Πέντε ατάκες που αν στις πει, τότε πρέπει να την κάνεις (ή να προβληματιστείς!)

Ένας άντρας σου προτείνει τι να κάνεις αν ακούσεις τις παρακάτω ατάκες. Για το καλό σου…

Σου έχει τύχει ποτέ να ξεκινάς ένα ταξίδι για το μαγευτικό Παρίσι και αντ’ αυτού να καταλήγεις με μια βαλίτσα στο χέρι, μόνη κι έρημη στην Άνω Λεστινίτσα; Υπάρχουν άνδρες εκεί έξω που μπορούν να σε βάλουν σε αυτό το “trip” χωρίς επιστροφή! Για την υπεράσπιση όμως του ανδρικού φύλου να σου πω, πως δεν είναι όλοι οι άνδρες μ***ς! Το παρακάτω κείμενο είναι εγχειρίδιο αναγνώρισης των “λάθος” ανδρών για όλες τις γυναίκες… Εμπιστέψου με! Και δεν θα πέσεις ποτέ ξανά στην παγίδα…

Άκουσες καλά;
Υπάρχουν πολλές και κλασικές εκφράσεις που θα πρέπει να σε κάνουν να το βάλεις στα πόδια. Μην διστάσεις ούτε λεπτό. Όταν ένας άνδρας κάνει τις παρακάτω δηλώσεις τότε πολύ απλά δεν είναι σε θέση να σου δώσει αυτό που ζητάς. Και δεν ζητάς και τίποτα τρομερό. Ασφάλεια και ειλικρίνεια. That’s all!

1. “Τα πράγματα είναι περίπλοκα”
Ατάκα του Ηollywood (It’s Complicated) η οποία πρέπει να σου… βάλει ψύλλους στ’ αυτιά! Αν είστε στην αρχή της σχέσης, τότε η φράση αυτή σημαίνει πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη με κάποια πρώην ή με τον ίδιο του τον εαυτό. Και να ξέρεις, ένας τέτοιος άνδρας κατά βάθος νιώθει πολύ ευχάριστα να είναι “μαλλιά κουβάρια” η προσωπική του ζωή. Γιατί; Γιατί με αυτόν τον τρόπο αποποιείται κάθε ευθύνης για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μεταξύ σας. “Ποιος είμαι, ο Μέγας Αλέξανδρος να λύσω τον Γόρδιο Δεσμό;” θα σου πει και θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό και μια αιωνίως αναπάντητη απορία.

Ιδανικός άνδρας
: Ο σωστός χαρακτήρας που έχει ακόμη θέματα με το παρελθόν, πολύ απλά θα σου το πει χωρίς να σε πλησιάσει. Θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και στη συνέχεια θα είστε μαζί χωρίς γρίφους και γκρίζα σημεία.

2. “Χρειάζομαι λίγο χρόνο”

Αν αποφασίσεις να του τον δώσεις (το χρόνο) να ξέρεις ότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον χάσεις! Το χρόνο σου, γιατί εκείνος είναι χαμένος από χέρι! Σκέψου λίγο… Έχετε βρεθεί! Έχετε φλερτάρει! Σε πλησιάσε και ένιωσες τόσο ευτυχισμένη που για μέρες είχες ένα ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο. Δεν έχεις κάνει κάποιο “φάουλ”, ούτε υπάρχει κάποιος λόγος για να στο πει. Άρα; Άρα το πρόβλημα είναι δικό του. Δεν έχει να κάνει με την μεταξύ σας σχέση! Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις πως με το να του δίνεις το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να αισθάνεται πως σε ταλαιπωρεί (που και βέβαια σε ταλαιπωρεί!), θα επιστρέψει σε σένα; Να σου δώσω εγώ ένα flash από το μέλλον; “Όταν έλεγα πως θέλω να μου δώσεις χρόνο, εννοούσα πως δεν ήθελα να ήμαστε πια μαζί! Εσύ δεν το καταλάβαινες.”!

Ιδανικός Άνδρας
: Κι όμως υπάρχει κι εκείνος που θα στο πει ξεκάθαρα. ΤΕΛΟΣ! Μπορεί να μην φταις σε κάτι, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να σέρνεσαι πίσω από μια κατάσταση που δεν βγάζει πουθενά!

3. “Είσαι τόσο καλό παιδί, που δεν σου αξίζω! Θα σε πληγώσω”
Αυτές οι εκδηλώσεις θαυμασμού στο πρόσωπό σου και κυρίως στην ακεραιότητα του χαρακτήρα σου ένα πράγμα μόνο μπορεί να σημαίνουν. Ότι τον απασχολεί πώς θα βγει από την δύσκολη θέση. Θέλει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και δεν έχει τα κότσια να σου το πει. Μπορεί ακόμη και να παίζει τρίτο πρόσωπο και οι τύψεις του να τον κάνουν να εκθειάζει το ήθος και την καλοσύνη σου. Ο άνδρας πρέπει να σου λέει πως σε λατρεύει, πως δεν μπορεί όταν δεν σε βλέπει, πως σε φαντάζεται ελαφρά ντυμένη στο κρεβάτι του και άλλα τέτοια πικάντικα. Δεν είναι επιτροπή καλής διαγωγής. Ερωτικός σύντροφός είναι.

