ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνεις…

Εσύ εδώ κι αυτός εκεί. Απόσταση. Όχι ακριβώς από επιλογή. Προέκυψε. Τηλέφωνο, skype, chat καθημερινά, εμπιστοσύνη και ιδιαίτερες συνθήκες. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα σε βοηθάει να προστατεύσεις τη σχέση σου, αν αυτή είναι από απόσταση και να αποφύγεις κάποιες “επικίνδυνες” παγίδες.

Σχέση από απόσταση. Μία σχέση που δεν είναι σαν τις άλλες. Μία σχέση που πολλές φορές δοκιμάζει τα νεύρα αλλά και την υπομονή των δύο συντρόφων. Πως μπορείς να «επιβιώσεις» σε μία τέτοιου είδους σχέση; Μα φυσικά αποφεύγοντας να κάνεις κάποια από τα 10 παρακάτω…

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
1. “Να επιτρέπεις στη σχέση σου να ελέγχει τη ζωή σου με το να είσαι συνεχώς στο τηλέφωνο ή στο skype, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε άλλη ασχολία είχες μέχρι τώρα” σημειώνει η ειδικός.
Η καταπίεση ποτέ δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα. Το ίδιο και η προσκόλληση, η εμμονή. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός είναι βασική προϋπόθεση μιας σχέσης.

2. “Να κατηγορείς το σύντροφό σου για το χρόνο που χάνεις από την εργασία σου, προκειμένου να μπορείς να μιλάς μαζί του.”
Οι επιλογές είναι δικές μας. Το ίδιο και ο σωστός προγραμματισμός. Κανένας άλλος δεν ευθύνεται για τη ζωή μας παρά μόνο εμείς. Και τα όρια -επίσης- τα θέτουμε εμείς.

3. “Να υποθέτεις ότι έχετε τις ίδιες προσδοκίες.”
Αν δεν έχεις συζητήσει και ξεκαθαρίσει… τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Το ότι δύο άνθρωποι είναι σε μία σχέση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν και τις ίδιες προσδοκίες.

4. “Να βασίζεσαι αποκλειστικά στα “μέσα” για την επικοινωνία σου μαζί του.”
Όχι φυσικά. Οι συναντήσεις, όταν αυτό είναι εφικτό, επιβάλλονται. Το τηλέφωνο και ο υπολογιστής δεν αντικαθιστούν την προσωπική επαφή.

5. “Να αποκλείεις κάθε επαφή μαζί του, κλείνοντας για παράδειγμα το κινητό σου, κατά τη διάρκεια ενός καβγά.”
Το να κλείνεις τη μοναδική δίοδο επικοινωνίας και να αφήνεις τον άλλο να βουλιάζει στους φόβους και το αδιέξοδο είναι το λεγόμενο “χτύπημα κάτω από τη ζώνη” και μόνο κακό μπορεί να κάνει σε μια σχέση.

6. “Να περιορίζεστε μόνο στην λεκτική επικοινωνία. Σκεφτείτε την ανταλλαγή αντικειμένων, π.χ. αποστολή καρτών, που μπορείτε να αγγίξετε και να μυρίσετε.”
Οι σχέσεις από απόσταση χρειάζονται ευρυματικότητα, φαντασία και προσπάθεια.

7. “Να προσποιείσαι ότι όλα είναι καλά ενώ δεν είναι.”
Όταν μια σχέση έχει τα προβλήματά της δεν αρκεί η απόσταση για να τα καμουφλάρει. Ξέρεις πολύ καλά τι συμβαίνει…

8. “Να λες ψέματα για το ότι βγήκες το βράδυ με φίλους.”
Για να προκαλέσεις τη ζήλια; Για να εκμεταλλευθείς τις καταστάσεις; Για να προκαλέσεις την ανασφάλεια; Τίποτα καλό δεν βγαίνει όταν “παίζεις” με την ψυχολογία του άλλου.

9. “Να συγκρίνεις τη σχέση σου με εκείνες που είναι από κοντά.”
Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές σχέσεις. Δεν γίνεται να καταλήξεις σε συμπεράσματα συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα. Οι σχέσεις από απόσταση εκ των πραγμάτων έχουν διαφορετικά δεδομένα.

10. “Να ενδίδεις στα αρνητικά σχόλια τον άλλων, που υποστηρίζουν ότι αυτές οι σχέσεις καταλήγουν στο χωρισμό” καταλήγει η ψυχοθεραπεύτρια.
Είτε πιστεύεις στη σχέση σου είτε όχι. Το να επηρεάζεσαι από τρίτους μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει…

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

/

Read More

And More