Holiday Diet! Τη μία μέρα πίτσα, την άλλη σουβλάκι και χάνεις κιλά στις διακοπές…

Βρίσκεσαι ήδη σε κάποιο νησί; Έχεις ετοιμάσει βαλίτσες για τον αγαπημένο σου προορισμό; Πετσέτες, μαγιό, φωτογραφική μηχανή, γυαλιά ηλίου, νεσεσέρ… Διαιτολόγιο πήρες; Ναι, ναι! Σου έχουμε τη δίαιτα με την οποία θα απολαύσεις τις διακοπές σου τρώγοντας έξω, ενώ παράλληλα χάνεις κιλά! Για να επιστρέψεις σπίτι ανάλαφρη τόσο στη διάθεση, όσο και στο σωμα…

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου ετοίμασε το μενού των διακοπών με επιλογές για όλα τα γούστα. Σε πιτσαρία, σε σουβλατζίδικο, σε ταβέρνα και ψαροταβέρνα ή στην κρεπερί! “Το βραδινό φαγητό είναι συνήθως σε κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο και η κατανάλωση αλκοόλ συχνά ξεπερνά «το μέτρο». Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε το βάρος μας για ολόκληρο το καλοκαίρι και γιατί όχι, να πετύχουμε και απώλεια βάρους!” επισημαίνει η διαιτολόγος.

1. Πίτσα και μακαρονάδα στις διακοπές…
Δεν μπορεί! Όλο και κάποιο ιταλικό ή πιτσαρία θα βρεθεί στο δρόμο σου! Γίνεται να πεις όχι; Μην πεις όχι… Πες ΝΑΙ, διάλεξε σωστά και κράτησε τη δίαιτα στις διακοπές χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα, πως πρέπει να είσαι η “παράξενη” της παρέας που δεν μπορεί να φάει τίποτα! Δες περισσότερα στο διαιτολόγιο που ακολουθεί…

2. Άλλη μια νύχτα στο νησί τελειώνει και ο τελευταίος σταθμός είναι όπως πάντα η κρεπερί! Το ήξερες πως μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μία γλυκιά ή μία αλμυρή κρέπα; Την προβλέπει άλλωστε η δίαιτα των διακοπών σου. Καλό; Δες περισσότερα στο μενού της Κλινικής Διαιτολόγου Διατροφολόγου Έρικας Νταουτίδου.

3. Ψαράκι εκεί που σκάει το κύμα… Λίγο ουζάκι (με μέτρο) για καλή διάθεση και οι έγνοιες ταξιδεύουν μακριά με τα κύματα! Αν προτιμήσεις ψητό ψαράκι με άφθονα λαχανικά και σαλάτα, τότε όχι απλά δεν χαλάς τη δίαιτα, αλλά κάνεις πολύ καλό στο σώμα. Επειδή όμως υπάρχουν και οι τηγανητοί πειρασμοί δες στην κάρτα με το εβδομαδιαίο μενού πως θα διαλέξεις σωστά…

4. Ε, μην μου πεις πως δεν ζήλεψες ένα ωραίο σουβλάκι τώρα που είσαι διακοπές; Μην το στερηθείς… απλά επίλεξέ το σωστά. Αν τυπώσεις το μενού του TLIFE θα ξέρεις τι ακριβώς να παραγγείλεις.

5. Και φυσικά η ταβερνούλα-ψησταριά. Κλασική αξία στις διακοπές… Εκεί λοιπόν στο νησί (ή όπου αλλού σε βγάλει ο δρόμος) κάνε την παραγγελία εσύ και όχι ο αγαπημένος σου! Διάλεξε έξυπνα, απολαυστικά και κυρίως με γνώμονα την δίαιτα σου.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

/
Κατέβασε τη δίαιτα στον υπολογιστή, τύπωσέ την και μην ξεχάσεις να την βάλεις στην τσάντα σου… Κάνε κλικ εδώ

Νιώσε την ελευθερία να παίξεις με τις επιλογές του διαιτολογίου και να αλλάξεις τη σειρά των ημερών και των γευμάτων. Το διαιτολόγιο είναι για να σου δώσει περισσότερες ιδέες και να σου δείξει τον τρόπο να φροντίσεις τη διατρόφή σου και στις διακοπές. Καλά να περάσεις!

5 ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου σου δίνει 5 στοιχεία που πρέπει να κρατήσεις όσο κάνεις τη δίαιτα… και όχι μόνο τόσο!

1. Άκου το σώμα σου! Προσπάθησε να αναγνωρίσεις την πείνα και τον κορεσμό. Το σώμα γνωρίζει πόση ποσότητα τροφής του αρκεί. Οι επανειλλημένες δίαιτες και το συναισθηματικό φαγητό είναι που ευθύνονται για την διατάραξη των ισορροπιών του σώματος, αλλά αν του δείξουμε εμπιστοσύνη, αυτό μπορεί να τις ξαναβρεί. Με άλλα λόγια, φάε αφού νιώσεις πείνα, σταμάτα όταν νιώσεις να χορταίνεις. Αν περισσέψει φαγητό, μη διστάσεις να το πάρεις για το σπίτι ή το ξενοδοχείο, ώστε να έχεις φαγητό και για την επομένη.

2. Κατανάλωσε το φαγητό αργά και απολαυστικά. Κόψε τη μερίδα σου σε μικρές μπουκιές, μάσα καλά την τροφή και κάνε διαλείμματα για συζήτηση. Με τον τρόπο αυτό θα παρατείνεις την απόλαυση, θα δώσεις στο σώμα το χρόνο να νιώσει κορεσμό και να αντιληφθεί το ότι έχει γευματίσει.

3. Μην παραλείπεις γεύματα!
Το ότι είσαι σε διακοπές και συνέχεια «στο πόδι» δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αμελήσεις τις βασικές αρχές της σωστής διατροφής. Φρόντισε λοιπόν να κάνεις και τα 5 γεύματα, ανά 3-4 ώρες. Αυτό σημαίνει πως πριν φύγεις από το σπίτι ή το ξενοδοχείο, καλό είναι να έχεις στο νου σου τι θα πάρεις μαζί σου ώστε να είσαι προετοιμασμένη για το επόμενο γεύμα σου.

4. Κατανάλωσε πολλά υγρά για να αποφύγεις την αφυδάτωση που είναι πολύ συχνή σε περιόδους καύσωνα. Κατανάλωσε κατά μέσο όρο ένα ποτό την ημέρα ώστε να κρατήσεις τη θερμιδική σου πρόσληψη σε ελεγχόμενα επίπεδα. Για να ξεδιψάσεις, προτίμησε το δροσερό νερό, αλλά επίσης και φρούτα πλούσια σε νερό, όπως το καρπούζι ή κάποιο αναψυκτικό με στέβια, που θα σου προσφέρει γλυκύτητα, χωρίς θερμίδες.

5. Κολύμπα, περπάτα στην παραλία, παίξε ρακέτες και γενικά κάνε όποια δραστηριότητα σου αρέσει και κάνει τον μεταβολισμό σου να ξυπνήσει. Με τον τρόπο αυτό θα «διορθώσεις» το ενεργειακό σου ισοζύγιο σε περίπτωση η ανεμελιά των διακοπών σε παρασύρει.

Βέβαια, οι διακοπές είναι για να νιώσεις ελεύθερη και να περάσεις καλά και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να τις συνοδέψεις με το αίσθημα της στέρησης.

Read More

And More