Πώς να φορέσεις τα χρώματα της νέας σεζόν και πως να τα συνδυάσεις…

Πάντα υπήρχε -λίγο ή πολύ- το χρώμα στις ανοιξιάτικες/καλοκαιρινές συλλογές των μεγάλων οίκων και ιδιαίτερα στη χώρα μας που το καλοκαίρι είναι φωτεινό, τα ζωηρά χρώματα είχαν πάντα θέση στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Αν θέλεις, η τάση είναι πιο εμφανής σε χώρες που ο Ιούλιος μοιάζει με φθινόπωρο δικό μας και οι συνθήκες της καθημερινότητάς τους δεν δίνουν χώρο για ροζ, φούξια, κοραλλί και έντονα χρώματα. Εμείς όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα και το χρώμα όπως και η θάλασσα είναι μέσα στα γονίδιά μας.

Η εποχή που το χρώμα επιβάλλεται ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο βόρειο πόλο για σαββατοκύριακο έφτασε και σαφέστατα έχεις εφοδιαστεί με παστέλ φορέματα και φούστες όπως και έντονα ζουμερά χρώματα αλλά και φλούο ρούχα. Πώς συνδυάζονται όμως αυτά με τον καλύτερο τρόπο, τι σημαίνει με τα ρούχα που επιλέγω κάνω colour blocking, πόσα χρώματα μπορώ να φορέσω σε ένα σύνολο, τα φλούο με τα παστέλ ταιριάζουν, τα total φλούο looks είναι καλόγουστα; Πόσα χρώματα κάνουν ένα σύνολο κακόγουστο; Ποια χρώματα είναι διαχρονικά και επένδυση; Ποιά είναι mainstream και σε λίγους μήνες θα αποσυρθούν;


DKNY

HOW TO… SEXY!
Τα έντονα χρώματα είναι ό,τι πιο hot για φέτος! Επέλεξε ζωηρά κόκκινα, ροζ, μπλε, πράσινα, κίτρινα φορέματα και θα δεις πως το να είσαι sexy εξαρτάται 50% από το στιλ του ρούχου που επιλέγεις και 50% από το χρώμα.

TIP: Θυμήσου αγαπημένη μου φίλη ότι τα total κόκκινα looks δεν είναι πάντα και η πιο σωστή επιλογή. Παρ’ όλα αυτά αν το κάνεις φρόντισε η απόχρωση να είναι ακριβώς η ίδια και στο ρούχο και στα αξεσουάρ.


Blumarine

THE PRINTS
Τα εμπριμέ φέτος έχουν την τιμητική τους (σημείωσε πως είναι στην κατηγορία prints) είτε είναι φλοράλ είτε είναι σε κάποιο σχέδιο, τα πολλά έντονα χρώματα σε ένα ρούχο όπως φούστα, μπλούζα, φόρεμα είναι κάτι που μπορείς να κάνεις.

Πρόσεξε αρκετά τα αξεσουάρ ώστε να μην φανείς υπερβολική και τόλμησε να δοκιμάσεις το χρώμα σε αυτά επιλέγοντας ένα από το ρούχο σου πχ. στο ρούχο της φωτογραφίας ένα ζευγάρι πορτοκαλί κομψά πέδιλα θα ήταν η τέλεια επιλογή.

TIP: Παρ’ όλο που είναι στη μόδα πρόσεξε πως θα συνδυάσεις διαφορετικά prints μαζί πχ. φλοράλ με tribal φούστες.


Roland Mouret

TI NA KANEIΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ
Ένα έντονο χρώμα ακόμη και φλούο μπορεί να δώσει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα συνδυασμένο με ένα γήινο χρώμα όπως είναι το μπεζ, το λευκό, το καφέ και το μαύρο.

TIP: Τα total φλούο σύνολα δεν είναι σωστή επιλογή αν είσαι πάνω των 24 (πιο πριν έχεις το ακαταλόγιστο).

