Θες να βοηθήσεις τον αθώο Ρόκυ να λύσει το μυστήριο της ζωής του;

Η έμπνευση μοιάζει λίγο με τον έρωτα. Κάποιες φορές, σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις και σε σπρώχνει να κάνεις πράγματα πάνω από τις δυνάμεις σου. Πράγματα που ποτέ δεν πίστευες ότι είσαι ικανός να κάνεις. Αν θα φας τα μούτρα σου ή όχι, δεν το ξέρεις αλλά η άφιξή της είναι τόσο γλυκιά που πέφτεις με τα μούτρα έτσι κι αλλιώς. Η έμπνευση και ο έρωτας είναι δύο έννοιες τόσο σχετικές, γιατί το ένα μπορεί να φέρει το άλλο. Η έμπνευση και ο έρωτας είναι δύο έννοιες που ταιριάζουν απόλυτα στην ιστορία που θα σου πω:

”Ο Ρόκυ, είναι ένας άστεγος άντρας που ζει μέσα στον Εθνικό Κήπο. Κουβαλάει ένα Walkman ως όπλο ενάντια στη μουντάδα της πόλης. Όταν πατάει το play, τα πράγματα αλλάζουν με μαγικό τρόπο.

Παλεύει να αφυπνίσει τους κατοίκους της πρωτεύουσας με τα πολύχρωμα πλακάτ που σηκώνει στον αέρα. Είναι ένας σωτήρας αυτών που δε μπορούν.

Η Νάνσυ κρατάει ένα μεγάλο μυστικό. Περιπλανιέται και αυτή στο κέντρο της Αθήνας, οργανώνοντας το μεγάλο κόλπο που θα την βγάλει από το αδιέξοδο.

Όταν οι δύο αυτοί χαρακτήρες συναντιούνται, μια περίεργη αλλά αληθινή φιλία δημιουργείται. Μέσα από μια νύχτα πάθους, καταλήγουν να κοιμηθούν μαζί στο δάσος.

Την επόμενη ημέρα, ενώ ο Ρόκυ τριγυρνάει μέσα στη πόλη, πέφτει πάνω σε μια ληστεία. Ο ληστής φοράει μια μάσκα λαγού. Αλλά ο Ρόκυ βλέπει κάτι που αναγνωρίζει. Μπορεί να είναι αυτή;”

Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους που ακολουθεί την συνύπαρξη δύο πολύ διαφορετικών χαρακτήρων μέσα στο κέντρο της Αθήνας για 24 ώρες. Από τη μία είναι ο Ρόκυ, ένας άστεγος Νιγηριανός μετανάστης κι από την άλλη η Νάνσυ, η κοπέλα που θα αλλάξει τη ζωή του.

Ο τίτλος της είναι ”Rocky Raccoon” και αν ψάχνεις να την βάλεις σε κατηγορία, οι δημιουργοί της θα σου έλεγαν ότι, πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό δράμα, μια ωδή στην ομορφιά των ανθρώπων ακόμα και σε στιγμές απόλυτης οικονομικής κρίσης, ένα σουρεαλιστικό παραμύθι δύο γραφικών χαρακτήρων οι οποίοι μας βάζουν σε ένα διαφορετικό πρίσμα του πως βλέπουμε την πόλη μας και τη ζωή μέσα σε αυτή.

Η έμπνευση ήρθε από ένα αληθινό πρόσωπο που ζει και διαδηλώνει στην Αθήνα. Τον συγκεκριμένο κύριο που βλέπεις παρακάτω να κρατά πανό που απευθύνεταισ την Άγκελα Μέρκελ και για ευνόητους λόγους “πειράξαμε” αυτά που γράφει.

Την ίδια ώρα, η ταινία είναι βασισμένη και στην ιστορία του Rocky Raccoon, από το ομώνυμο κομμάτι των Beatles.


Μπορείς να δεις το teaser της ταινίας εδώ!

Ο δημιουργός της, ο Μιχάλης Αριστομενόπουλος, που υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία, θέλει να ολοκληρώσει αυτό το μοντέρνο παραμύθι και να δείξει μια άλλη όψη των πραγμάτων.

Ωστόσο, δεν μπορεί γιατί δεν έχει το απαραίτητο budget. Του ήρθε όμως η έμπνευση να ζητήσει την βοήθειά σου ξεκινώντας μία καμπάνια στο διαδίκτυο! Δες εδώ πως μπορείς να δώσεις ”happy end” στον έρωτα του Μιχάλη για την έβδομη τέχνη.

Σου εξηγεί ακριβώς πού θα πάνε τα χρήματα που ζητάει ενώ μπορείς να μάθεις και μερικά πράγματα για το ποιος είναι. Έχεις δει σίγουρα πολλά δικά του project καθώς είναι μέλος της πολύ ταλαντούχας ομάδας White Room και αν δεν μπορείς ή δεν θες να τον βοηθήσεις, αξίζει απλά να τον γνωρίσεις…

Read More

And More