Τέλος στη φωτογράφηση πολύ αδύνατων μοντέλων βάζει με νόμο το Ισραήλ!

Με νομοθεσία φαίνεται πως απαγορεύουν πια στο Ισραήλ τη φωτογράφηση των πολύ αδύνατων μοντέλων, με στόχο την καταπολέμηση της νευρικής ανορεξίας. Σύμφωνα με το νέο νόμο, με την έναρξη του 2013 απαγορεύεται η φωτογράφηση λιπόβαρων μοντέλων, ενώ θα πρέπει να επισημαίνονται οι “fake” φωτογραφίες που δείχνουν περισσότερο αδύνατες τις γυναικείες σιλουέτες από το φυσιολογικό.
Στον αγώνα για την αντιμετώπιση των φαινομένων νευρικής ανορεξίας, μόνο τα υγιή μοντέλα με δείκτη μάζας από 18,5 και πάνω, όπως το διάσημο μοντέλο, Bar Refaeli, θα μπορούν να εργάζονται και να φωτογραφίζονται ως μοντέλα περιοδικών.
Η νομοθεσία εγκρίθηκε από το Knesset τον περασμένο Μάρτη και εφαρμόζεται με το νέο έτος. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα αναφέρει τα μοντέλα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις που να επιβεβαιώνουν πως βρίσκονται στο σωστό δείκτη μάζας σώματος για τρεις μήνες, πριν να φωτογραφηθούν ή να περπατήσουν στην πασαρέλα.
Ενώ, ταυτόχρονα, απαγορεύεται η χρήση μοντέλων που φαίνονται υπερβολικά αδύνατα στα περιοδικά, με τη χρήση μεθόδων επεξεργασίας. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται και το photoshop με στόχο να δείχνουν τα μοντέλα πιο αδύνατα, από το φυσιολογικό.
“Η συγκεκριμένη νομοθεσία ενισχύει τη μάχη ενάντια στις διατροφικές διαταραχές… Τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα δεν μπορούν να αποτελούν πια πρότυπα για τα αθώα νεαρά κορίτσια που προσπαθούν να τα αντιγράψουν. Το όμορφο δεν είναι το ανορεξικό”, αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος.

Read More

And More