Χάσε κιλά και τα Χριστούγεννα με τη νέα δίαιτα Orac του Δημήτρη Γρηγοράκη

Μα ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα δεν μπορείς να χάσεις κιλά; Μάλλον αυτοί που λένε και ότι οι γιορτές αποκτούν νόημα μόνο εάν κάνεις υπερβολές στο φαγητό και στα γλυκά. Μάθε λοιπόν ότι υπάρχει μια δίαιτα ειδικά διαμορφωμένη για τις ημέρες των γιορτών, που σε βοηθάει και να χάσεις βάρος άλλα και να μην στερηθείς τις αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές των Χριστουγέννων.

Και ποια είναι αυτή η θαυματουργή δίαιτα που θα σε κάνει να λάμψεις αυτές τις γιορτές; Η χριστουγεννιάτικη εκδοχή της γνωστής αντιοξειδωτικής δίαιτας Orac, που ετοίμασε ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης και πέρα από την απώλεια βάρους, βοηθάει στο να ενδυναμώσεις τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου, με αποτέλεσμα οι πρώτες ημέρες του χρόνου να σε βρουν γεμάτη ευεξία.

Το concept της χριστουγεννιάτικης δίαιτας:
Πρώτες πέντε ημέρες: Έχουν ως στόχο την απώλεια 1-2 κιλών, έτσι ώστε να προετοιμαστείς για το ρεβεγιόν. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η διατροφή είναι απόλυτα ισορροπημένη χωρίς να επιτρέπει όμως διατροφικές παρεκτροπές. Δίνεται έμφαση στη συχνότητα γευμάτων, στην αυξημένη πρόσληψη υγρών, φρούτων και λαχανικών, καθώς επίσης και στο ελαφρύ βραδινό.

Κάνε κλικ στο μενού για να δεις πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει…

Αν θέλεις κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Επόμενη εβδομάδα:
Επιτρέπει την κατανάλωση των εορταστικών εδεσμάτων και γλυκών χωρίς όμως να χαλάει η σιλουέτα σου. Το μυστικό βρίσκεται στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεται, στη συχνότητα γευμάτων όπως και στην απαράμιλλη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και στην αυξημένη ποσότητα υγρών (νερό, χυμοί, τσάι, γάλα).

Κάνε κλικ στο μενού για να δεις πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει…

Αν θέλεις κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Τip: Φρόντισε τις μέρες ενδιάμεσα στα Χριστούγεννα και στη Πρωτοχρονιά η διατροφή σου να είναι πιο ελαφριά (το πενθήμερο αποτοξίνωσης που αναφέρει και μέσα η δίαιτα)

Και τώρα τι πρέπει να φας μια μέρα πριν την Πρωτοχρονιά για να είσαι υπέροχη το βράδυ και τι την ημέρα της νέας χρονιάς..

Κάνε κλικ στο μενού για να δεις πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει…

Αν θέλεις κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Κάποιες επιπλέον συμβουλές για να έχεις σίγουρο αποτέλεσμα:
1. Προσπάθησε να μειώσεις το περιεχόμενο των παραδοσιακών συνταγών των γλυκισμάτων που φτιάχνεις στο σπίτι σε ζάχαρη και λιπαρές ουσίες. Η μείωση κατά 1/3 των περιεχομένων των συνταγών σε ζάχαρη και αλάτι, δεν αλλάζει ουσιαστικά τη γεύση τους ενώ παράλληλα είναι περισσότερο υγιεινή!

2. Αναζήτησε εναλλακτικές συνταγές, πιο υγιεινές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

3.Μην ξεχνάς να τρως αργά! Όταν τρως γρήγορα, τρώτε περισσότερο! Επίσης δεν πραγματοποιείται καλή πέψη των τροφών και αυτό αποτελεί αιτία δυσπεψίας. Ιδιαίτερα εάν έχεις ακολουθήσει νηστεία πριν τα Χριστούγεννα.

4. Για επιδόρπιο καλύτερα να προτιμήσεις μελομακάρονο αντί για κουραμπιέ, ενώ από αλκοολούχα ποτά να επιλέγεις κρασί, μιας και διαθέτει χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο, και επιπλέον παρουσιάζει υψηλότερη διατροφική αξία, εφόσον οι αντιοξειδωτικές φαινολικές ενώσεις που περιέχει μας προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

5. Γιορτές σημαίνει χορός! Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία που σου δίνει αυτή η εορταστική περίοδος και χόρεψε. Γιατί με τον τρόπο αυτό και θα γλεντήσεις και θα «κάψεις» τις επιπλέον θερμίδες.

Read More

And More