ΔΙΑΙΤΑ: Χάσε τα 4 κιλά που σε ενοχλούν κι απόκτησε το σώμα που ονειρεύεσαι

Ξεκίνησες τα μπάνια στην παραλία (ίσως είσαι ήδη σε διακοπές) και θέλεις να παραμείνεις στα κιλά σου, είτε να χάσεις λίγα ακόμα για να μην νιώθεις ανασφάλεια μέσα στο μαγιό. Και εμείς εδώ σου έχουμε την κατάλληλη δίαιτα που θα σε αδυνατίσει έως και 4 κιλά ή θα σε κρατήσει αδύνατη, με ένα χορταστικό πλάνο διατροφής που δεν θα σε κάνει να λιμοκτονήσεις! Δες το μενού αλλά και τις επιπλέον συμβουλές που δίνει για να μην έχεις το άγχος ότι δεν το κάνεις σωστά.

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Βαλασία Τοκμακίδου, που ετοίμασε και το διαιτολόγιο, αναφέρει: “Βασική οδηγία για να κρατηθείς μακριά από τους πειρασμούς, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί το μεταβολισμό, είναι η τήρηση των μικρών και συχνών γευμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας.Τα 3 κύρια γεύματα (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό) πρέπει να παρεμβάλλονται από ενδιάμεσα snacks τα οποία θα εφοδιάσουν τον οργανισμό με ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά πριν την ώρα του επόμενου γεύματος.”

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΝΑΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
Ιδανικά σνακ για την παραλία, που θα σε κρατήσουν χορτάτη και δεν θα σε κάνουν να πέσεις με τα μούτρα στα μεζεδάκια της ταβέρνας είναι:

-Μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως: Χαρίζει ενέργεια και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως παρέχει στον οργανισμό σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Παράλληλα οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχουν αυξάνουν με πιο ομαλό ρυθμό το σάκχαρο στο αίμα σε σχέση με τους απλούς υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη, και διατηρούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα. Επίσης καλύπτει το αίσθημα του γλυκού χωρίς να σε παραφορτώνει με θερμίδες (1 μπάρα = 90 θερμίδες).

-Ξηροί καρποί: Μπορείς να τους έχεις μαζί σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Για παράδειγμα 12-13 αμύγδαλα περιέχουν 100 θερμίδες, ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και φυτικές ίνες που θα σε χορτάσουν επαρκώς μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος. Μην ξεχνάς να προτιμάς πάντα τους ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς!

-Φρούτα: Αναμφίβολα, τα φρούτα θεωρούνται από τις πιο υγιεινές και χορταστικές επιλογές που μπορούμε να έχουμε πριν από τα κύρια γεύματα καθώς μας εφοδιάζουν άμεσα με ενέργεια και πολύτιμες βιταμίνες. Προτίμησε να καταναλώνεις τα φρούτα με την φλούδα -πάντα καλά πλυμένα- καθώς θα σου παρέχουν ένα σημαντικό ποσό φυτικών ινών.

-Χυμοί: Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας επιβάλλουν τη συχνή ενυδάτωση. Εύκολες, γρήγορες και ταυτόχρονες απολαυστικές δροσιστικές προτάσεις εκτός από το αγαπημένο μας νερό είναι και οι χυμοί. Οι χυμοί είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη, ενώ περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων. Όταν επιλέγουμε τυποποιημένους χυμούς, ανάλογα με την κατηγορία που θα καταναλώσουμε μπορεί να λάβουμε αυξημένο θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς υπάρχουν κατηγορίες με προστιθέμενη ποσότητα γλυκαντικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης και της κοινής ζάχαρης.

TIPS ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

  • Να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα. Μην μένεις νηστική πάνω από 3 ώρες.
  • Κράτησε σταθερές ώρες φαγητού έτσι ώστε να συνηθίζει το σώμα και να μην ζητά φαγητό ακατάλληλες ώρες!
  • Κατανάλωσε προϊόντα ολικής άλεσης, τα οποία θα βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου αλλά και στην δέσμευση του λίπους.
  • Κατανάλωσε 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
  • Απόφυγε τροφές με πολύ αλάτι γιατί προκαλούν κατακράτηση υγρών, φούσκωμα και συσσώρευση λίπους σε σημεία που δεν θέλεις.
  • Απόφυγε τη ζάχαρη και το αλκοόλ.
  • Ενυδατώσου. Κατανάλωσε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια υγρών καθημερινά (νερό, φυσικοί χυμοί, πράσινο τσάι κτλ).
  • Κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Γυμνάσου! Ώρες που δεν έχει τόση ζέστη φυσικά. Μπορείς ακόμα και στη θάλασσα να κάνεις κάποιες ασκήσεις, ειδικά μέσα στο νερό. Μπορείς επίσης να περπατήσεις! Συνίσταται τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα άσκησης.

Για να δεις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μόνη σου κάνε κλικ εδώ

Επιμέλεια: Θεοδωροπούλου Δέσποινα

Read More

And More