Ιδανικός άνδρας:
Τι θα έκανε ο άντρας ο σωστός; Βασικά δεν θα έμπλεκε καθόλου μαζί σου. Κι αν το έκανε τότε θα ήταν σίγουρος πως σκοπός του ήταν να περάσετε καλά. Όχι να σε πληγώσει…

4. “Φοβάμαι να είμαι μαζί σου!”
Ακούς το φοβάμαι και τρέχεις να κάνεις τον πυροσβέστη. Εκείνον που θα διώξει τους φόβους μακριά και… έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Αμ, δε! Εκείνο που δεν καταλαβαίνεις είναι πως το πρόβλημα δεν είσαι εσύ, αλλά εκείνος. Και κυρίως πως το “φοβάμαι” δεν στο λέει για να τον βοηθήσεις, αλλά για να κρατήσει την εξάρτηση που σου έχει προκαλέσει χωρίς να δεσμεύεται για κάτι παραπάνω.

Ιδανικός άνδρας
: Σε παρόμοια περίπτωση, ένας άνδρας που σέβεται το μοδάτο jean που φοράει, δεν θα κρυφτεί πίσω από ενοχικές εκφράσεις. Θα σου πει ξεκάθαρα: “Σε γουστάρω!” ή “Δεν σε γουστάρω!” Να ξέρεις κι εσύ τι θα κάνεις…

5. “Σ’αγαπώ! Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ έτσι”
Έχεις βάλει τα δυνατά σου για να τον κάνεις να σε προσέξει. Και τελικά τα κατάφερες. Έπεσε στην αγκαλιά σου σαν ώριμο φρούτο. Αισθάνεσαι τόση περηφάνεια για την αριστοτεχνική στρατηγική σου στο φλέρτ! Περνάτε λοιπόν υπέροχα μαζί και δαγκώνεσαι μη σου ξεφύγει καμιά “κοτσάνα”! Κανένα “σ’αγαπώ”, “είσαι ο άνδρας της ζωής μου” και άλλα τέτοια. Μπορεί ο ενθουσιασμός της στιγμής και η ένταση των συναισθημάτων να φουσκώνουν όσα νιώθεις, αλλά ξέρεις πως χρειάζεται χρόνος! Όταν λοιπόν στο λέει εκείνος (από την πρώτη εβδομάδα), ίσως πρέπει να εξετάσεις και πάλι την κατάσταση. Μήπως είναι “φτερό στον άνεμο” και πετάει λέξεις όπως τις ακούει στις ταινίες; Μήπως όσο εύκολα σου λέει σ’αγαπω, άλλο τόσο εύκολα θα σου πει “Ποιός εγώ;”!

Ιδανικός άνδρας: Ο ευθύς τύπος απλά θα σου πει πως είναι τρελός για σένα, πως θέλει να σε βλέπει συνέχεια! Ή μάλλον δεν θα στο πει… θα στο δείξει! Και όπως λένε και οι ψυχολόγοι: το “σ’ αγαπώ” από νωρίς είναι ύποπτο.

Δεν υπάρχει συνταγή της επιτυχίας σε μια σχέση. Όμως ένα συστατικό που θα σε φέρει πιο κοντά σε επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι η ειλικρίνεια. Τόσο μια γυναίκα, όσο και ένας άνδρας δεν έχουν παρά να λένε ξεκάθαρα αυτό που νιώθουν. Έλα όμως που κάθε άνθρωπος λατρεύει να βλέπει κάποιον να “κόβεται” για εκείνον; Κι ας ξέρει πως δεν μπορεί να του δώσει εκείνο που επιθυμεί! Κι εκεί είναι που ξεχωρίζει ο άνδρας που ξέρει τι θέλει και το ζητά. Που μπορεί να κολακεύεται από το ενδιαφέρον μιας γυναίκας, αλλά δεν θα την υποβάλλει ποτέ σε κινέζικα βασανιστήρια μόνο και μόνο για να νιώσει αυτός καλύτερα.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. koritsia to pio shmantiko….an einai tsigounhs skaste to

  2. Bravo Leuteri! kala ta les ka8ws oi alh8eies prepei na legodai… prou of you 🙂

  3. para polu kala ta les!!!!! k sthn arxi den hthela na to patisw to link giati lew.. tis klasises vlakies tha leei .. pragmata aftonoita h pou den yparxoun stin pragmatikotita! alla htan poly kalo.. aplo , katanohto k vasismeno sthn pragmatikotita k apo tis 2 plevres

  4. diavazontas tis paragrafous 2-3-4 mou ir8e sto nou enas apo tous xiliades pou kukloforoun ekei eksw kai den exoun ta kotsia na poun auto pou pragmatika 8eloun!… :/ oso kai na mas pikrenei to keimeno,einai ALI8EIES!!!

  5. dustuxws isxuoun ola…kai einai polu asximo na sta lene auta…alla c’est la vie pou lene ki oi galloi!

  6. πω……………………………………… το 3 μου το έχουν πεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Κυκλοφορούν κ άλλες πολλές ατάκες εκεί έξω.. Καλύτερα να εμπιστευόμαστε κ το ένστικτο μας τί λέει για κάποιον.. κ πόσα κοινά πράγματα μας ενώνουν γενικά

  8. xaxa wraio thema ennoeita pws tin kaneis se oles…..alla episis ama sou arxisei ta eimai wraios,niwthw oti antikeimenika eimai poly wraios kai tetoia…..exafanisteite……

  9. καλα, Τζινα, η συμβουλή σου τι να πω, κλασικό και παλιομοδιτικο στερεότυπο! δηλαδη αν ειναι τσιγγουνα η γυναικα να μην το σκάσουμε εμείς με ελαφρά;! ή καλυτερα, αν η γυναικα συνέχεια προσβλέπει σε κεράσματα , δώρα, κλπ, μακρυααα! (απλα για να πω οτι ειναι προφανες και ανουσιο το σχολιο, γιατι κανεις δεν θελει σχεση ουτε τσιγγουνη, ουτε με εκμεταλλευτρια!).

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More