ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ; Τα κορίτσια της μόδας απαντάνε στις δικές σου ερωτήσεις…

Εσύ μας ρωτάς κι εμείς φροντίζουμε το συντομότερο δυνατό να σου έχουμε την καλύτερη πρόταση ώστε να είσαι ντυμένη και σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας αλλά και με ό,τι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα. Μπορείς να επικοινωνείς με την fashion ομάδα του TLIFE στέλνοντας την ερώτηση σου στο styling@tlife.gr.

Δες τι ρώτησαν οι φίλες μας την Χριστίνα και τη Σοφία και που ξέρεις μέσα από τις απαντήσεις τους ίσως να λυθούν και δικές σου απορίες.

Ερώτηση:
Γεια σας! θα μπορούσατε να μου πείτε που μπορώ να βρω μια φούστα σαν και αυτή που φοράει η Μαρία Ηλιάκη σε αυτό το επεισόδιο;

Απάντηση:
Γεια σου Ράνια! Μαύρες δερμάτινες φούστες μπορείς να βρεις σχεδόν παντού. Kάνε μία βόλτα στα μαγαζιά και σίγουρα πέρασε από τα καταστήματα Zara, H&M και αν είσαι από την Αθήνα το Topshop στα κατασήματα Sotris είχαν αρκετά κομμάτια.

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Έχω ένα γάμο στις 9 Μαρτίου και σκεφτόμουν να φορέσω μια δερμάτινη πένσιλ κοντή φούστα μαύρη με animal print πουκαμίσα μπέζ-ροζ-μαύρη και μία απλή μυτερή σικ γόβα. Ταιριάζει η δερμάτινη φούστα για γάμο;

Απάντηση:
Γεια σου Σοφία από τον Πειραιά! Ναι φυσικά και η pencil δερμάτινη φούστα σου είναι σωστή επιλογή. Μου αρέσει πολύ το σύνολο σου και ιδιαίτερα ο συνδυασμός με την πουκαμίσα θα δώσει ωραία ισορροπία.

Φιλιά Πολλά

Eρώτηση:
Γεια σας!Είμαι 32 χρόνων, μελαχρινή, 1.68 και 60 κιλά. Βαφτίζω τον γιο μου και σκέφτομαι να ράψω ένα αμάνικο φόρεμα τύπου Τζακυ Κέννεντυ. Ο άντρας μου θα φοράει μπλε σκούρο σακάκι με μπεζ παντελόνι κ ο γιος μου θα είναι στα μπλε κι αυτός! Να ντυθώ με αντίστοιχα χρώματα κι εγώ; Είμαι μελαχρινή κ νομίζω πως δεν μου πάει το μπλε… Από πάνω λόγω εποχής, δεν είμαι σίγουρη τι να βάλω! Να ράψω ένα κοντό σακάκι με 3/4 μανίκι ή να ράψω το φόρεμα με μανίκια και να μην έχω τίποτα από πάνω; Με τι παπούτσια, κολιέ, σκουλαρίκια; Μήπως έχετε να μου προτείνετε να φορέσω κάτι άλλο; Ευχαριστώ πολύ

Aπάντηση:
Nατάσσα το φόρεμα τύπου Jackie O είναι πολύ chic επιλογή για μία πρωινή εκδήλωση όπως η βάφτιση. Το μπλε χρώμα πάει στις μελαχρινές μην σε αγχώνει αυτό, από πάνω θα πάρεις ένα μαντό (ελαφρύ παλτό) σε ανοιχτή απόχρωση πχ μπεζ, γόβες κλασικές σε nude απόχρωση ή στο χρώμα του πάγου (θα βρεις παντού) και ένα πολύ ωραίο κοντό κολιέ με χρώμα. Δεν θα βάλεις καλσόν και θα κάνεις έχεις πολύ ελαφρύ make up. Kαλή επιτυχία!

