Η Ελένη έχει 3 χρόνια σχέση. “Είμαστε ερωτευμένοι αλλά ένα βήμα πριν το χωρισμό”. Τι να κάνει;

Έχω μια σχέση τριών χρόνων και τα πράγματα εδώ και καιρό δεν πάνε καλά.

Ενώ παραμένουμε και οι δυο (θέλω να πιστεύω) ερωτευμένοι είμαστε ένα βήμα πριν το χωρισμό.

Τα χρόνια που είμαστε μαζί έχουμε θέσει κάποια όρια που και τους δύο ηταν λογικά και αναγκαία για τη σωστή λειτουργία της σχέσης.

Όμως, εδώ και καιρό τα προσπερνά. Αρχικά, έκανα υπομονή. Στη συνέχεια, ζητούσα εξηγήσεις και πλέον ζητάω να μιλήσουμε για να τελειώσει αυτό το θέμα, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση!

Απειλώ ότι θα φύγω και πάντα παίρνω την ίδια απάντηση: “Δεν μπορείς να με αλλάξεις. Αυτός είμαι. Αν δεν σου αρέσει, φύγε!”.

Το θέμα είναι ότι εκείνος άλλαξε! Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τον αγαπάω και θέλω να προσπαθήσω, αλλά δεν ξέρω αν έχει ξενερώσει ή αν με θεωρεί δεδομένη.

Πώς να τον φέρω πίσω σε μένα;

(Είμαι 25 ετών)

Ελένη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ελενη μου,ειμαι ακριβως στην ιδια θεση με σενα,ειμαι 3 χρονια με το φιλο μου,ειμαι 23 χρονων και ειμαστε τον τελευταιο χρονο οριακα στο να χωρισουμε.ολο καυγαδες και στεναχωριες,ομως καθε φορα κατι γινεται και καταληγουμε παλι μαζι.αγαπιομαστε πολυ αλλα οι διαφορες μας ειναι παρα πολλες.νομιζω οτι ειμαι μονη μου σε αυτη τη σχεση,μιλαω γιατι προσπαθω να τη σωσω αλλα βρισκω τοιχο..δεν με ακουει καν και ολα τα μετραει σαν δικη μου γκρινια..εγω αυτο που εχω καταλαβει και απο εμενα αλλα και απο την ιστορια σου ειναι οτι σε θεωρει δεδομενη με την εννοια οτι δεν θελει να χασει κατι που αγαπα και εχει ”βολευτει” γιατι ξερει οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα εκει εξω και προφανως θα δυσκολευτει να βρει την ασφαλεια που πιθανον του δινεις.σε καταλαβαινω γιατι κι εγω προσπαθω πολυ αλλα εχω κουραστει πλεον.πολλες φορες σκεφτομαι σοβαρα το χωρισμο και εχουμε ‘χωρισει’ καποιες φορες,ομως αυτος δεν θελει,χωρις ομως να αλλαξει κατι.ασε που νομιζω οτι ο φιλος σου ”αλλαξε” προσωρινα,για να σε κρατησει,κανεις δεν αλλαζει το χαρακτηρα του,γιατι τοτε δεν ειναι ευτυχισμενος.αν πρεπει να αλλαξει για σενα,τοτε αργα η γρηγορα θα αναζητησει αυτην που θα τον αποδεχτει οπως ειναι.σκεψου οτι ουτε εσυ θα ηθελες να σε αλλαξει κανενας.μαλλον κι εσυ ψαχνεις αφορμη να χωρισεις αλλα σε σταματα η αγαπη σου γι αυτον,ισως και η συνηθεια.αυτο το διλλημα εχω κι εγω.ειμαστε μικρες γαι να συμβιβαζομαστε..ομως δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις οταν λες οτι ξεπερασε τα ορια που βαλατε απο κοινου.παραδειγματα?

  2. na ton xwriseis. den prokeitai na allaksei. mhn xaseis ta xronia sou kai ta niata sou gia mh anastrepsimes katastaseis.

  3. στο λεει και ο ιδιος… δεν σου αρεσει αυτο που ειναι… γιατι καθεσαι; εσυ εισαι η ερωτευμενη οχι αυτος. Αν ηταν απλα θα προσπαθουσε να καταλαβει τι σε ενοχλει. Το αυτος ειμαι αν δεν σ’αρεσει φυγε μονο ερωτευμενο ανθρωπο δεν δειχνει. τι προσπαθεις λοιπον να φερεις πισω; συνεβη, το ζησατε, τελειωσε, προχώρα….

  4. elenh eimai ki egw sth idia fash..3 xronia sxesh,ton teleutaio xrono kati den paei kala kai uparxoun gkrinies…mono pou emena akoma ki an to kanei proswrina prospathei na allaxei..xana kai xana..kai ekei prospathw ki egw..alla den mou exei pei pote autos eimai ki an den sou aresei fuge..mou leei “ela na to suzhthsoume”..nomizw oti prepei na kopseis maxairi th sxesh kai na mhn xanavrethite oso ki an se ponesei…prepei na xwriseis gt apla exei voleutei na dineis esu ta panta….

  5. Ελένη, η δική μου άποψη που έχω κάποια παρόμοια προβλήματα στην σχέση μου είναι πως δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν άντρα εαν δεν το θέλει ο ίδιος. Το μόνο που μπορείς είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου και τον τρόπο που βλέπεις και αντιμετωπίζεις την σχέση σου. Πρέπει να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τα δικά σου θέλω και να μην είναι επίκεντρο της ζωής σου η σχέση σου. Αλλάζοντας εσύ πρώτο και κύριο ηρεμείς, αποκτάς αυτοπεποίθηση και εγωισμό απο την άποψη ότι διεκδικάς αυτό που θέλεις και δεν κάνεις υπομονή με κάτι που δεν σε γεμίζει. Και κατα συνέπεια αλλάζει και ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει ο σύντροφός σου. Αν δεν αλλάξει θα είσαι τόσο ήρεμη εσυ και αποφασισμένη που θα φύγεις απο μόνη σου χωρίς να πληγωθείς γιατί θα έχεις συνειδητοποιήσει πως δεν θα είσαι ευτυχισμένη με αυτόν τον άνθρωπο.

    Ασχολήσου με σένα, με τα ενδιαφέροντα σου, ανέπτυξε τα ταλέντα σου, διευρυνε τον κύκλο σου, δώσε έμφαση στην καρίερα σου. Εαν γίνεις τόσο ανεξάρτητη και δυναμική θα είσαι εσυ καλα με τον εαυτο σου και θα ξέρεις τι θέλεις απο μια σχέση και δεν θα συμβιβάζεσαι. Γιατι θα αγαπάς και θα σέβεσαι τον εαυτό σου. Εαν ο φίλος σου σε θέλει θα σε διεκδικήσει. Όσο πιο πολύ κολλάμε σε έναν άντρα τόσο τον διώχνουμε μακριά μας. Και εμεις τοτε κολλάμε πιο πολυ και δίνουμε, κάνουμε υπομονη, προσπαθούμε, προσπαθούμε κι αλλο και δίνοντας νομίζουμε πως μπορούμε να τον αλλάξουμε… Να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου και όταν το καταφέρεις αυτό θα βρείς και τον άντρα που θα κάνει το ίδιο. Σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλιο ‘Γυναίκες που αγαπούν πολύ’.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More