Καρμπονάρα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μια από τις πιο κλασικές συνταγές με μακαρόνια, η οποία όμως έχει αμέτρητες παραλλαγές. Μάλιστα ακόμη και οι ίδιοι οι Ιταλοί τη φτιάχνουν διαφορετικά. Άλλη είναι η συνταγή στο Νότο – με αυγό και κρεμμύδι – και άλλη αυτή στο Βορρά, όπου γίνεται με κρέμα γάλακτος. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή η οποία συνδυάζει και τις δύο ιταλικές… τάσεις και σέρβιρε ένα εντυπωσιακό πιάτο!

Συστατικά

  • Σπαγγέτι (διάλεξε εσύ το νούμερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 αυγά
  • 140 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό
  • Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπέικον
  • Ρίξε τις σκελίδες και λιώστες μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό
  • Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά
  • Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα πιάτο πρόσθεσε τα σιγά σιγά στο ζεστό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά
  • Σέρβιρε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και παρμεζάνα

Tip

Αφράτη γαλλική μπαγκέτα, πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό Ιταλικό κρασί θα φτιάξουν το τέλειο μενού με άρωμα από Fontana di Trevi!

Read More

And More