Οι συνταγές που θα συνοδεύσουν τον καύσωνα! Ελαφριές και πεντανόστιμες…

Νιώθεις πως δεν θέλεις να φας τίποτα με τόση ζέστη. Δεν γίνεται όμως αυτό… ειδικά επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες θα καταπονήσουν τις άμυνές σου και θα σε αφυδατώσουν. Αρκεί λοιπόν να βρείς έξυπνες συνταγές με δροσερά υλικά και πολλά υγρά για να χορτάσεις, αλλά και να ενυδατωθείς.

Εμείς βρήκαμε μία για κάθε μέρα της ζεστής αυτής εβδομάδας… Κάνε κλικ επάνω σε εκείνη που σε ενδιαφέρει και δες πως θα την ετοιμάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Φρέσκα μανιτάρια με λιωμένο τυρί και μπόλικο γάλα ανάμεσα σε δύο τραγανά φύλλα κουρού. Είναι εκπληκτική και θα την έχεις έτοιμη σε 50 λεπτά.

ΤΡΙΤΗ

Μια νόστιμη σαλάτα με λαχταριστό dressing μαγιονέζας και μπόλικα μανιτάρια. Πράσινα λαχανικά της επιλογής σου και όλη η δροσιά που χρειάζεσαι τώρα που η θερμοκρασία είναι στα ύψη!

ΤΕΤΑΡΤΗ

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και δεν έχεις όρεξη για βαριά φαγητά με κρέατα και πολλά τηγανητά! Λαδερά λοιπόν… νόστιμος φρέσκος αρακάς που θα βρεις στο μανάβη σου, φρέσκια ντοματούλα και μπόλικο άνηθο. Τέλειο;

ΠΕΜΠΤΗ

Δρόσισε το πιάτο με κρέας με γιαούρτι και ελαφριά σος από πάπρικα και ντομάτα. Εύκολη, αλλά και νόστιμη συνταγή με μοσχάρι στην κατσαρόλα και ελαφριά αίσθηση γιαουρτιού. Μια πεντανόστιμη συνταγή από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Είσαι κι εσύ από εκείνες που λατρεύουν την μουστάρδα; Μια πεντανόστιμη συνταγή σε τρυφερό φιλέτο γλώσσας θα γίνει η αγαπημένη σου ελαφριά συνταγή. Δες πως θα την ετοιμάσεις…


ΣΑΒΒΑΤΟ

Πλούσια σε πρωτεΐνες τα φασόλια θα αντικαταστήσουν το κρέας και τις κόκκινες σάλτσες, σε μια vegeterian εκδοχή της Bolognese! Χωρίς το κρέας, το πιάτο σου θα έχει 80% λιγότερο λίπος. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, θα απολαύσεις μια μακαρονάδα με λίγες θερμίδες!

ΚΥΡΙΑΚΗ
Λίγο πριν το Master Chef Junior, η Μαρία Μπεκατώρου μας δίνει μια λαχταριστή συνταγή. Τάρτα με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και διάφορα κίτρινα τυριά!

SWEET CORNER

Read More

And More