Xenia Ghali στο TLIFE: Τα μεγάλα club της Νέας Υόρκης, το πάθος της για τη μουσική και η συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά!

Πάντα με γοήτευαν οι άνθρωποι που παθιάζονται με τη δουλειά τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν επαναπαύονται ποτέ, αγαπούν την εξέλιξη, ψάχνουν πάντα τρόπο να γίνουν καλύτεροι και με μαθηματική ακρίβεια, γίνονται. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Xenia Ghali.

Πριν την συναντήσω, σκεφτόμουν πόσο εντυπωσιακή είναι στη σκηνή. Στα live της με έχει κερδίσει η ενέργεια που εκπέμπει, το φως που βγαίνει από το πρόσωπό της. Αυτό το φως, το κουβαλάει και στην καθημερινή της ζωή. Μόνο που όταν δεν είναι στο stage, μοιάζει πιο πολύ με την καλύτερή σου φίλη. Θα σου μιλήσει για τα μαλλιά της που την παιδεύουν στο ίσιωμα, θα σε ρωτήσει αν σου αρέσει η μπλούζα που φοράει και θα σου πει χίλια ευχαριστώ που κρατάς για λίγο την τσάντα της. Κι αν την πας βόλτα σε δισκάδικα θα σου ζητήσει να μείνει εκεί για πάντα!

Δεν την άφησα. Έχει να ετοιμαστεί για τους επόμενους σταθμούς του The Ace Of Hearts Tour. Την απόλαυσα όμως να μου μιλάει για τους αγαπημένους της δίσκους, είδα το δέος με το οποίο χάιδευε τα βινύλια και τον πόθο στα μάτια της να τα αγοράσει όλα! Αγάπησα αυτό το φως στο πρόσωπό της όταν σου μιλάει για τη μουσική και είναι σαν να βγαίνουν νότες και να χορεύουν πάνω από το κεφάλι της…

Η γνωριμία μου με την Xenia μού επιβεβαίωσε το ότι μερικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι για αυτό που επέλεξαν να κάνουν στη ζωή τους. Εκείνη είναι μουσική παραγωγός και dj και έχει καταφέρει σε πολύ μικρή ηλικία να έχει ένα δυνατό βιογραφικό με αξιόλογες συνεργασίες και ένα μέλλον πολλά υποσχόμενο. Νιώθω τυχερή που την γνώρισα. Βασικά, που με άφησε να την γνωρίσω καλύτερα. Σε μια βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, σε αυτή τη συνέντευξη για το TLIFE.

Παρόλο που στην Ελλάδα έχεις τραβήξει την προσοχή τα τελευταία δύο χρόνια, στο βιογραφικό σου έχεις πολλές σημαντικές μουσικές στιγμές (σ.σ. δες περισσόρεα εδώ).Θες να μας πεις κάποιες που ξεχωρίζεις εσύ στην μέχρι τώρα πορεία σου;
Η μουσική είναι πώρωση ακριβώς επειδή έχει τη δύναμη να σου χαρίζει συνέχεια δυνατές εμπειρίες και συγκλονιστικές στιγμές. Στην Ελλάδα νιώθω πως είμαι ευλογημένη καθώς όλα έχουν γίνει πολύ όμορφα και με μαγικό τρόπο. Το πρώτο μου video clip, η πρώτη φορά που άκουσα δικό μου τραγούδι στο ραδιόφωνο, η νίκη μου στο iStandard Producer show case στην Αμερική – ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στην Αμερική για μουσικούς παραγωγούς – η συνεργασία μου με τον Σάκη Ρουβά στο Ace of Hearts Tour, και η παρουσίαση του τραγουδιού μου “Open Eyes” από τον Σάκη Ρουβά στα World Music Awards σίγουρα είναι οι top 5 στιγμές!

Έχοντας κάνει βήματα σε μία αγορά όπως αυτή της Νέας Υόρκης αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που σε έκανε να επιστρέψεις και να κάνεις ξεκίνημα και στην Ελλάδα.

Είναι απλό, η Ελλάδα είναι το σπίτι μου! Σίγουρα, η διεθνής καριέρα πάντα ήταν το όνειρό μου, συμπεριλαμβάνοντας όμως την Ελλάδα. Επίσης, η Ελλάδα αποτελεί κύρια έμπνευση χάρη στη μουσική της παιδεία και παράδοση.

Ποια είναι η βάση σου τώρα και πού νιώθεις πιο δημιουργική, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Στη πραγματικότητα πηγαινοέρχομαι συνεχώς. Περνάω εξίσου χρόνο στην Ελλάδα και στην Αμερική, κάτι που μου δίνει τη δυνατότητα να αφουγκράζομαι παράλληλα διαφορετικές μουσικές τάσεις. Νομίζω ότι αυτό βοηθάει στη δημιουργικότητα, ανοίγει τους ορίζοντες. Οι άνθρωποι που έχω στη ζωή μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια μου, οι διαφορετικές εικόνες της καθημερινότητας μου και φυσικά τα βινύλια μου αποτελούν τις πηγές έμπνευσης μου.

