Η δίαιτα των διακοπών! Χάσε 4 κιλά όσο είσαι στο νησί…

Διακοπές… θάλασσα, ήλιος και καλή παρέα! Τι άλλο να ζητήσεις από τη ζωή; Επειδή όμως πολλές φορές η επιστροφή σε κάνει να δυσανασχετείς, το TLIFE ετοίμασε για εσένα ένα σημαντικό εργαλείο. Ένα πρόγραμμα διατροφής, ειδικά σχεδιασμένο για διακοπές! Χωρίς να στερηθείς, αλλά και ούτε να πεις όχι στην ταβέρνα ή το σουβλάκι θα χάσεις 4 κιλά σε ένα μήνα!

Το μυστικό είναι απλό! Καλό πρωινό, πάντα ένα υγιεινό σνακ, ελαφρύ μεσημεριανό και το κυρίως σου γεύμα πιο αργά το απογευματάκι στην ταβερνούλα! Σωστά;

“Για πολλούς το άγχος της αύξησης βάρους παραμένει μιας και οι θαλασσινοί μεζέδες, τα ουζάκια και τα παγωτά κάνουν τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου που σου δίνει το μενού των διακοπών.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ!

H Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου σου δίνει μικρές συμβουλές για τις διακοπές! Έτσι θα σιγουρευτείς πως η δίαιτα πάει καλά! Προκειμένου να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς την αγωνία της δίαιτας ακολούθησε τα παρακάτω 5 βήματα:

1. Πρόσεξε τι πίνεις:
α) Προτίμησε κρασί ή μπίρα που έχουν λιγότερες θερμίδες και αλκοόλ. Προκειμένου να μην ξεπεράσεις την ενδεικνυόμενη ποσότητα για κάθε ποτήρι, κατανάλωσε για κάθε ποτήρι αλκοόλ, 1 ποτήρι νερό.
β) Περιόρισε τα ανθρακούχα αναψυκτικά ποτά και αντικατάστησέ τα με νερό, τσάι, καφέ, χυμούς χωρίς ζάχαρη.

2. Πες όχι στις ατελείωτες ώρες πείνας: Μη μένεις όλη τη μέρα νηστική, θεωρώντας ότι έτσι μπορείς να φας ό,τι θέλεις στην ταβέρνα. Φρόντισε να παίρνεις κάθε μέρα το πρωινό σου και να τρως πολλά και συχνά γεύματα. Επίσης, όταν φτάσεις στην ταβέρνα ξεκίνησε με μία μεγάλη σαλάτα και στη συνέχεια βάλε μία πιρουνιά από κάθε μεζέ στο πιάτο, έτσι ώστε να βλέπεις πόσο τρως και να μην τσιμπολογάς από τα πιάτα των άλλων.

3. Κατανάλωσε άφθονα φρούτα, χυμούς, πράσινο τσάι, λαχανικά τα οποία σου μειώνουν την όρεξη, σε εφοδιάζουν με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να μειώνεται η απορρόφηση λίπους. Ταυτόχρονα ενυδατώνουν και προφυλάσουν την επιδερμίδα από τα ηλιακά εγκαύματα.

4. Απόλαυσε τα παγωτά χωρίς τύψεις: Οι γρανίτες και τα σορμπέ αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για όσους δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της ‘γραμμής’ τους, καθώς παρέχουν τις λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες γεύσεις παγωτού.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα διαιτητικά παγωτά ή τύπου 0% καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στα ψυγεία των καταστημάτων. Περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης (π.χ ασπαρτάμη, σορβιτόλη ή μαλτοδεξτρόζη) αντί για ζάχαρη και μικρή ή μηδενική (τύπου 0% + 0%) ποσότητα λίπους, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα αγαπητά σε άτομα που επιθυμούν να διατηρήσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα. Μπορείς να το καταναλώνεις 1-2 φορές την εβδομάδα υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείς συστηματικά τη διατροφή σου.

5. Κολύμπησε, κάνε ποδήλατο και περπάτησε: Aν δυσκολεύεσαι πολύ να περιορίσεις τις θερμίδες που παίρνεις, τότε η εναλλακτική πρόταση είναι να φροντίζεις να τις καις. Κολύμπησε, παίξε στην παραλία, περπάτησε, κάνε ποδήλατο και χόρεψε. Όλες αυτές είναι δραστηριότητες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε γυμνάσουν και θα κάνουν το μεταβολισμό σου να δουλέψει γρηγορότερα. Ένας άνθρωπος βάρους περίπου 75 κιλών περπατώντας για μισή ώρα καίει περίπου 150 θερμίδες, κάνοντας ποδήλατο 190 και κολυμπώντας περί τις 290.

Read More

And More