Η δίαιτα του Καρναβαλιού! Χάσε 4 κιλά μέχρι την Καθαρά Δευτέρα…

Το περίεργο με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι πως ως κινητή γιορτή δεν μπορείς να υπολογίσεις πότε πέφτει ακριβώς! Και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως μένουν μόλις 15 ημέρες… Δύο εβδομάδες για ένα τριήμερο γεμάτο πάρτι και εξορμήσεις στην εξοχή. Ο Κλινικός Διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης έχει ένα μενού για να χάσεις 4 κιλά just in time…

“Αναρωτιέσαι! Μπορώ να χάσω 2-4 κιλά μέσα σε 2 εβδομάδες; Η απάντηση είναι «Ναι» μιας και η εφαρμογή μίας μεσογειακού τύπου διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά περιέχει όλα τα τρόφιμα σε ποσότητα και συνδυασμένα έτσι ώστε να φτάσεις στο βάρος που επιθυμείς χωρίς να στερηθείς τίποτα!” εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
Τα 5 σημεία κλειδί για αδυνάτισμα έγκαιρα και με ασφάλεια πριν το τριήμερο, που ενεργοποιούν το μεταβολισμό και την καύση λίπους συνοψίζονται στα εξής:

1. Μάσησε αργά κάθε μπουκιά: Το καλό μάσημα της τροφής βοηθάει την καλύτερη αξιοποίησή της από τον οργανισμό, καθώς επιτρέπει στα ένζυμα του σάλιου να διασπάσουν κάθε τροφή στα θρεπτικά συστατικά από τα οποία αποτελείται.
Παράλληλα, όταν τρως αργά προλαβαίνει να φτάσει στον εγκέφαλο το μήνυμα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύεις να καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από όση πραγματικά χρειάζεσαι, από καθαρή λαιμαργία.

2. Κατανάλωσε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (δημητριακά, ζυμαρικά, πλιγούρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, καστανό ρύζι, πολύσπορο ψωμί), τα οποία μειώνουν την απορρόφηση λίπους και χορταίνουν εύκολα. Για να εξασφαλίσεις τη μεγάλη κατανάλωση φυτικών ινών, καλό είναι να επιλέγεις τρόφιμα ολικής αλέσεως και να τρως τα φρούτα με τη φλούδα.

3. Ενίσχυσε τη διατροφή με αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Ε, C, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο, φλαβονοειδή, κατεχίνες): Η επαρκής πρόσληψη αντιοξειδωτικών θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα πιο ήπιο βιολογικό περιβάλλον, κάτι που ευνοεί ιδιαίτερα την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών. Η αποβολή αυτή διευκολύνει το μεταβολισμό και ενεργοποιεί την κινητοποίηση του αποθηκευμένου λίπους. Έτσι φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τα ακόλουθα τρόφιμα: αβοκάντο, ροδάκινα, βατόμουρα, βερίκοκα, κεράσια, σύκα, δαμάσκηνα φασολάκια πράσινα, ντομάτα, κολοκύθια, μελιτζάνες, καρπούζι, πεπόνι, πιπεριές,

4. Ενυδατώσου και αδυνάτισε
: ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου είναι η αυξημένη πρόσληψη υγρών (8-12 ποτήρια καθημερινά), τα οποία ενισχύουν τις καύσεις και συμμετέχουν στην αποβολή τοξινών. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%, ενώ η κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερήσια δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες.

Ωστόσο, το νερό δεν αποτελεί το μόνο υγρό για την ενυδάτωση του οργανισμού. Ροφήματα με καφεΐνη συμβάλλουν στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε υγρά παρόμοια με τα μη καφεϊνούχα ροφήματα (π.χ. ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, τσάι, Light αναψυκτικά). Τέλος, στην ενυδάτωση του οργανισμού συμβάλλουν σημαντικά και τα φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά και τα ροφήματα κρόκου κοζάνης με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε νερό.

5. Μην ξεχνάς τους ανάλατους ξηρούς καρπούς: Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι άτομα που περιλάμβαναν ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους δεν πήραν βάρος και μείωσαν το κοιλιακό λίπος. Αυτή η ιδιότητα των ξηρών καρπών οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε μονοακόρεστα (καλά) λιπαρά οξέα, που φαίνεται ότι συμβάλλουν και στη μείωση λίπους στο στομάχι και σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη που περιέχουν συμβάλλουν στη μείωση της όρεξης.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αν θέλεις να κατεβάσεις την πρώτη εβδομάδα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ Η ΔΙΑΙΤΑ
Το διατροφολόγιό σου είναι απόλυτα ισορροπημένο σε αναλογία θρεπτικών συστατικών και καλύπτει επαρκώς τις διατροφικές ανάγκες σε Βιταμίνες – Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία. Για την καλύτερη τήρησή του μην ξεχνάς τα παρακάτω:

1. Ελεύθερα μπορείς να χρησιμοποιείς: λεμόνι, ξύδι, καρυκεύματα, μουστάρδα, κρεμμύδι, σόδα.

2. Τα δημητριακά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κράκερ, οι φρυγανιές και τα παξιμάδια να είναι ολικής αλέσεως.

3. Φρούτα: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε φρούτο εποχής σε μέγεθος ενός φλιτζανιού τσαγιού ή ένα ποτήρι
χυμό φρούτων ή ρόφημα φρούτων και λαχανικών.

4. Σαλάτα εποχής: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε λαχανικό επιθυμείς, ωμό ή βραστό, σε απεριόριστη ποσότητα.

5. Να καταναλώνεις γάλα και γιαούρτι με 1.5 – 2% σε λιπαρά.

6. Στο ψάρι – κοτόπουλο – κρέας να αφαιρείς την πέτσα.

7. Λάδι: ελαιόλαδο, συνολικά έως 5 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα στο φαγητό και στη σαλάτα.

8. Απόφυγε το ζωικό βούτυρο και προτίμησε τη μαργαρίνη

9. Ποσότητες: 1 μερίδα εστιατορίου {βάρους 150 γρ.(κρεατικά), 200 γρ. (Λαδερά, ζυμαρικά, όσπρια), 30-50 γρ. (τυρί, ψωμί).

10. Αλλαγές στα γεύματα (και στις ήμερες) επιτρέπονται κατά βούληση.

11. Αλκοόλ : Να προτιμάς μπύρα ή κρασί.

12. Να προτιμάς ακατέργαστη ζάχαρη.

13. Να στραγγίζεις τα φαγητά σου (κυρίως τα λαδερά και τα μαγειρεμένα με σάλτσες)

14. Όταν συντρέχουν λόγοι αλλεργίας ή δυσαρέσκειας σε ορισμένες τροφές, αντικατάστησε τα γεύματα με αντίστοιχες
τροφές.

15. Για γλυκό προτίμησε εβδομαδιαία 100γρ και επιδόρπια χωρίς ζάχαρη αλλά με γλυκαντικά.

Read More

And More