ΤΑΣΕΙΣ Φθινόπωρο/Χειμώνας 2011-2012: Τι θα φορέσουμε τη νέα σεζόν; Πάρε μια γεύση…

Μπορεί ακόμα και να μην έχεις φύγει για τις καλοκαιρινές σου διακοπές αλλά σαν κορίτσι που ενημερώνεται, σίγουρα έχεις δει πως όλα τα περιοδικά μόδας αναφέρονται στις φθινοπωρινές/χειμερινές collection με ανατριχιάστικες λεπτομέρειες. Από το τι θα φορεθεί μέχρι το πως να το συνδυάσεις.

Το tlife.gr δεν θα προτρέξει τόσο πολύ. Θα σου κάνει μια εισαγωγή για το ποιές είναι οι τάσεις που προτείνουν οι μεγάλοι οίκοι μόδας και σιγά σιγά θα σου αναλύσει όλες τις λεπτομέρειες ώστε ο χειμώνας και το πρώτο δροσερό αεράκι να σε βρουν πανέτοιμη!

Ρούχα θηλυκά με έντονο χαρακτηριστικό τους την κομψότητα! Χρώματα έντονα, που μπλέκονται μεταξύ τους φορεμένα με ζώνες στη μέση. Κοψίματα έντονα και σκισίματα στις μακριές φούστες. Βινίλ cocktail dresses. Χρυσές ζώνες και κουμπιά. Καπέλα. Γάντια. Γούνες. Παλτό. Κι ένας αέρας έντονης 60s θηλυκότητας να αφήνεται στο πέρασμά τους.

Στοιχεία που σε προδιαθέτουν να θέλεις να ντυθείς… γυναίκα! Το εντυπωσιακό είναι πως φέτος τα ρούχα είναι και πρακτικά που σημαίνει πως μπορούν να φορεθούν και να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις.

Έντονα Χρώματα

Από αριστερά: Gucci, Givenchy, Yves Saint Laurent
Τα έντονα χρώματα συνήθως τα έχουμε συνδεδεμένα στο μυαλό μας με το Καλοκαίρι. Ευτυχώς θα συνεχίσουμε να τα φοράμε και τον Χειμώνα. Με τη μόνη διαφορά πως τα υφάσματα πρέπει να είναι καλύτερα, πιο χοντρά ανδεικνύοντας τη γυναικεία μας πλευρά.

Eμπριμέ και γεωμετρικά σχέδια


Από αριστερά: Dries van Noten, Just Cavalli, Mary Katrantzou
Ο χειμώνας επιβάλει και πάλι τα εμπριμέ και τα γεωμετρικά σχέδια. Αυτήν τη φορά όμως το ενδιαφέρον σε αυτά τα δύο trends είναι πως μπορείς να τα μπλέξεις μεταξύ τους δημιουργώντας έντονες και ενδιαφέρουσες αντιθέσεις.

Το Πανοφώρι


Από αριστερά: Gucci, Jean Paul Gaultier, Mulberry
Eξαιρετικής σημασίας φαίνεται φέτος να είναι το πανωφόρι, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στα chic παλτό. Οι οίκοι δίνουν τα σακάκια αλλά και τα φουσκωτά-πουπουλένια μπουφάν ως τον καλύτερο τρόπο για να ζεσταθείς με άποψη. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια της σεζόν οι γούνινες λεπτομέρειες, τα ζωνάκια στη μέση αλλά και τα χρύσα κουμπιά.

Γούνα

Aπό αριστερά: Fendi, Gucci, Emporio Armani
Πολλοί μπορεί να κατατάσσουν τις γούνες στα πανοφώρια. Λάθος. Η γούνα είναι κατηγορία από μόνη της αφού έχει τη μοναδική δυνατότητα να αποθεώσει όλο το look σου. Και η Carrie στο Sex and the City με τις πιτζάμες πήγε βράδυ πρωτοχρονιάς στη φίλη της αλλά το όλο look της σου έμεινε στη μνήμη γιατί η γούνα που φορούσε το αναβάθμισε αμέσως.

Αστεράκια, Βινίλ,
Πουά

Aπό αριστερά: Dolce&Gabbana, Mugler, Marc Jacobs

Τρία είναι τα smart trends που επιβάλει ο χειμώνας: αστεράκια σε ρούχα και αξεσουάρ, βινίλ παντελόνια και πουά παντού!

Η όλη διάθεση φέτος το χειμώνα θα είναι η αποθέωση της glam famme! Aφού η επιστροφή στο 60s επιβάλει να φορέσεις γάντια, μεγάλα κοκκάλινα γυαλιά, καπέλα, γούνες, μακριές φούστες-φορέματα με σκισίματα και παντελόνια με θηλυκά κοψίματα στη μέση. Στέκες στα μαλλιά και χαμηλά τακούνια στις γόβες. Ενώ οι διαφάνειες και το πλαστικό παραμένουν να είναι μία σωστή επιλογή.

Aπό αριστερά: Prada, Mugler, Marc by Marc Jacobs

Read More

And More