Οι ετοιμασίες για το χλιδάτο πάρτι της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα στο Σκορπιό! Τι λένε στο TLIFE άνθρωποι που τους γνώρισαν

Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα είναι η νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού. Ο μπαμπάς της, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει φροντίσει να κάνει πραγματικότητα κάθε επιθυμία της 25χρονης. Άλλωστε κι εκείνη παρόλο που σπουδάζει χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο είναι πάντα στο πλευρό του. Κάπως έτσι πρόστέθηκε στην περιουσία του και το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Στις αρχές του καλοκαιριού μάλιστα -για την ακρίβεια στις 4 Ιουνίου- η Κάτια θα κάνει στο νησί ένα χλιδάτο πάρτι, οι προετοιμασίες για το οποίο έχουν ξεκινήσει ήδη.

“Θα γίνει το πάρτι. Προετοιμάζονται εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό. Βέβαια, την ανακαίνιση την έχουν ξεκινήσει σχεδόν από τότε που έγιναν τα συμβόλαια. Δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά δουλεύουν πυρετωδώς. Ακούγεται ότι είναι καλεσμένοι πάρα πολλοί διάσημοι”, εξηγεί στο TLIFE κάτοικος του Μεγανησίου,ενός επίγειου παράδεισου που είναι ακριβώς απέναντι από τον Σκορπιό που τον επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί ”σκαφάτοι”. (διάβασε περισσότερα στο ρεπορτάζ του TLIFE)

Παρά τα όσα ακούστηκαν όμως ότι στο πάρτι θα είναι καλεσμένη η Beyonce και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της high society φαίνεται πως τα περισσότερα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Οι Ριμπολόβλεφ είναι πολύ διακριτικοί και πολύ προσεκτικοί στις πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω.

“Θέλουν να διαφυλάξουν και τα ονόματα αυτών που θα έρθουν. Δεν πιστεύω ότι οι ίδιοι θα βγουν και θα πουν, μέχρι και την ώρα που θα γίνει το πάρτι, ποιοι θα είναι οι διάσημοι καλεσμένοι τους. Εμείς γνωρίζουμε ότι οργανώνονται και ετοιμάζονται. Κάνουν τις προμήθειές τους, κάνουν τις προεργασίες τους”, λέει η ίδια πηγή στο TLIFE.



Η ίδια η Κάτια έχει επιλέξει να μην μιλάει ποτέ και να μην αφήνει τίποτα από την προσωπική της ζωή να διαρρεύσει. Από τις λίγες φορές που έχει μιλήσει αναφέρθηκε στη μεγάλη αδυναμία που έχει στα άλογα. “Τα άλογα είναι απαιτητικά, δεν αφήνουν τίποτα να περάσει έτσι. Αυτό με έμαθε να αναλαμβάνω ευθύνες και μαζί μ’ αυτό ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή μου. Είναι αυτήν ακριβώς τη σχέση που αγαπώ πάνω απ’ όλα με τα άλογα”, είχε πει στο γαλλικό Paris Match.

Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει και για τον Σκορπίο: “Στον Σκορπιό πέρασα το περασμένο καλοκαίρι και έχω σκοπό να πηγαίνω συχνά. Μου άρεσε η φύση, το πράσινο και η αίσθηση που νιώθεις, το να αποκόβεσαι από τον έξω κόσμο. Πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης, αλλά θα παραμείνω πιστή στο πνεύμα του νησιού – είναι άλλωστε ένας παράδεισος”.

Οι Ριμπολόβλεφ δεν έχουν φτάσει ακόμα στο νησί

Η οικογένεια δεν είναι ακόμα στο νησί. Ο Ρώσος μεγιστάνας μέχρι πρότινος είχε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του και μητέρα της Εκατερίνα, Έλενα Ριμπολόβλεβα. Μετά από 23 χρόνια κοινής συνύπαρξης και δύο κόρες, η Έλενα με απόφαση του δικαστηρίου της Γενεύης πήρε από τον πρώην σύζυγό της 3,295 δισεκατομμύρια ευρώ. Άγνωστο παραμένει αν θα είναι παρούσα στο πάρτι της κόρης της. Στο Σκορπιό προς το παρόν είναι μόνο το προσωπικό.

“Δεν ξέρουμε πότε οι ίδιοι θα έρθουν. Στο νησί είναι το προσωπικό που δουλεύει και οι υπεύθυνοι ασφαλείας, γιατί έχουν φοβερή ασφάλεια. Δεν έχει έρθει κανένας ακόμα αλλά ακόμα κι αν έρθει νομίζω τελευταία στιγμή θα μαθευτεί”, μας λέει κάτοικος της περιοχής.

“Έχουν προσωπική ασφάλεια επί 24ωρου βάσεως γιατί είναι και εύκολα προσβάσιμο το νησί από εδώ. Κάτι το ιδιαίτερο ακόμα δεν έχουν ζητήσει. Τα περισσότερα από αυτά που ακούγονται είναι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και δεν πιστεύω ότι θα βγει κάποιος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει κάτι”, συνεχίζει ο ίδιος άνθρωπος στο TLIFE.

