Η Έλ. Ράπτη μιλά για όλα στο TLIFE και δηλώνει: Ο έρωτας ενοχοποιείται γενικώς για πολλά!

Η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και Γραμματέας Εθελοντισμού της ΝΔ, Έλενα Ράπτη μίλησε στο TLIFE για την πολιτική, την οικονομική κρίση, τον έρωτα και την οικογένεια!

Η Έλενα κεντρίζει το ενδιαφέρον χρόνια τώρα όχι μόνο για την πορεία της στην πολιτική αλλά και για την προσωπική της ζωή. Είναι ωραίο και διαφορετικό από τα τετριμμένα άλλωστε μία όμορφη και δυναμική γυναικεία παρουσία στον χώρο του κοινοβουλίου…

H μόνη από τις σχέσεις της που έχει γίνει γνωστή είναι αυτή με τον Γιάννη Μαρακάκη. Βέβαια υπήρξαν κάποια σκαμπανευάσματα αλλά τα τελευταία δημοσιεύματα τους θέλουν και πάλι μαζί. Πρόσφατα μάλιστα πέρασαν ένα τετραήμερο μαζί στα Χανιά όπου η όμορφη βουλευτής ήταν καλεσμένη από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε εκδήλωση με θέμα το νέο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων.

Άνθρωπος μάλιστα από το περιβάλλον του ζευγαριού είπε πως δεν θα αργήσει να έρθει και το ευχάριστο νέο του γάμου!

H ίδια ωστόσο είναι λακωνική πάντα σε ό,τι αφορά τα προσωπικά της. Ποια είναι όμως η αποψή της για το γάμο και τα παιδιά; Τι δηλώνει για τον έρωτα; Τι σημαίνει η πολιτική για εκείνη; Η Έλενα Ράπτη μίλησε για όλα στο TLIFE!

Η Ελλάδα μπορεί να πει κανείς πως βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες περιόδους της, των τελευταίων χρόνων. Πόσο σύντομα πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει αυτό και ποια είναι η λύση;

“Είμαστε πράγματι σε μια βαθιά κρίση, οικονομική, που εξελίσσεται σε κοινωνική. Κάθε μέρα που περνάει τα δεδομένα επιδεινώνονται. Οι χειρισμοί αποδείχθηκαν μέχρι σήμερα λανθασμένοι τόσο στο επίπεδο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών όσο και στη συνολική ευρωπαϊκή διαχείριση του ζητήματος. Ασφαλώς υπάρχει λύση. Όμως πλέον οι λύσεις και οι αποφάσεις χρειάζεται να γίνουν πιο δίκαιες, πιο αποτελεσματικές και πολύ πιο άμεσες.
Το σχέδιο διάσωσης της χώρας είναι ελλειμματικό σε όλες του τις διαστάσεις και δε διορθώνεται με συμβατικούς τρόπους, με μέτρα και πρακτικές που ωθούν πολίτες και επιχειρήσεις στην απόγνωση και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο με αυτούς τους όρους και συνεπώς η λύση είναι στην επαναδιαπραγμάτευσή του με τρόπο που να δίνει προοπτική στη χώρα.”

Πρόσφατα επισκεφτήκες τα Χανιά ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παρευρέθηκε ς σε εκδήλωση στα Χανιά με θέμα το νέο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων. Πόσο σε βρίσκει σύμφωνη αυτός ο νόμος;
“Είναι ένας νόμος με πολλές χρήσιμες διατάξεις. Εκσυγχρονίζει το πλαίσιο των μεταμοσχεύσεων και φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική στο θέμα της δωρεάς οργάνων σώματος. Η διεύρυνση του βαθμού συγγένειας στη μεταμόσχευση από ζώντες δότες, η εισαγωγή της δυνατότητας της χιαστί μεταμόσχευσης, η εισαγωγή αυστηρών ποινών για την παραβίαση των διατάξεων του νόμου, η ενσωμάτωση στο κείμενο του νόμου των διατάξεων της κοινοτικής οδηγίας για την ασφάλεια και την ποιότητα των οργάνων και των διαδικασιών και πολλές άλλες ρυθμίσεις αλλάζουν το σκηνικό στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων.
Παρόλα αυτά θεωρώ πως θα μπορούσε να έχει παραληφθεί από το κείμενο του νόμου η διάταξη που αφορά στο συναισθηματικό δότη. Σε ό,τι αφορά στην εικαζόμενη συναίνεση άποψη μου είναι πως η ενημέρωση των συμπολιτών μπορεί να δημιουργήσει από μόνη της τις προϋποθέσεις για ελεύθερους και συνειδητούς δότες.”
Η πολιτική μπορεί να φέρει συγκίνηση; Ποια είναι η πιο δυνατή στιγμή που έχεις ζήσει πάνω σε αυτή, στη μέχρι τώρα πορεία σου;
“Ασφαλώς και έχει συγκινήσεις, έχει γενικότερα δυνατά συναισθήματα. Το προνόμιο να νομοθετείς, να εκπροσωπείς πολίτες, να μπορείς να έχεις την ευθύνη να προσφέρεις στην κοινωνία. Δεν υπάρχει πιο δυνατή στιγμή, πιο μοναδικό αίσθημα με διάρκεια από το να σε εμπιστεύονται χιλιάδες πολίτες που δε σε γνωρίζουν προσωπικά, αλλά τιμούν το έργο και την προσωπικότητά σου.”