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Μου έδωσε μια φίλη επειδή δεν της κάνει πια, μια ασπρόμαυρη πουά (μικρά) φούστα, στενή στη μέση και φαρδιά στο γόνατο, στιλ 60s, με δαντέλα στη μέση που φτάνει κάτω από το στήθος. Αναρωτιόμουν εάν μπορώ να τη φορέσω επειδή έχω ύψος 1,50 μ. και είμαι 44 κιλά. Θα ήθελα να τη φορέσω σε γάμο, αλλά με τι θα ήταν καλό να τη συνδυάσω (μπλούζα-αξεσουάρ); Η δαντέλα είναι υπερβολική; Να την καλύψω με κάτι από έξω; Σας ευχαριστώ πολύ!!!!

Απάντηση:
Γεια σου Νίκη! Σου προτείνω να φορέσεις τη φούστα σου με ένα ζευγάρι ψηλά μαύρα πέδιλα ώστε να δείχνουν πιο ψηλά τα πόδια σου. Συνδύασε την με μαύρο πολύ απλό φανελάκι (απόφυγε τυχόν στρας και prints επάνω) και ένα μαύρο κλασικό σακάκι που σταματάει ακριβώς στη μέση.

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Γεια σας!!! Ενθουσιάστηκα με τις συμβουλές σας και νομίζω χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Τον Ιούνιο παντρεύεται ο αδερφός μου κι άρχισα ήδη να ψάχνω για φόρεμα. Τυχαία βρήκα στο ίντερνετ μια σχεδιάστρια που λάτρεψα, Patricia Bonaldi, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω αν κι από ποιο site μπορώ να βρω πληροφορίες κ που κυμαίνονται τα ρούχα από οικονομικής άποψης. Έτσι σκέφτηκα, ότι εσείς που ξέρετε από σχεδιαστές θα γνωρίζετε κ τις δημιουργίες της bonaldi και ίσως να μπορείτε να με βοηθήσετε. Αν και εσείς δεν γνωρίζετε, που μπορώ να βρω φορέματα τέτοιου στιλ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση:
Φίλη μας η σχεδιάστρια που σου άρεσε είναι πολύ καλή. Δεν γνωρίζω τιμές γνωρίζω όμως ότι δεν έχει κάποιο contact με Ελλάδα. Θα μπορούσες να βρεις κάτι αντίστοιχο και σε Έλληνες νέους σχεδιαστές και αφού είσαι σε αυτό το mood ας ρίξεις μια ματιά στους εξής: Katia Delatola, Melina Pispa , Mi-Ro, και τα ξαναλέμε αφού δεις περίπου τι σου αρέσει και τι σου ταιριάζει.

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Με λένε Ντίνα είμαι 28 ετών, 1.76-70 κιλά (ναι, έχω καμπύλες!!)Τέλος του μήνα ορκίζομαι για το μεταπτυχιακό μου κι επειδή δεν νιώθω πολύ άνετα με ψηλές γόβες θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι να βάλω! Ευχαριστώ

Απάντηση:
Γεια σου Τζενάκι. Λοιπόν μπορείς να επιλέξεις ένα κομψό ζευγάρι οxfords σε animal print και να το συνδυάσεις με μαύρο ψηλόμεσο παντελόνι σε κλασική γραμμή και από μέσα να βάλεις ένα μεταξωτό πουκάμισο είτε σε μπεζ είτε σε ροζ απόχρωση.

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Καλημέρα. Αρχές Μαΐου γίνομαι νονά. Αγόρασα το φόρεμα της φωτογραφίας, μονόχρωμο μπλε. Φυσικά αφού οι αναλογίες μου δεν είναι σαν του μοντέλου της φώτο (1.67 και 50 κιλά), θα φορέσω ψηλά τακούνια! Εδώ ακριβώς θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας… peep toe σε φούξια απόχρωση με πάτους στην απόχρωση του φορέματος, nude ή κάτι εντελώς διαφορετικό; Με τι τσάντα και αξεσουάρ μπορώ να το συνδυάσω, δεδομένου πως η βάφτιση είναι πρωινή ώρα; Ευχαριστώ πολύ!!!!

