Γιατί όλα είναι καλύτερα με spray tan! To δοκιμάσαμε!

Πολλά πράγματα αλλάζουν όσο μεγαλώνεις. Για παράδειγμα, περνούσα όλα τα καλοκαίρια μου κάτω από τον ήλιο χωρίς κανέναν να με κυνηγάει να φορέσω αντηλιακό. Αργότερα, ως έφηβη και λίγο μετά περνούσα επίσης τα καλοκαίρια μου κάτω από τον ήλιο φορώντας, όμως, baby oil με δύο σταγόνες βάμα ιωδίου. Γιατί το μαύρισμα ήταν sexy και κανείς δεν μας είχε μιλήσει για τρύπες του όζοντος και φωτογήρανση (στην καλύτερη!) από την έκθεση στον ήλιο.

Μεγαλώνοντας, το πιο extreme που μπορώ να κάνω σε σχέση με τον ήλιο είναι να φοράω 50αρι αντηλιακό, να έχω τα πόδια μου στον ήλιο τις πατούσες μου στον ήλιο και το υπόλοιπο σώμα μου κάτω από μια ομπρέλα. Επίσης, φοράω γυαλιά και καπέλο και στην παραλία μοιάζω περισσότερο σαν να κατασκοπεύω κάποιον παρά να είμαι εκεί για τα μακροβούτια.

Πολλά άλλαξαν μεγαλώνοντας αλλά όχι η πεποίθησή μου ότι ένα μαυρισμένο σώμα δείχνει πιο αδύνατο-sexy-ελκυστικό-τα-επίθετα-του-κόσμου-όλου! Γιατί ναι, ο ήλιος είναι καταστροφικός και δεν πρέπει να κάθεσαι παραπάνω από 10 λεπτά για να πάρεις την απαραίτητη βιταμίνη D, αλλά ποιος λέει όχι σε αυτά τα tan lines και αυτό το τέλειο contrast που κάνουν με το μαύρισμά σου;

Φυσικά, είμαι beauty editor και ξέρω όλους τους τρόπους για να καλύψω αυτό το gap της λευκής επιδερμίδας. Θα μπορούσα να κάνω solarium αλλά καλύτερα να καθόμουν 18964 ώρες κάτω από τον ήλιο αντί να ψήνομαι κάτω από μια λάμπα σε έναν κλειστό χώρο. Θα μπορούσα να κάνω self tan αλλά οι εταιρίες καλλυντικών έχουν σταματήσει να τα πολυπροωθούν και αυτό σημαίνει κάτι. Σημαίνει ότι ο κίνδυνος να κοιμηθείς Νατάσα Μπερέκου και να ξυπνήσεις Donald Trump είναι αυξημένος. Κι έτσι έκανα spray tan. Για πρώτη φορά στην ζωή μου…

Έκλεισα ραντεβού στο Νύχι- Νύχι γιατί ξέρω πως η Άννα Αλμπάνη είναι top επαγγελματίας και ήταν σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου και έβλεπα στα κορίτσια του instagram και όχι του Ross από τα Φιλαράκια.

Για λόγους επαγγελματικής διαστροφής δεν θα μπορούσα να μην το κάνω θέμα για το TLIFE, οπότε ο φωτογράφος μας (βλ. Αλέξανδρος Μακρής) έμαθε κι εκείνος καναδυό πράγματα για την διαδικασία του spray tan.

Κανονικά, για να κάνεις ένα spray tan θα πρέπει να φοράς το πιο μικροσκοπικό σκούρο και παλιό μαγιό σου. Κάτι που δεν βλέπεις εδώ, γιατί… hello (!) έπρεπε να γίνει και μια αξιοπρεπής φωτογράφιση. Μικροσκοπικό, λοιπόν, για να κάνεις όσο λιγότερες γραμμές γίνεται, σκούρο γιατί αυτό το spray βάφει και παλιό γιατί… βάφει και καμία δεν θέλει να κλάψει το ολοκαίνουργιο αγαπημένο της μαγιό!

