ΔΙΑΙΤΑ! Σε ενοχλούν τα “ψωμάκια” σου; Πες αντίο και σε αυτά και στο περιττό λίπος!

Μήπως είσαι από τα κορίτσια που παίρνουν κιλά περισσότερο στην περιφέρεια; Μήπως το σώμα σου μοιάζει σαν αχλάδι και αυτό σε ενοχλεί και σε ρίχνει ψυχολογικά; Γιατί για να λέμε και την αλήθεια μας, όλες ζηλεύουμε τις γυναίκες με τις σέξι και σφριγηλές καμπύλες. Εάν λοιπόν ταλαιπωρείσαι από λίπος και κυτταρίτιδα στους γοφούς, στους μηρούς και γενικά στην περιφέρεια, σου έχουμε τη λύση!

Με τη βοήθεια της διατροφολόγου – διαιτολόγου Τσιάνη Νικόλ, σου έχουμε εδώ ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για να απαλλαχθείς σύντομα από το τοπικό λίπος και την κυτταρίτιδα. Εάν το ακολουθήσεις μαζί με τις συμβουλές διατροφής που σου δίνει η ειδικός λίγο πιο κάτω, θα έχεις σίγουρη επιτυχία! Ξεκίνα λοιπόν πριν έρθει το καλοκαίρι!

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

/


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σημαντικό: Μαζί με το μεσημεριανό, πριν και μετά, να πίνεις 1 ποτήρι πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες!

ΕΞΥΠΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ

Περιόρισε τις θερμίδες

Ξεκίνα κρατώντας ένα ημερολόγιο καταγραφής γευμάτων για μια εβδομάδα. Συνέχισε να τρως όπως έτρωγες, με τη μόνη διαφορά να καταγράφεις όλα όσα καταναλώνεις. Έτσι θα μπορέσεις να διαπιστώσεις τα λάθη που κάνεις στη διατροφή σου και να τα διορθώσεις.

Κατανάλωσε πρωινό
Φάε πρωινό καθημερινά. Τρώγοντας πρωινό βοηθάς το μεταβολισμό σου να «ξυπνήσει» και να αρχίσει να δουλεύει, ώστε να κάνει καλύτερες καύσεις και έτσι να καταφέρει να κάψει περισσότερο λίπος. Αν αμελήσεις το πρωινό σου, το σώμα σου μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος, αντί να το κάψει.

Μην ξεχνάς τα μικρά και συχνά γεύματα

Μη μένεις νηστική για περισσότερες από 3-4 ώρες. Έτσι πέφτουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και παρατηρείται υπερέκκριση ινσουλίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ό,τι καταναλώνεις, το σώμα σου να το αποθηκεύει σε λίπος. Επίσης αυξάνεται η βουλιμική τάση, δηλαδή η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού ή γλυκού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πες ναι στα προϊόντα ολικής αλέσεως
Είναι λάθος να βγάλεις τελείως τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου για να χάσεις βάρος, καθώς οι υδατάνθρακες σε γεμίζουν ενέργεια. Το κλειδί είναι να τους αντικαταστήσεις με προϊόντα ολικής αλέσεως όπως καστανό ρύζι, ψωμί/δημητριακά/ζυμαρικά ολικής άλεσης. Έτσι αυξάνεται ομαλά το σάκχαρο στο αίμα και το αίσθημα κορεσμού έρχεται πιο γρήγορα.

Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ο σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα. Μη ξεχνάς ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην αποβολή λίπους και στη ρύθμιση της δυσκοιλιότητας. Επίσης, βοηθάνε το μεταβολισμό σου να δουλεύει καλύτερα, μειώνουν το φούσκωμα και το πιο σημαντικό είναι ότι δε σε επιβαρύνουν με έξτρα θερμίδες και λιπαρά. Φρόντισε να τρως 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
Μυστικό: Προσπάθησε να ξεκινάς το γεύμα σου καταναλώνοντας το 1/3 της σαλάτας και μετά να συνεχίζεις με το φαγητό σου. Έτσι δε θα καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού και θα αποφύγεις πολλές περιττές θερμίδες.

Ενυδατώσου!

Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και βασική. Έτσι βοηθάς τον οργανισμό σου να αποβάλει τις τοξίνες και τα περιττά υγρά που συσσωρεύονται, τα οποία ευθύνονται και για την όψη φλοιού πορτοκαλιού, που συχνά υπάρχει σε άτομα με αυξημένη περιφέρεια γλουτών. Πιες αρκετό νερό μέσα στην ημέρα αλλά και πράσινο τσάι. Καταναλώνοντας καθημερινά 2-3 φλιτζάνια, αυξάνεις το μεταβολισμό σου και σύμφωνα με έρευνες το πράσινο τσάι μειώνει την αποθήκευση λίπους.

Προτίμησε την άπαχη πρωτεΐνη

Πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη σε βοηθάει στο κορεσμό, δηλαδή στο να χορταίνεις πιο εύκολα και να μη πεινάς γρήγορα, αλλά και στη καταπολέμηση των κατακρατήσεων που μπορεί να κάνει ο οργανισμός. Προτίμησε άπαχη πρωτεΐνη όπως είναι το αυγό, το ψάρι, το κοτόπουλο αλλά και το άπαχο κόκκινο κρέας.

Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα

Μια αερόβια άσκηση 30′ λεπτών θα συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στη καύση του λίπους. Επίσης ένα συστηματικό πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας με ασκήσεις ενδυνάμωσης του άνω μέρους του σώματος, καθώς επίσης και ειδικές ασκήσεις για γοφούς, θα σε βοηθήσουν ώστε να χάσεις το τοπικό λίπος.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ
ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΕ:
Άπαχα Γαλακτοκομικά, Προϊόντα ολικής άλεσης, Αυγό, Ψάρι, Κοτόπουλο, Μπρόκολο, Κουνουπίδι, Μαρούλι, Μήλο, Δαμάσκηνα, Ανάλατους Ξηρούς Καρπούς, Κανέλα, Νερό, Πράσινο Τσάι, Λεμόνι, Πιπέρι

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ:
Τηγανητά, Λιπαρά τρόφιμα, Αλκοόλ, Ζάχαρη, Λευκό Ψωμί


Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More