Η μουσική για σένα είναι μονόδρομος ή θα μπορούσες να ζήσεις κάνοντας και κάτι άλλο;
Τι εννοείς; Μονόδρομος! Γιατί είμαι τυχερή που μπορώ να κάνω ως δουλειά, αυτό που λατρεύω περισσότερο απ’ όλα στον κόσμο!

Πρόσφατα, είδαμε να ανεβάζεις φωτογραφίες στα social media από την αποφοίτησή σου σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ένα πτυχίο που ήθελε πολύ διάβασμα. Τελικά το να είσαι dj και μουσική παραγωγός δεν είναι μία εύκολη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας, σωστά;
Ναι! Επιτέλους αποφοίτησα και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο περήφανη νιώθω! Όσο για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι.. είναι όπως όλα τα πράγματα.. Αν κάνεις κάτι που αγαπάς πολύ, δουλεύεις σκληρά και είσαι αφοσιωμένος σε αυτό, τότε έχεις αυξημένες πιθανότητες να τα καταφέρεις!

Τι απολαμβάνεις περισσότερο, να παίζεις μουσική ή να συνθέτεις;
Δεν τα διαχωρίζω. Απλώς αποτελούν διαφορετικό τρόπο έκφρασης των σκέψεων και των συναισθημάτων μου. Η διαδικασία σύνθεσης είναι ιδιαίτερα εσωτερική: είσαι μόνος με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να κρυφτείς. Όταν παίζω πειραματίζομαι με την αδρεναλίνη μου που ανεβαίνει ανεξέλεγκτα στα ύψη!

Περιέγραψέ μας λίγο τα συναισθήματά σου όταν βρίσκεσαι πίσω από τα decks.
Δεν περιγράφεται ακριβώς. Είναι σαν εξάρτηση! Η μουσική, τα φώτα, η ενέργεια, ο κόσμος και ο χώρος δημιουργούν ένα σύμπλεγμα συναισθημάτων που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά ο καθένας διαφορετικά στη μουσική είναι μαγική εμπειρία. Είναι θέμα μίας συνολικής ενεργειακής ανταλλαγής συναισθημάτων.

Σε όλες σου τις εμφανίσεις σε έχουμε δει να έχεις ιδιαίτερο look. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση για σένα; Είσαι από τις γυναίκες που ακολουθούν πιστά τη μόδα ή υιοθετείς το δικό σου στιλ;
Ναι η μόδα μου αρέσει πολύ και ασχολούμαι αρκετά, ακολουθώντας αγαπημένους fashion bloggers στο Instagram. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ακολουθώ πιστά τα πάντα. Επιλέγω και συνδυάζω ό,τι μου αρέσει ή μου φτιάχνει τη διάθεσή χωρίς όμως να αποχωρίζομαι ποτέ τα κοσμήματα στα χέρια.



Εκατομμύρια κορίτσια ζηλεύουν το ότι είσαι δίπλα στον Σάκη Ρουβά, λόγω της συνεργασίας σας στο The Ace of Hearts Tour αλλά και, όπως διαπιστώσαμε στα World Music Awards, του νέου σας τραγουδιού ”Open Eyes”. Πώς είναι λοιπόν να δουλεύεις με τον κορυφαίο Έλληνα σταρ;

Όπως ακριβώς το φαντάζεσαι! Και ξέρω μάλιστα ότι και εσείς εδώ στο Tlife είστε πιστές Ρουβίτσες! Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν λόγια! Όταν έμαθα πως θα παρουσιάσει το “Open Eyes” στα World Music Awards έκλαιγα περίπου 1,5 ώρα! Η συνεργασία με το Σάκη ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και του είμαι ευγνώμων που μου έδωσε την ευκαιρία αυτή.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;
Πολλά! Αμέτρητα! Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε το καινούργιο μου single “Γεννήθηκα για Σένα” με την Τάμτα και μόλις βγήκε και το video clip. Σε 10 μέρες περίπου ξαναξεκινάει η περιοδεία του Ace of Hearts Tour με πρώτο σταθμό τη Καλαμάτα στις 11/07 και μετά συνεχίζουμε Ηράκλειο στις 16/07, Πάτρα 23/07 και Κύπρο 08/08. Παράλληλα βρισκόμαστε στο studio με τον Σάκη Ρουβά ενώ έχω ξεκινήσει και ένα νέο συγκλονιστικό project καθώς θα έχω τη τύχη να παίξω με κάποιους από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους DJ’s! Έρχονται λοιπόν πολλές ακόμα εκπλήξεις! Stay Tuned!

Δες ξανά το ατμοσφαιρικό video clip από την επιτυχία του καλοκαιριού που υπογράφει η Xenia και έχει κάνει ρεκόρ views από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του!

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τα δισκοπωλεία Mr Vinylios και 7 plus 7 στο Μοναστηράκι

Read More

And More