Οι αλλαγές στο νησί και τα οφέλη για τους ντόπιους

“Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τότε που οι άνθρωποι πήραν το νησί. Γίνονται συνέχεια εργασίες, ανακαινίσεις, αλλαγές. Δουλεύει αρκετός κόσμος πάνω και ντόπιος κόσμος”, σχολιάζει άνθρωπος από το Μεγανήσι στο TLIFE. (δες φωτογραφίες από την αρχή της μετακόμισης)

Και συνεχίζει: “Παίρνει μεροκάματα πολύς κόσμος κι από μας κι από τη Λευκάδα. Βεβαίως και αυτό είναι καλό αλλά το αποτέλεσμα θα το δείξει η πορεία. Και μόνο το ότι τόσος κόσμος δουλεύει, και μόνο ότι θα επισκεφτούν τον τόπο τόσοι διάσημοι θα τους μείνει. Γιατί μπορεί να έρχονται για αυτό αλλά θα τους μείνει το νησί. Αυτό το τοπίο και αυτή η εικόνα δεν μπορεί παρά να σου μείνει και να σε τραβήξει να έρθεις και να ξανάρθεις. Και στους καιρούς που ζούμε τώρα κακά τα ψέματα ο τουρισμός είναι πολύ βασικό κομμάτι.”

Η αγάπη τους για την Ελλάδα και η αδυναμία στην ελληνική κουζίνα

Επικοινωνήσαμε όμως και με ανθρώπους που κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους και μάλιστα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Μας επιβεβαίωσαν την αγάπη της οικογένειας για την χώρα μας και το ενδιαφέρον που δείχνουν να την γνωσρίσουν. “Είναι πολύ διακριτικοί σαν άνθρωποι, έχω να σου πω εγώ που τους γνώρισα από κοντά. Μας είχαν καλέσει και έχουν έρθει και στο Μεγανήσι και είναι και σε συνεχή επικοινωνία και με τον Δήμαρχό μας. Θέλουν την υποστήριξη και την συναίνεση, την συμπαράσταση του κόσμου. Τους ενδιέφερε πολύ να ξέρουν πως θα τους δεχτεί ο κόσμος. Δεν θέλουν αυτή τη δημοσιότητα ούτε και την προκαλούν, θέλουν την ησυχία τους. Αυτό το συμπέρασμα βγάλαμε όλοι μας κι εγώ προσωπικά. Μου φάνηκαν πάρα πολύ απλοί. Και ο ίδιος ο Ριμπολόβλεφ μου φάνηκε χωρίς έπαρση τις δύο φορές που βρεθήκαμε. Δεν ξέρω τι μπορεί να κρύβεται από πίσω αλλά η πρώτη εικόνα ήταν πολύ θετική.”

“Έχουμε φάει και μαζί. Τους άρεσε πάρα πολύ η παραδοσιακή κουζίνα και το κρέας. Φάγαμε κοκορέτσι. Είχανε παραγγείλει κοκορέτσι, φρυγαδέλι, τζατζίκι…Η ελληνική κουζίνα. Δεν σου κάνω πλάκα! Μου έκανε εντύπωση. Μάλιστα, το επιδόρπιό τους ήταν καταίφι”, μας περιγράφει ο άνθρωπος που κατάφερε να τους γνωρίσει και να μπει για λίγο στην παρέα τους.

Και συμπληρώνει: “’Ήθελαν να ενσωματωθούν. Ρώτησαν για τα έθιμά μας, για τις παραδόσεις μας. Μου έκανε πολύ εντύπωση και το ότι ήταν πολύ θρήσκοι. Πιστεύουν πολύ στο Θεό. Και επίσης πολύ χαμηλών τόνων. Έδειχναν αγωνία για το πως θα τους υποδεχτεί ο κόσμος της Λευκάδας και του Μεγανησίου. Ήρθαν δείχνοντας ένα σεβασμό.”

Η αντίδραση του κόσμου στην “απόβαση” του Ρώσου μεγιστάνα

“Δεν έχουν σκοπό να κάνουν επενδύσεις για να βγάλουν λεφτά. Είναι ένα ησυχαστήριο που θέλουν να το ανακαινίσουν και να το φέρουν στα μέτρα τους και στη δική τους φιλοσοφία. Αγαπάνε πολύ την Ελλάδα, την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της χώρας μας και θέλουν να το κρατήσουν αυτό. Δεν φαίνεται δηλαδή ότι ήρθαν να καταστρέψουν κάτι αλλά το ακριβώς αντίθετο, ότι ήρθαν να ενσωματωθούν με το περιβάλλον και με την κουλτούρα μας. Και να σου πω ότι επιμείνανε στο να γνωρίσουν την κουλτούρα μας, την κουζίνα μας, την παράδοσή μας, τα πάντα”, τονίζει η ίδια πηγή στο TLIFE.


Η Εκατερίνα με τον δήμαρχο Λευκάδας, Κώστα Αραβανή

Όσον αφορά το πώς είδε ο κόσμος τον ερχομό τους, μας λέει: “Φυσικά και τους υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες, δεν τους είδαν με κακό μάτι. Σαφώς κάποιοι τους βλέπουν σαν ένα κομμάτι που θα φέρει χρήμα στο νησί. Κάποιους άλλους τους αφήνει παγερά αδιάφορους γιατί κακά τα ψέματα και το νησί, το δικό μας δεν είχε ευνοηθεί ιδιαίτερα από τον Ωνάση. Κάποιοι άλλοι εκτός Μεγανησίου προσπάθησαν να το εκμεταλλευθούν και να ζητήσουν δωρεές. Βέβαια ανταποκρίθηκε ο Ρώσος και έχει κάνει κάποιες δωρεές στο Νυδρί και τη Λευκάδα.”

Read More

And More