Πέθανε η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη

Πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών, η ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη , που την γνωρίσαμε από τις δεκάδες ελληνικές ταινίες στις οποίες έπαιξε για πολλά χρόνια.

Η Τούλα όπως συνήθιζαν να την φωνάζουν οι φίλοι της έχει παίξει σε πάνω από 40 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Τζένη Καρέζη και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Συμμετείχε επίσης σε σήριαλ και διαφημίσεις

Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Κώστα Παπαχρήστου, ο οποίος στις ταινίες έπαιζε συνήθως τον αστυνομικό ή τον στρατιωτικό.

Γεννήθηκε στον Αμπελώνα το 1933, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές, με καταγωγή του πατέρα της τη Σκαμνιά Ολύμπου. Το 1946, με τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου η ίδια και η οικογένειά της εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη.

Η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso το 2011 είχε μιλήσει για το πρόβλημα που είχε με τη όρασή της: Αντιμετωπίζω ένα τραγικό πρόβλημα υγείας. Εχω ωχρά κηλίδα και στα δύο μου μάτια. Δεν με πειράζει. Εχει κι άλλες εκφάνσεις η ζωή, έστω κι αν δεν είναι πολύ ευχάριστες» δηλώνει η Δήμητρα Σερεμέτη στην «Espresso». «Αλλά δεν με παίρνει από κάτω. Κάποτε έμπαινα στο λεωφορείο. Σήμερα, αν δεν είμαι α λα μπρατσέτα, δεν μπορώ. Ετσι είναι η ζωή, δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου

Read More

And More