Η διαδικασία είναι ως εξής: μπήκα σε ένα booth όπου με “ψέκασαν” αρχικά στο πίσω μέρος, έπειτα πλάγια και τέλος μπροστά. Υπάρχουν διάφορα χρώματα και οι experts ξέρουν ακριβώς ποιο να επιλέξουν οπότε θα πρέπει να το αφήσεις πάνω τους. Αφού ολοκληρώσαμε αυτή την διαδικασία έγινε η εξής ερώτηση: “να κάνουμε και στο πρόσωπο;”. Φυσικά και είπα ναι αλλά αν δεν θέλεις να αγγίζει κανείς και τίποτα το πρόσωπό σου μπορείς να μην κάνεις spray στο πρόσωπο αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύψεις αυτή την διχρωμία με τερακότες σε γενναίες δόσεις. Και μετά μου έγινε και μια δεύτερη ερώτηση: “θέλεις να κάνουμε γράμμωση;”. Και μετά απέκτησα κοιλιακούς…

Η όλη διαδικασία διήρκησε περίπου 15 λεπτά μαζί με τους κοιλιακούς και το στέγνωμα και η εντολή ήταν να μην έρθω σε επαφή με νερό για τις επόμενες οκτώ ώρες.

Το επόμενο πρωί έκανα το πρώτο ντους και είναι κάπως αναπόφευκτο να δεις στην μπανιέρα χρώμα να φεύγει με το νερό. Αλλά και πάλι το μαυρισμά μου ήταν εκεί. Και οι κοιλιακοί. Τα κορίτσια στο γραφείο, που δεν τους είχα πει για το θέμα που ετοίμαζα ώστε να τσεκάρω αυθόρμητες αντιδράσεις, μου είπαν όσα “έχεις αδυνατίσει” δεν άκουσα επί έξι μήνες που έκανα α) δίαιτα β) cross fit. Το ίδιο βράδυ είχα γυμναστική και ο ιδρώτας άφησε ένα ελάχιστο σημάδι στο λευκό T-shirt αλλά τίποτα το τραγικό! Βεβαίως, με αυτούς τους κοιλιακούς θα μπορούσα να κάνω skip και το μάθημα.

Έκανα το spray tan Τρίτη βράδυ και μέχρι την Κυριακή το μαύρισμά μου ήταν εκεί ακμαίο. Μερικές βασικές οδηγίες για να το παρατείνεις είναι να μην χρησιμοποιείς σφουγγάρι στο ντους και να μην σκουπίζεις το δέρμα σου με έντονες κινήσεις αλλά να το κάνεις ταμποναριστά. Βεβαίως, στο πρόσωπο που πλένεσαι τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και υπάρχει και η διαδικασία του ντεμακιγιάζ, το μαύρισμα υποχωρεί γρηγορότερα, αλλά γι’αυτό υπάρχουν οι bronzing πούδρες!

Η διαδικασία της αφαίρεσης δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις εσύ όπως, ας πούμε, να βγάλεις με αλουμινόχαρτα το ημιμόνιμο μανικιούρ από τα νύχια σου. Το self tan διαρκεί γύρω στις 10 μέρες αλλά αρχίζει να υποχωρεί ομοιόμορφα. Επίσης, κάτι βασικό είναι ότι μπορείς να το κάνεις όσες φορές θες μιας και μιλάμε για spray ζαχαροκάλαμου και πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό και ασφαλές προϊόν. Από την άλλη, όμως, θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις αν δεν υπάρχει λόγος και αιτία. Τι θέλω να πω; Το session κοστιζει περίπου 40 ευρώ οπότε θα ήταν καλό να διαθέσεις αυτά τα χρήματα αν έχεις να πας σε κάποιο event και είσαι κατάλευκη, αν είναι οι πρώτες σου μέρες στην παραλία ή όταν έρθει Σεπτέμβρης και θέλεις να διατηρήσεις αυτή την καλοκαιρινή λάμψη λίγο ακόμη. Επίσης, σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχει σκοπός καλό θα ήταν να κλείσεις το ραντεβού σου δύο μέρες πριν από αυτό το οποίο είχες στο μυαλό σου όταν έκλεινες το ραντεβού σου!

Αυτό ή να καθιερώσεις ένα ραντεβού το μήνα όπως εγώ που ανακάλυψα τον νέο beauty εθισμό μου. Και πλέον μπορώ να κάθομαι κάτω από την ομπρέλα χωρίς τον ψυχαναγκασμό ότι πρέπει να μαυρίσω. Γιατί είμαι ήδη μαυρισμένη.

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

And More