Χάσε κιλά όσο είσαι διακοπές! Το πλάνο διατροφής για τις μέρες που βρίσκεσαι στο νησί

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γιούλη Φραγκιαδουλάκη έχει τη δίαιτα των καλοκαιρινών σου διακοπών. Ένα μενού που προβλέπει πως θέλεις να διασκεδάσεις, ότι ενδέχεται να φας έξω και πως σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να τη βγάλεις μόνο με σαλάτα. Σουβλάκια, θαλασσινά, μαγειρευτά και ψητά της ώρας γεμίζουν το καλοκαιρινό μενού των διακοπών σου, επιτρέποντάς σου να μην στερηθείς τίποτα!

Tips για αδυνάτισμα και στις διακοπές…
Το σχέδιο είναι απλό! Η διαιτολόγος σου εξηγεί βήμα, βήμα πως με μικρές αλλαγές στη διατροφή σου όσο ξεκουράζεσαι πλάι στο κύμα, μπορείς να χάσεις κιλά χωρίς καν να το καταλάβεις. Αποστήθισε τα τρία βασικά tips για τις καλοκαιρινές σου διακοπές:

1. Κάθε φορά που έχεις προγραμματίσει φαγητό έξω, φρόντισε το μεσημεριανό σου να είναι ελαφρύ (π.χ. χωριάτικη σαλάτα ή τονοσαλάτα με 1 φέτα ψωμί).

2. Λίγο πριν φύγεις από το σπίτι, φάε ένα γιαούρτι ή ένα φρούτο, που θα σου κόψει λίγο την όρεξη.

3. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, είναι προτιμότερο να αρκεστείς σε ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα, να αποφύγεις τα φαγητά ή τις σαλάτες με λιπαρές σως, καθώς και τα γλυκά επιδόρπια που έχουν συνήθως πολλά λιπαρά και ζάχαρη.

Τώρα είσαι έτοιμη να κατεβάσεις το μενού που θα σε συντροφεύσει στις διακοπές σου! Kάνε κλικ στο μενού για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει…

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Μικρά summer μυστικά για να απολαύσεις τις διακοπές…
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γιούλη Φρραγκιαδουλάκη έχει για εσένα ακόμη περισσότερες συμβουλές για τη διατροφή των διακοπών. Συστάσεις που αν τις ακολουθήσεις το μόνο που θα χάσεις είναι… κιλά!

Στην ταβέρνα μπορούμε να επιλέξουμε ψητό κρέας (κοτόπουλο, ψαρονέφρι, φιλέτο μοσχαριού) ή ψητό ψάρι με γαρνιτούρα ρύζι ή λαχανικά. Προτιμάμε τα ψητά ή βραστά ορεκτικά, τις σαλάτες με φρέσκα λαχανικά και τα χόρτα.

Στο ιταλικό επιλέγουμε μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, λαχανικών ή θαλασσινών και τα συνοδεύουμε με λίγο τριμμένο τυρί και μια φρέσκια πράσινη σαλάτα χωρίς σως ή 2 κομμάτια πίτσα με λαχανικά ή light.



Στο κινέζικο
οι καλύτερες επιλογές είναι το κοτόπουλο και το ρύζι στον ατμό με λαχανικά. Εναλλακτικά, μπορούμε να παραγγείλουμε πάπια Πεκίνου με μόνο 1-2 πίτες και σαλάτα εποχής.

Στο γιαπωνέζικο η ιδανική επιλογή είναι το σούσι με θαλασσινά (6 κομμάτια είναι αρκετά) και η σαλάτα.

Στο σουβλατζίδικο προτιμάμε τα καλαμάκια κοτόπουλο με αλάδωτη πίτα ή με ψημένο ψωμί.

Και όταν δεν είμαι σε κάποιο εστιατόριο;
Ναι η μέρα δεν έχει μόνο βραδινό! Όμως ένας σωστός προγραμματισμός θα σε βοηθήσει να λύσεις όλα σου τα προβλήματα. Ορίστε τι προτείνει ο διαιτολόγος για τις ώρες που είσαι στο δωμάτιο ή το σπίτι και πριν από την έξοδο:

– Ημίπαχο γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσως

– Άφθονη σαλάτα λαχανικών με κοτόπουλο ή τόνο

– Μια δροσερή φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς.

Συμπέρασμα: Ακολύθησε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο χωρίς να στερηθείς το βραδινό γεύμα και απόλαυσε τις καλοκαιρινές σας βραδιές χωρίς τύψεις!

Read More

And More