Πως να το φορέσεις; Αν έχεις πχ. ένα κίτρινο σε φλούο χρώμα φόρεμα η πιο σωστή επιλογή σε γόβες είναι οι nude κι αν θέλεις να βάλεις ακόμη ένα φλούο στοιχείο τότε επέλεξε ένα έντονο φλούο clutch σε φούξια -αυτά τα δύο χρώματα αρκούν και περισσεύουν.


Valentino

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΣΤΕΛ
Τα παστέλ – baby colours δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις αφού σίγουρα τα έχεις δει στις κρεμάστρες μεγάλων μαγαζιών με ρούχα. Επέλεξε για φέτος τα κοριτσίστικα χρώματα αλλά απόφυγε τους απόλυτα γλυκούς συνδυασμούς όπως παστέλ ροζ με baby blue ή φυστικί κτλ. Το αποτέλεσμα θα παραπέμπει σε μπέμπα και δεν νομίζω πως το να είσαι τόσο χαριτωμένη είναι κομψό.

Επέλεξε μεταλλικές λεπτομέρειες στα αξεσουάρ σου και συνδύασε τη ζαχαρένια σου διάθεση με βασικές αποχρώσεις όπως το καφέ, το λευκό αλλά και το σκούρο μπλε.

TIP: Σίγουρα αυτή η τάση είναι πολύ πιο κομψή από τη φλούο αλλά δεν παύει κάθε στοιχείο υπερβολής να καταλήγει σε δραματικά αποτελέσματα.
Επίσης σημείωσε πως φλούο με παστέλ είναι λάθος στιλιστική κίνηση ενώ με τα παστέλ ρούχα σου τα γοβάκια σε λουστρίν ή σε έντονο χρώμα κάνουν το σύνολο κακόγουστο.


Fendi

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΡΙΓΕΣ
Το ριγέ φυσικά και μπορείς να το φορέσεις και γιατί όχι να το επιλέξεις σε χρώμα όπως είναι το κόκκινο. Απόφυγε τα σύνολα ρίγα πάνω – ρίγα κάτω και κάνε smart συνδυασμούς με μονόχρωμα τοπ και σακάκια.
Φέτος μπορείς να επιλέξεις και παντελόνια με ρίγα και να τα συνδυάσεις με έξυπνα συνδυάσμενα μπλουζάκια.

Ο τρόπος για να καταλάβεις αν πραγματικά ταιριάζουν τα χρώματα που επιλέγεις είναι να τα σκεφτείς μεμονωμένα αφήνοντας τη ρίγα από έξω πχ. θα φορούσε κόκκινο με μπλε; Σημείωσε πως η ρίγα πολλές φορές έχει το ρόλο του τρίτου χρώματος στο σύνολό σου οπότε περιορίσου σε αυτά και μην κάνεις συνδυαστικές υπερβολές.

TIP: Πρόσεξε αρκετά αν τις επιτρέπει ο σωματότυπός σου αφού οι ρίγες παχαίνουν, προσθέτουν όγκο.


Yves Saint Laurent

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ
Τα βαθιά χρώματα είναι αρκετά πιο επιβλητικά και δίνουν έναν αριστοκρατικό αέρα στο ντύσιμό σου. Τα σκούρα χρώματα έχουν την ικάνοτητα να σε ντύνουν κομψά και για να σε πείσω σκέψου το μαύρο. Το μαύρο θεωρείται ως το επίσημο χρώμα στη ζωή μας και ο λόγος είναι το βάθος του.

TIP: Eπένδυσε σε αποχρώσεις με βάθος και κάνε όμορφους συνδυασμούς όπως είναι το πράσινο σκούρο, λαδί, πορτοκαλί ακόμη και ροζ.


