Γιατί χορεύει σήμερα το Google;

Το Google σήμερα το πρωί μας θύμισε μια μεγάλη προσωπικότητα του σύγχρονου χορού την Martha Graham μέσα από ένα γραφικό που χόρεψε της κινήσεις της μέχρι να σχηματίσει το όνομα του Google.
Σαν σήμερα πριν από 117 χρόνια γεννήθηκε στο Pittsburgh της Pennsylvania το 1894 η σπουδαία χορεύτρια και χορογράφος . O σύγχρονος χορός δεν θα είχε τη μορφή που έχει σήμερα χωρίς τις προσθήκες, τις καινοτομίες, τις κινήσεις, την αισθητική και τη γενικότερη φιλοσοφία της. H κινησιολογική της μεγαλοφυία συγκινεί και εμπνεέι ακόμα ενώ τα έργα της παρουσιάζονται μέχρι σήμερα σε όλες της γωνιές του πλανήτη.

Εισήγαγε μια νέα γλώσσα στο χορό για να εκφράσει το πάθος, την οργή, την έκσταση και την αγάπη! Ήταν η πρώτη χορεύτρια που έδωσε παράσταση στο Λευκό Οίκο, ταξίδεψε ως πολιτιστικός πρέσβης και τιμήθηκε με το πιο σημαντικό βραβείο, το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Μέσα από τις κινήσεις της έδωσε τέλος στη “λυρικότητα” του σύγχρονου χορού εισάγοντας δυνατές, κοφτές και βίαιες κινήσεις που πολλές φορές κατηγορήθηκαν ως “άσχημες” ή για έλλειψη τρυφερότητας! To 1968 συνεργάστηκε με τον Oscar de la Renta για τα κοστούμια της παράστασης “Deaths and Entrances” μια παράσταση που θα ξαναανέβει φέτος από την Martha Graham Dance Co στο New York’s City Center.

Δες video

Read More

And More