αλλά και στο show του Topshop.
Hint: αν τα μαλλιά σου είναι σπαστά έχεις τον ιδανικό τύπο για ένα τέτοιο κούρεμα. Μην καθυστερείς το ραντεβού σου στο κομμωτήριο ούτε λεπτό!

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΔΕΝ ΞΕΒΑΦΟΜΑΙ (ΑΚΑ ΤΟ SMOKEY ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ!)
/

Έχεις βάψει τα μάτια σου έντονα, έχεις πέσει για ύπνο κι έχεις ξυπνήσει το άλλο πρωί. Λοιπόν, αυτό ακριβώς το effect που μιμείται το next day smokey είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends του Φθινοπώρου. Το μακιγιάζ σου δεν πρέπει να είναι καθόλου “τακτοποιημένο” και οι σκιές και τα μολύβια πρέπει να δείχνουν σχεδόν μουντζουρωμένα. Το συγκεκριμένο make up trend το είδαμε στον οίκο Versace (αριστερά), στον Lanvin (δεξιά) αλλά και σε πολλούς ακόμη όπως Diane Von Furstenberg και Alexandre Vauthier.
Tip: Ένας safe τρόπος να πετύχεις αυτό το effect είναι να κάνεις το μακιγιάζ σου κι έπειτα να μπεις στο μπάνιο για ένα ντους αφήνοντας τους υδρατμούς να εξασφαλίσουν αυτό το μουντζουρωμένο effect!

ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΡΥΔΙΑ
/

Την σεζόν που θα επανέλθουν τα λεπτά φρύδια στη μόδα θα πούμε ότι έχει αλλάξει κάτι πραγματικά στην ομορφιά. Μέχρι τότε και για μια ακόμη σεζόν, τα παχιά φρύδια παραμένουν big thing και συνδέονται με την νεότητα. Όμως, αυτή την φορά τα σχεδόν αντρικά φρύδια μας… σερβίρονται σε δύο εκδοχές: ατίθασα έως και άβγαλτα όπως στον Elie Saab (πάνω αριστερά) και τον Emilio Pucci (πάνω δεξιά) ή πολύ πυκνά, τακτοποιημένα και ανοδικά χτενισμένα όπως στον Narciso Rodriguez (κάτω αριστερά) και την Jil Sander.

/

LIP STAIN ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΑΓΙΟΝ!

Αυτό που δεν πρέπει να lip-ει (χα!) από τα χείλη σου αυτό το Φθινόπωρο είναι το lip stain, εκείνα τα προϊόντα χειλιών που τα “ποτίζουν” με χρώμα δίνοντας αυτό το φρεσκοφιλημένο effect. Το είδαμε στους οίκους Chalayan (αριστερά) φορεμένο μόνο στο κέντρο και 3.1 Phillip Lim δίνοντας ένα ultra sexy αποτέλεσμα.
Η απόλυτη αγορά σε lip stain: ορκίζομαι στο Benetint της Benefit! Το βρίσκεις αποκλειστικά στα Sephora.

ΟΙ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ ΤΗΣ… SPIDERROMAN!

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα trend που μπορείς να υιοθετήσεις έτσι εύκολα και να βγεις ένα βράδυ έξω. Όμως, αν απλώς περάσεις τρεις στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου θα είσαι πολύ κοντά σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά στην πιο μπορώ-πιο-εύκολα-να-φορέσω εκδοχή του. Το συγκεκριμένο trend το είδαμε στους οίκους Nanette Lepore (αριστερά) και Fendi (δεξιά).
Δες εδώ: πώς να κάνεις τα spider lashes βήμα- βήμα!

ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΜΑΤΙΑ

Ένα ακόμη όχι τόσο φορέσιμο trend που όμως φορέθηκε πολύ στις πασαρέλες: τα γραμμικά σχέδια στα μάτια! Με άλλα λόγια, η αμέσως επόμενη επιλογή από το smokey της επόμενης μέρας είναι να πάρεις ένα μολύβι ή ένα eyeliner και να τραβάς ευθείες γραμμές στα μάτια σου. Το είδαμε στους οίκους Thierry Mugler (αριστερά), Vaccarello (δεξιά) όπου ο Tom Pecheux σχημάτισε μισό αστέρι στην κάτω μεριά της εξωτερικής γωνίας του ματιού αλλά και σε αρκετούς ακόμη οίκους σε πιο extreme εκδοχές που προτιμάμε να χαζεύουμε παρά να υιοθετήσουμε!



NOT-SO-BEACHY-WAVES!

Ξέχασε τα beach waves! Το hair trend του Φθινοπώρου που έλκει την καταγωγή του από κάτι απογεύματα στις παραλίες των νησιών είναι το Not So Beachy Waves! Το είδαμε στον Ralph Lauren και στον Roberto Cavalli και η ειδοποιός διαφορά με τα κλασικά beach waves είναι ότι οι κυματισμοί είναι πιο… ίσιοι, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό.
Bonus info: για να δεις πώς δημιούργησαν οι hair stylists αυτά τα μαλλιά στις πασαρέλες κάνε κλικ εδώ!

Ποια από τις τάσεις αυτές ήταν η αγαπημένη σου και θα υιοθετήσεις; Comment!

Read More

And More