Θέλεις να φοράς μικρότερο νούμερο στα ρούχα σου; 6 ασκήσεις-ακινησίας για να χάσεις πόντους

Η καθηγήτρια Φυσική Αγωγής Μάντη Περσάκη έχει τον τρόπο να χάσεις πόντους από την κοιλιά, τα μπρατσάκια, τους γλουτούς και τα πόδια! Δεν έχεις λοιπόν παρά να μείνεις… ακίνητη! Και είναι θέμα χρόνου να φοράς μικρότερο νούμερο στα ρούχα σου.

Ισομετρική γυμναστική…
Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές της ειδικού και παίρνοντας την κατάλληλη στάση σώματος μπορείς να επικεντρώσεις σε διαφορετικές μυικές ομάδες: Κοιλιακούς, μηρούς, γλυτούς, δικέφαλους και τρικέφαλους (χέρια)! Αν λοιπόν μείνεις στην κάθε θέση -ακίνητη- για κάποια δευτερόλεπτα, τότε οι μύες γυμνάζονται και μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Και τονωμένοι μύες συμαίνει περισσότερες καύσεις, ενώ υψηλές καύση ισούνται με απώλεια πόντων! Μπορεί να ακούγεται εύκολο, όμως δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να παραμείνεις ακίνητη με το ένα πόδι στον αέρα ή με την λεκάνη ψηλά για 20 με 30 δευτερόλεπτα.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Πριν από κάθε πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου το ζέσταμα. Κι αν οι ασκήσεις αυτές απαιτούν από εσένα να παραμένεις ακίνητη, αυτό δεν σημαίνει πως οι μύες δεν κουράζονται ή δεν κινδυνεύεις από κράμπες!

– Μείνε σε κάθε θέση για 15”-20” δευτερόλεπτα. Μην σε αγχώνει από τις πρώτες επαναλήψεις να μείνεις όσο περισσότερο μπορείς. Είναι πιο σημαντικό να έχεις πάρει την κατάλληλη θέση, δηλαδή να γυμνάζεις σωστά το κάθε σημείο. Με τον καιρό μπορείς να δοκιμάσεις να αυξήσεις τον χρόνο παραμονής στη θέση της άσκησης στα 30” με 40” δευτερόλεπτα

– Κάνε 3 σετ από το πρόγραμμα γυμναστικής κάθε φορά. Επίστρεψε στις στατικές σου ασκήσεις το λιγότερο 3 φορές την εβδομάδα.

– Ολοκληρώνοντας τις ασκήσεις κάνε μερικές διατάσεις για να χαλαρώσεις όλες τις μυικές ομάδες που καταπονήθηκαν… Δες μερικές κλασικές διατάσεις, όπως τις παρουσιάζει η Μάντη Περσάκη, εδώ

ΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Read More

And More