Απάντηση:
Γεια σου Αργυρώ! Τι εντυπωσιακό φόρεμα είναι αυτό! Κούκλα η νονά! Λοιπόν σου προτείνω να κινηθείς στις γήινες αποχρώσεις με το χρυσό πέδιλο ή ένα πέδιλο nude να είναι οι επικρατέστερες επιλογές. Αξεσουάρ δεν χρειάζεται να φορέσεις αφού στο λαιμό υπάρχει από το φόρεμα το ίδιο χρυσό choker ενώ τα χέρια επειδή θα τα βάλεις στην κολυμπήθρα είναι καλό να είναι ελεύθερα. Τώρα όσον αφορά την τσάντα που θα επιλέξεις μπορείς να παίξεις χρωματικά εκεί κρατώντας ένα clutch ή φάκελο σε έντονο φούξια.

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Καλησπέρα και από εμένα και συγχαρητήρια για τις πολύ ωραίες ιδέες σας! Τώρα την άνοιξη θα ορκιστώ και δεν ξέρω πως θα ντυθώ. Είμαι ψηλή 1,75 κ 60 κιλά. Το ατού μου είναι τα πόδια μου αλλά χωρίς να θέλω να τα δείχνω υπερβολικά (με καταλαβαίνετε ελπίζω!). Τι θα μπορούσα να φορέσω ώστε να μην δείχνω κυρία αλλά φρέσκια σε συνδυασμό με κομψή; Είμαι 22 χρονών. Και παπούτσια; Επίσης ακόμα μία ερώτηση: το αγόρι μου και η κοινή μας παρέα είναι κοντά στα 30 με αποτέλεσμα όταν βγαίνουμε βράδυ να είμαστε ανόμοιες στο ντύσιμο με τα κορίτσια. Εκείνες ντύνονται πιο πολύ με φορέματα κ καλσόν και γόβες ενώ εγώ είμαι πιο πολύ του jean, τι να κάνω για να είμαστε πιο ταιριαστές; Δεν μου είναι εύκολο να φοράω συχνά τακούνια καθότι τους περνάω ήδη όλους εκτός από το αγόρι μου!

Απάντηση:
Γεωργία για την ορκωμοσία θα σου πρότεινα ένα φόρεμα σε loose γραμμή και μίνι (ξέρεις εσύ, όχι πολύ κοντό, ιδανικά μία παλάμη πάνω από το γόνατο) σε ένα ωραία ανοιξιάτικο χρώμα (παστέλ απόχρωση καλύτερα) που είναι και άνετο και επίσημο και θα δείξεις και το δυνατό σου σημείο (πόδια) και είναι και θηλυκό. Για παπούτσια βάλε γόβες σε nude απόχρωση και μία chain shoulder bag σε ουδέτερη απόχρωση. Για τις εξόδους με την παρέα του φίλου σου προτείνω να μην αγχώνεσαι γιατί είσαι πιο μικρή και δεν πρέπει να σε προβληματίζει αυτό άλλωστε στο δικό σου casual στιλ μπορούν ένα ζευγάρι ωραία παπούτσια ή ένα πιο sexy τοπ αμέσως να αλλάξουν το αποτέλεσμα σε πιο …θηλυκό!Δοκίμασε το και τα ξαναλέμε!

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Γεια σας! Να σας πω ότι είστε θησαυρός και να μπω στο θέμα! Βαφτίζω τον μπεμπέκο μου στις 21 Απριλίου και δεν ξέρω τι να φορέσω. Επίσης έχω υπερβολικά λίγο χρόνο να διαθέσω στο ψάξιμο. Η βάφτιση είναι 12.30 το πρωί στο Κολωνάκι, στον Αγ. Διονύσιο κι έλεγα να μην φορέσω μακρύ φόρεμα, άλλα κάτι απλό, λιτό, σικάτο και στην μόδα! Μπορείτε να μου δώσετε ιδέες για εταιρείες που μπορώ να βρω φορέματα; Είμαι 34 χρόνων, 1.65, 55 κιλά. Επίσης σε τι ύφασμα να στραφώ, το ζέρσεϊ που το βρίσκω παντού, δεν είναι κάπως φθηνό;

Επίσης έχω απορία σχετικά με τα καλσόν, τι ισχύει τελικά; Είναι ντεμοντέ να τα φοράμε, γιατί ένα άρθρο που διάβασα ξένου σχεδιαστή, που λησμονώ το όνομα του τώρα, έλεγε ότι το στιλ Sex and the sity-Carrie, χωρίς καλσόν είναι passe και πως πλέον και στο κόκκινο χάλι η μόδα θα γυρίσει… Έχω μπερδευτεί, βοηθήστε με! Επίσης τι παπούτσια να πάρω, πέδιλα, γόβες, peep toe? Bλέπω γύρω μου να φοράνε τα πάντα! Σας αγαπώ πολύ!

