Γ. Μπέζος: Στη σκηνή μαζί με την κόρη του Ηρώ! Δες ποιοι πήγαν στην επίσημη πρεμιέρα

Στη σκηνή μαζί με την κόρη του Ηρώ εμφανίζεται για πρώτη φορά φέτος ο Γιάννης Μπέζος παρουσιάζοντας την παράσταση “Αντιγόνη”. Το TLIFE βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης στο “Νέο Ελληνικό Θέατρο”.
Από τους πρώτους που βρέθηκαν στην πρεμιέρα ήταν η μητέρα της Ηρώς και σύζυγος του Γιάννη Μπέζου, Ναταλία Τσαλίκη που δήλωσε πολύ χαρούμενη για τη συνεργασία μπαμπά και κόρης.

Ακόμη το “παρών” έδωσαν η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους με τον σύζυγό της Φάνη Μουρατίδη, η Μαρία Ναυπλιώτη, η Βίκυ Βολιώτη, ο Αιμίλιος Χειλάκης με την Αθηνά Μαξίμου, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Ελένη Ζιώγα, o Αντίνοος Αλμπάνης και πολλοί άλλοι.


Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Για πρώτη φορά ο Γιάννης Μπέζος θα εμφανιστεί στη σκηνή με την κόρη του Ηρώ Μπέζου στους ρόλους του Κρέοντα και της Αντιγόνης. Δεν συμπρωταγωνιστούν όμως στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, αλλά σε εκείνη του Ζαν Ανούιγ.
Στη δική του “Αντιγόνη” (1942) ο Γάλλος συγγραφέας δανείζεται μεν τον αρχαίο ελληνικό μύθο, αλλά του δίνει διαφορετική κατάληξη.
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, κρίθηκε ως αντιστασιακό και απαγορεύτηκε. Μετά το τέλος του πολέμου παρουσιάστηκε στο Λονδίνο από τους Λόρενς Ολίβιε και Βίβιαν Λι κι έκτοτε θεωρείται ένα από τα σύγχρονα αριστουργήματα του γαλλικού θεάτρου.
Δες φωτογραφίες:

Αιμίλιος Χειλάκης, Άννα μαρία Παπαχαραλάμπους, Φάνης Μουρατίδης

Μαρία Ναυπλιώτη, Βίκυ Βολιώτη, Εύα Νάθενα, Έφη Ρευματά

Πέτρος Φιλιππίδης με την σύζυγό του

Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης

Ναταλία Τσαλίκη, Σταμάτης Φασουλής

Αμαλία Νίνου, Αντίνοος Αλμπάνης

Άλκης Κούρκουλος, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Ντένυ Βαχλιώτη, Σταμάτης Φασουλής

Ελένη Ζιώγα, Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης

Read More

And More