Τι είναι αυτό που οραματίζεσαι για την πολιτική σου καριέρα, ώστε να νιώσεις ολοκληρωμένη σε αυτό τον τομέα;

“Η καριέρα περιέχει την έννοια του επαγγελματισμού, κάτι που είναι απολύτως αντίθετο με τον ορθή έννοια της πολιτικής. Η δημοκρατία μας δεν έχει ανάγκη από επαγγελματίες πολιτικούς. Για μένα δεν αποτελεί αυτοσκοπό καμιά θέση και κανένα αξίωμα. Εκπροσωπώ τους πολίτες και αυτό μου παρέχει από μόνο του ένα πολύ ολοκληρωμένο αίσθημα προσφοράς.”
Σκέφτεσαι τον εαυτό σου να ασχολείται με την πολιτική για πολλά χρόνια ακόμη;
“Αυτό σε μια δημοκρατία το αποφασίζουν οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί.”

Τι συμβουλή δίνεις στις γυναίκες της χώρας ώστε να μη χάσουν την αισιοδοξία τους;
“Θέλω μόνο να τους πω, πως έχουμε περάσει δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία μας και τα καταφέραμε. Και να θυμίσω πίσω από κάθε μεγάλη στιγμή ήταν οι γυναίκες που στήριξαν την προσπάθεια, τον αγώνα, το ηθικό και τις αξίες. Έχουμε λόγους να αγωνιούμε. Αλλά είναι και στη φύση μας να είμαστε αισιόδοξες.”


Σε ενόχλησε ποτέ ο τίτλος “η ωραία του κοινοβουλίου”;
“Αν ειπώθηκε, είναι υπερβολικός.”

Ποιο μέρος θα προτιμήσεις για τις διακοπές σου; “Επιμένεις ελληνικά;”

“Επιμένω ελληνικά εδώ και χρόνια. Πουθενά δεν υπάρχουν οι ομορφιές αυτής της χώρας. Να τις απολαύσουμε, να χαρούμε το ελληνικό καλοκαίρι και να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό. Αυτή τη χρονιά ίσως είναι και εθνική υποχρέωση να μείνουμε Ελλάδα.”

Ο έρωτας παίζει ρόλο στην ψυχολογία σoυ και στα επαγγελματικά σου;

Ο έρωτας ενοχοποιείται γενικώς για πολλά!
Ποια είναι η γνώμη σου για την οικογένεια; Θέλεις να κάνεις δική σου;
“Πιστεύω πως υπάρχουν ελάχιστοι που δε θα ήθελαν. Η οικογένεια είναι το θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας. Είναι προορισμός των περισσοτέρων ανθρώπων.”
Θέλεις να γίνεις μητέρα; Ποια είναι η σχέση σου με τα παιδιά;
“Η μητρότητα είναι δώρο του Θεού. Τη γνωρίζω μόνο από περιγραφές εικόνων και συναισθημάτων. Είναι βέβαιο πως είναι ένα βίωμα, απαράμιλλο, μοναδικό. Θα ήθελα μια μέρα να το ζήσω όπως πιστεύω κάθε γυναίκα. Λατρεύω τα παιδιά. Ομορφαίνουν το σκηνικό της ζωής, επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες, σε ανανεώνουν με το άγγιγμα και το χαμόγελό τους. Μόνο ένα δώρο Θεού μπορεί να είναι τόσο πολύτιμο.”


Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 2 χρόνια από τώρα;

“Δυο χρόνια μεγαλύτερη!”

Read More

And More