ΔΙΑΙΤΑ: Διώξε το λίπος και χάσε 5 κιλά σε ένα μήνα χωρίς να πεινάσεις!

Θέλεις να χάσεις πολλά κιλά και όσο πιο σύντομα γίνεται. Βιάζεσαι. Κι έτσι καταφεύγεις σε αυστηρές δίαιτες που σε καταπιέζουν, νιώθεις συνέχεια ότι πεινάς, νιώθεις αδύναμη, κουρασμένη σωματικά και ψυχολογικά και πολύ γρήγορα εγκαταλείπεις την προσπάθεια. Όπως μας εξηγεί και η διαιτολόγος – διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου η λύση σε ένα γρήγορο αδυνάτισμα δεν είναι η μονοφαγία αλλά η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Με τις δίαιτες-πείνας το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις υγρά και όχι λίπος και να βάλεις την υγεία σου σε κίνδυνο. Ενώ αντιθέτως με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα θα έχεις εγγυημένα το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες! Η ειδικός δίνει μια λίστα με τρόφιμα που βοηθούν το μεταβολισμό να καίει ταχύτερα λίπος και ένα πρόγραμμα διατροφής με το οποίο μπορείς να χάσεις έως 5 κιλά σε ένα μήνα!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ
Υπάρχουν κάποιες τροφές που έχουν μεταβολικό πλεονέκτημα. ”Μαγικές” τροφές που βοηθούν στο κάψιμο λίπους και σου προσφέρουν άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα τρόφιμα αυτά απορροφώνται αργά από τον οργανισμό και προκαλούν μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σε χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πρωτεΐνες. Τέτοια είναι οι σούπες, τα τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό ρύζι, ψωμί πολύσπορο, cream crackers σίκαλης), τα ημίπαχα γαλακτοκομικά, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, το αυγό, το ψάρι, και το κρέας.

Αναλυτικότερα…

Τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι: τα δημητριακά και τα προϊόντα δημητριακών από ολόκληρους κόκκους δημητριακών (δηλαδή ολικής άλεσης), ρύζι καστανό, όσπρια, φρούτα και λαχανικά.

Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι: τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα προϊόντα δημητριακών (π.χ ψωμί, κριτσίνια) ολικής άλεσης τα οποία έχουν περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες. Ενώ τρόφιμα εμπλουτισμένα με φυτικές ίνες είναι τα όσπρια.

Καταναλώνοντας γαλακτοκομικά προϊόντα
, που περιέχουν ασβέστιο, μπορείς να ξεγελάσεις τον μεταβολισμό σου και να τον κάνεις να δουλεύει… υπερωρίες καίγοντας περισσότερες θερμίδες. Όταν ο οργανισμός στερείται το ασβέστιο των τροφών, τότε συμβαίνει το αντίθετο. Ενεργοποιείται ένας μηχανισμός διατήρησης των ήδη υπαρχόντων αποθεμάτων και παράγεται μια ορμόνη, η καλισιτριόλη, που αυξάνει με την σειρά της την παραγωγή λιποκυττάρων. Αν θέλεις λοιπόν να χάσεις βάρος και να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου δεν πρέπει να αφαιρέσεις το γάλα και τα παράγωγά του από την καθημερινή διατροφή. Τέλος, το γάλα και το γιαούρτι περιέχουν 90-95% νερό με αποτέλεσμα να συμβάλλουν επιπλέον στην ενυδάτωση του οργανισμού που είναι απαραίτητη στην καύση λίπους.

Ανάλατοι ξηροί καρποί: σίγουρα δεν θεωρείς τους ξηρούς καρπούς τροφή για δίαιτα, αλλά, όπως φαίνεται από τις πιο πρόσφατες έρευνες, μπορεί να σε αδυνατίσουν. Έρευνες δείχνουν ότι μειώνουν την όρεξη και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, μία αμερικανική έρευνα έδειξε ότι άτομα που περιλάμβαναν ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους δεν πήραν βάρος και μείωσαν το κοιλιακό λίπος. Αυτή η ιδιότητα των ξηρών καρπών οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε μονοακόρεστα (καλά) λιπαρά οξέα, που φαίνεται ότι συμβάλλουν και στη μείωση λίπους στο στομάχι και σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη που περιέχουν, συμβάλλουν και στη μείωση της όρεξης.

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More