Απάντηση:
Γεια σου Χαρά! Καταρχάς πόσες πολλές γνώσεις έχεις! Μπράβο σου! Τώρα ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους και ας δούμε τι να βάλεις στην βάφτιση του μπέμπη σου. Επέλεξε ένα φόρεμα κρουαζέ σε ίσια γραμμή και nude απόχρωση και σου προτείνω να περάσεις από την boutique Parthenis στο Κολωνάκι. Επίσης στις boutique (έχει πολλές με πολλά κομμάτια που θα σου αρέσουν) στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει. Μην ξεχάσεις -αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου- να περάσεις μια βόλτα από την boutique της Diane von Furstenberg. Μία ολόσωμη φόρμα από την συλλογή Despina Vandi for Chip&Chip θα ήταν επίσης πολύ καλή ιδέα ενώ πέρασε μία βόλτα κι από το κατάστημα Shop Ερμού που ίσως να βρεις κι εκεί ολόσωμες φόρμες.

Τώρα ας πάμε στα αξεσουάρ, προτείνω να επιλέξεις λόγω εποχής πέδιλα και να αποφύγεις το καλσόν. Ένα κομψό βραχιόλι στο ένα σου χέρι κι ένας φάκελος θα ολοκληρώσουν άψογα το σύνολο σου.

Όσον αφορά στα καλσόν, η πιο διαχρονική συμβουλή είναι μία. Κάνε αυτό που σε εκφράζει και που νιώθεις εσύ καλύτερα. Θα ακούσεις απόψεις που υποστηρίζουν το “ναι”, αλλά και το “όχι” στα καλσόν. Μία είναι η τάση και αυτή λέγεται ελευθερία έκφρασης. Άλλος ένας παράγοντας που θα καθορίσει το αν θα φορέσεις καλσόν είναι φυσικά και το ύφασμα του ρούχου που θα επιλέξεις. Αν κολάει πάνω στο καλσόν και επηρεάζει το αποτέλεσμα τότε είναι προτιμότερο να μην φορέσεις. Ή αν διαγράφει το λάστιχό του. Η σωστή εφαρμογή είναι το παν στο ρούχο και αυτό θα καθορίσει αν θα φορέσεις καλσόν ή όχι.

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Καλησπέρα! Έχω πάρει ένα γκρι ανοιχτό κολάν με τι παπούτσια να το συνδυάσω; Είμαι κοντούλα και κανονική στα κιλά.

Απάντηση:
Γεια σου Ισμήνη, σου προτείνω να το συνδυάσεις με καφέ μποτάκια, biker boots oxfords αλλά και converse σε πιο casual εμφανίσεις σου.

Φιλιά πολλά

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Τον Μάιο παντρεύεται ο αδερφός του φίλου μου. Έχω δει αυτά τα παπούτσια από τα ΖΑRA και σκέφτομαι να τα αγοράσω για τον γάμο. Πώς όμως μπορώ να τα συνδυάσω; Είμαι 23, με ύψος 1,65 και 53 κιλά. Τι μου προτείνετε; Ευχαριστώ!! Ιωάννα

Απάντηση:
Γεια σου Ιωάννα! Ωραία ιδέα είναι να παίξεις με τα χρώματα μιας και ο μήνας το επιτρέπει και να επιλέξεις μία ψηλόμεση καφέ παντελόνα σε αέρινη γραμμή που θα την συνδυάσει με πορτοκαλί τοπ, επίσης αέρινο, και χρυσά αξεσουάρ!

Φιλιά πολλά

Read More

And More