Milan Fashion Week: Ποιες τάσεις έδειξαν τα ιταλικά catwalks για τον επόμενο χειμώνα;

Μία από τις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας στον κόσμο, αυτή που οι Ιταλοί σχεδιαστές μόδας βάζουν τους δικούς τους όρους για τη νέα σεζόν στο Μιλάνο ολοκληρώθηκε.

Χρώματα άλλοτε γήινα κι άλλοτε παστέλ, καρό, μεγάλες μεταλλικές ζώνες, ίσια κλασικά παλτό, γούνες, καστόρινες μπότες πάνω από το γόνατο που θυμίζουν κάλτσες, μπαρόκ στοιχεία, βινίλ και στενά φορέματα είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την ερχόμενη σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος και ποια τάση φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο για τον επόμενο χειμώνα.

Blumarine


Chic… Τίποτα άλλο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τη συλλογή αυτή. Χωρίς κανένα στοιχείο υπερβολής μέσα από χυτές γραμμές ακόμη και στα δερμάτινα παντελόνια η Blumarine επιλέγει τις παστέλ και μόνο αποχρώσεις.

Bottega Veneta

Ο οίκος Bottega Veneta είναι ο ορισμός του οίκου με είδη πολυτελείας κι αυτό φαίνεται και μέσα από τις λιτές γραμμές στα ρούχα αλλά και τα πανωφόρια. Η μέση τονίζεται με κομψά – λεπτά ζωνάκια, το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο ενώ οι τσάντες έχουν κοντό χερούλι.

Roberto Cavalli

Η γούνα είναι το βασικό trend για τον χειμώνα όπως και τα ρούχα με γεωμετρία που προκύπτει όχι μόνο μέσα από prints αλλά κι από τον τρόπο που είναι ραμμένα τα ρούχα. Το ζιβάγκο θα φορεθεί πολύ ενώ η πιο goth διάσταση φαίνεται μέσα από τις σκούρες αποχρώσεις.

Dolce&Gabbana

Τι μπορεί να πει κανείς για τη συλλογή αυτή; Εμπνευσμένη από την εκκλησία -καθολική και ορθόδοξη- με prints να μοιάζουνε με εικόνες βρήκανε έναν ακόμη πιο πρωτότυπο τρόπο να αποδώσουν την μπαρόκ διάθεση τους. Η μαύρη και λευκή δαντέλα υπάρχουν ενώ το χρυσό είναι το βασικό τους στοιχείο λάμψης.

D-Squared2

Η Jazz δεκαετία του ’40 ξαναζωντάνεψε με τα φορέματα με κρόσσια να δίνουν το “παρών”, οι λεπτές τιράντες να είναι απόλυτα sexy, τα μακριά φορέματα να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και τα ταγιέρ με τις ψηλόμεσες φούστες να βγάζουν την κυρία που η καθεμία κρύβει μέσα μας.

Fendi

H γούνα είναι συνώνυμη του οίκου και δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να μην παρουσιάσουν για την ερχόμενη σεζόν πανωφόρια αλλά και φούστες από γούνα. Η τάση είναι η ρίγα ενώ τα μαύρα οπάκ καλσόν επιτρέπουν ακόμη και στα γούνινα παπούτσια αλλά και τις τσάντες να αναδειχθούν σωστά.

Salvatore Ferragamo

Μαύρο και μπλε. Δύο χρώματα που ο οίκος τα δένει μαζί και δημιουργεί ίσως την πιο σκούρα συλλογή για τον χειμώνα. Δερμάτινα παπούτσια και ankle boots που αφήνουν τα δάχτυλα έξω και μοιάζουν με πέδιλα.

Alberta Ferretti

H Alberta Ferretti παρουσιάζει μία συλλογή ορόσημο του χαρακτήρα του οίκου. Η γυναίκα Ferretti επιστρέφει μέσα σε λευκές και μαύρες δημιουργίες. Παντελόνες που συνδυάζονται με λευκά πουκάμισα, ολόσωμες φόρμες με διαφάνεια και φορέματα από μαύρο βελούδο.

Gucci

To Hitchcock drama συνεχίζεται και στη συλλογή του οίκου Gucci με θηλυκά φορέματα, ταγιέρ και pencil φούστες. Τα χρώματα είναι αρκετά σκούρα, τα σακάκια φτάνουν μέχρι τη μέση ενώ οι φούστες σταματούν αμέσως μετά το γόνατο.

Moschino

Μία συλλογή αφιερωμένη στη Μεγάλη Βρετανία έβγαλε η Rossella Jardini για τη νέα σεζόν. Το κόκκινο, το μαύρο και το λευκό ήταν τα τρία χρώματα που κυριάρχησαν της συλλογής ενώ το βρετανικό καρό απέδωσε ακόμη πιο άμεσα την Moschino διάθεση για τον Χειμώνα.

Prada

Για ακόμη μία σεζόν η Muccia Prada παρουσίασε μία συλλογή που έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν ποια είναι αυτή η γυναίκα; Ποια είναι η γυναίκα Prada για τον ερχόμενο χειμώνα. Είναι μία γυναίκα που επιλέγει φούστες μέχρι το μέσο της γάμπας, που αφήνει τους ώμους της έξω ως στοιχείο της σεξουαλικότητας της και τονίζει τις καμπύλες της με μεγάλες ζώνες.

Emilio Pucci

Το κλειδί στην επιτυχία των συλλογών Pucci είναι πως έχουν έντονες επιρροές από προηγούμενες συλλογές τους. Στοιχεία που ξεχωρίζεις είναι οι μπότες που μοιάζουν με κάλτσες συνδυασμένες με κοντές φούστες, prints και πάντρεμα πολλών διαφορετικών χρωμάτων μαζί.

Sportmax

Μία συλλογή που θα την χαρακτήριζαν δύο μόνο λέξεις: σοβαρή και φορέσιμη. Η γυναίκα Sportmax θέλει να είναι κομψή με φινέτσα ντυμένη από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Επιλέγει κλασικά κομμάτια, δεν πειραματίζεται ιδιαίτερα με τα χρώματα και αγαπάει τις γούνινες λεπτομέρειες.

Versace

Ο ορισμός του sexy, με μίνι πολύ στενά φορέματα από βινίλ που ελάχιστες ατέλειες μπορούν να καλύψουν στη γυναικεία σιλουέτα. Τα χρώματα, μαύρο – άσπρο – κίτρινο σε συνδυασμό με ankle boots και κοσμήματα στο λαιμό που έδιναν μία πιο punk διάσταση.

Read More

And More