Salvatore Ferragamo

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ COLOUR BLOCKING?
Colour blocking! Δύο λέξεις που πλέον ακούς και βλέπεις παντού και πραγματικά πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει δραματικά αποτελέσματα. Colour blocking λοιπόν είναι το πάντρεμα χρωμάτων που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούσες λάθος να φορέσεις. Όπως πράσινο – μπλε, φούξια – κόκκινο, κίτρινο – κόκκινο κλπ.

Αυτοί οι συνδυασμοί είναι πολύ μοδάτοι ιδιαίτερα τώρα που ο καιρός μας ξεσηκώνει τη διάθεση και τα συναισθήματα αποτυπώνονται στα ρούχα αλλά πρόσεχε (!) τα χρώματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα τρία και είναι καλό το ένα από αυτά να είναι από τα λεγόμενα “βασικά” όπως μαύρο ή άσπρο.

Όσο για τα αξεσουάρ θα σου πρότεινα να κινηθείς στα χρυσά που είναι και της μόδας και δίνουν έντονη glam διάθεση. Σαφέστατα αν θέλεις να προσαρμόσεις την τάση στη ζώη σου τώρα είναι η στιγμή αφού τα έντονα χρώματα προδίδουν αισιοδοξία και χαρά.

TIP: Το συγκεκριμένο trend θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υφασμάτων που θα συνδυάσεις. Και τέλος σημείωσε πως πρόκειται για εφήμερη τάση που σιγά σιγά θα ξεθωριάσει.


Diane von Furstenberg

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ COLOUR BLOCKING
Το colour blocking μπορεί να γίνει και με γήινες αποχρώσεις. Το συγκεκριμένο στιλ είναι μία αρκετά πιο chic και ασφαλής επιλογή αφού σου επιτρέπει να παίξεις με όσα χρώματα θέλεις, να τονίσεις το σεξαπίλ σου με αξεσουάρ με έντονο ενδιαφέρον αλλά και να αναδείξεις μια πιο θηλυκή σου πλευρά.

TIP: Αν επιλέξεις γήινες αποχρώσεις στα ρούχα σου απόφυγε τις γόβες και τα πέδιλα σε έντονο χρώμα και απέκλεισε τα φλούο στοιχεία. Για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα επέλεξε γήινα χρώματα όπως καφέ, χρυσό, ασημί, μπεζ, μαύρο, μπλε και μαύρο. Και μην ξεχνάς ποτέ ότι το chic ντύσιμο δεν αγαπά τις υπερβολές.

Σημείωσε πως ο πιο εύκολος τρόπος για όσες θέλουν αλλά δεν τολμούν είναι να συνδυάσουν το χρώμα της αρεσκείας τους με ένα γήινο ή nude χρώμα.


D&G

MIX & MATCH!
Οι λεγόμενοι ανoρθόδοξοι συνδυασμοί είναι αυτοί που δεν βασίζονται μόνο στους χρωματικά αντίθετους συνδυασμούς αλλά και στα στιλ των ρούχων, στα prints ακόμη και στην υφή των ρούχων. Σου θυμίζω απλά πως φέτος ο συνδυασμός μίας μεταξωτής ή σατέν φούστας με πουλόβερ βαμβακερό και πέδιλα ήταν και θα είναι από τον Σεπτέμβριο ένας από τους πιο στιλάτους συνδυασμούς.

TIP: Διατήρησε minimal τη γραμμή των αξεσουάρ σου με πέδιλα και peep toes σε καμηλό, nude, ασημένια αλλά και χρυσή απόχρωση.

Αν θέλεις απλά να βάλεις χρώμα στα παντελόνια σου δες πως να τα φορέσεις και να τα συνδυάσεις σωστά με ένα “κλικ” εδώ.

Κι αν δεν είσαι από τα κορίτσια που δεν αγαπούν τόσο το χρώμα δες πως να φορέσεις το πιο αρχοντικό χρώμα της σεζόν, το λευκό με ένα “κλικ” εδώ.

Read More

And More