Sam McKnight: πώς είναι να μιλάς στον άνθρωπο που έκανε τα τέλεια μαλλιά στον οίκο Chanel!

Για να βρω λόγια να ξεκινήσω αυτό το post έχω γράψει κι έχω σβήσει την εισαγωγή καμιά δεκαριά φορές. Και έτσι είναι όταν πρόκειται να μιλήσεις για κάτι μεγάλο. Στην δική μου περίπτωση για τον Sam McKnight. Και θέλω να πιστεύω ότι έχω υπάρξει καλή δασκάλα όλα αυτά τα χρόνια στο TLIFE κι έχεις μάθει από ΄μένα τα βασικά. Ότι, δηλαδή, ο Sam McKnight είναι ένας από τους μεγαλύτερους κομμωτές του κόσμουυυυυυυυυ! Έχει πιάσει τα μαλλιά των μεγαλύτερων stars, τους έχει κάνει τα τελειότερα χτενίσματα (2-3 πρόχειρα παραδείγματα: Kate Moss για την Vogue, Michelle Williams για την καμπάνια της Louis Vuitton, Cate Blanchett για το άρωμα Si του Giorgio Armani) και στο τελευταίο fashion week για την σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2014-’15 πήρε το credit για το καλύτερο ponytail που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε catwalk, για τον οίκο Chanel! Ναι, έκανε τα μαλλιά του οίκου Chanel. Και του Fendi. Και του Balmain. Και της Isabel Marant. Α! Και είναι και official hair stylist του Pantene Pro-V.

Και για να μην μακρυγορώ, από αυτό τον θρύλο της μόδας πήρα συνέντευξη. Και μακάρι να μπορούσες να δεις τα αστεράκια που κάνουν τώρα τα μάτια μου γιατί πριν περίπου δέκα λεπτά έκλεισα το τηλέφωνο. Και μιλούσα μαζί του! Εκείνος στο Λανδίνο κι εγώ λίγα μέτρα πιο ΄κει από την Κηφισίας!

Στην αρχή είπαμε λίγο για τον καιρό (στο Λονδίνο ήταν Ελλάδα, μου είπε αστειευόμενος), μου εξήγησε ότι έχει έρθει καναδυό φορές εδώ, πως του άρεσε και πως θα ήθελε να ξανάρθει. Και μετά πιάσαμε το θέμα από τα… μαλλιά!

-Ποια ήταν η αγαπημένη σου δημιουργία και ποια η λιγότερο αγαπημένη σου;

Θα διάλεγα τα απλά, όμορφα, casual μαλλιά που δείχνουν chic χωρίς όμως να φαίνεται πως έχεις προσπαθήσει πολύ για να τα κάνεις. Ναι, αυτά είναι σίγουρα τα αγαπημένα μου και με αυτά θέλω να βλέπω τις γυναίκες. Όσον αφορά τα μαλλιά που δημιούργησα εγώ μου άρεσαν όλα εξίσου, γιατί πρόκειται για παιδιά μου! Και δεν μπορείς να πεις σε έναν γονιό διάλεξε ποιο παιδί αγαπάς περισσότερο.

-Πώς προέκυψε η ιδέα για τα μαλλιά στο show της Chanel;
Πάντα συνεργάζεσαι και συζητάς με τον σχεδιαστή για να δεις τι θέλει κι εκείνος. Αυτό έγινε και στο catwalk της Chanel. Συζητήσαμε με τον Karl (σ.σ. Lagerfeld) και καταλήξαμε σε αυτό για να βγάζει μια ωραία εικόνα συνολικά. Τα ρούχα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ να δένουν όλα μεταξύ τους.
-Και πώς δημιούργησες αυτά τα μαλλιά;
Δημιούργησα ένα απλό ponytail και πάνω σε αυτή την βάση τοποθέτησα extensions, πλεξίδες, πολύχρωμα υφάσματα Chanel όπως τουίντ και δαντέλα, πέρλες…
-Πόσες βαλίτσες κουβαλάς σε κάθε fashion week;
Περίπου 25!
-Πόσα προϊόντα ξόδεψες στα τελευταία fashion shows για την σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2014-’15;
Χρησιμοποιήσαμε εκατοντάδες κουτιά από κρέμες μαλλιών, sprays, σαμπουάν, mousse και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Έχω τα πάντα μαζί μου για τα shows. Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος εγώ και η ομάδα μου. Αν και φυσικά, έχουμε προβάρει από πριν τα μαλλιά.

-Υπάρχει κάποιος οίκος που του έχεις αδυναμία και που σου αρέσει να δουλεύεις περισσότερο;
Δεν μπορώ να πω! Οι υπόλοιποι οίκοι θα νευριάσουν μαζί μου (γέλια).
-Πόσα shows έκανες στο πλαίσιο των τελευταίων εβδομάδων μόδας για την σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2014-’15;
15-16.
-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός από τις μητροπόλεις της μόδας;
Αγαπώ όλες τις πόλεις εξίσου αλλά λίγο περισσότερο το Παρίσι. Είναι μια πανέμορφη και πολύ ρομαντική πόλη! ΄Οταν είμαι στο Παρίσι για το fashion week το απολαμβάνω!

-Από που αντλείς έμπνευση;
Από παντού! Την μουσική, την τέχνη, τα βιβλία, τις ταινίες, τους ανθρώπους στο δρόμο. Και είμαι πολύ τυχερός γιατί δουλεύω πάντα με μοντέλα, ηθοποιούς, φωτογράφους και σχεδιαστές που αποτελούν για μένα πηγή έμπνευσης. Ωστόσο, η έμπνευσή μου αλλάζει από καιρό σε καιρό. Για παράδειγμα μόλις τελείωσα ένα βιβλίο της Anjelica Huston που με ενέπνευσε.
-Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο trend στα μαλλιά;
Πιστεύω ότι το επόμενο μεγάλο trend στα μαλλιά είναι τα casual, εύκολα, chic μαλλιά που δεν δείχνουν ότι έχεις προσπαθήσει πολύ. Είναι πολύ βασικό να έχεις ένα στιλ μαλλιών χωρίς να τα καταστρέφεις. Είναι τάση τα πολύ πιο υγιή μαλλιά! Γι’ αυτό και οι γυναίκες πρέπει να επενδύσετε στα σωστά σαμπουάν και στα σωστά conditioner. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι πάντα καθαρά, υγιή και λαμπερά!

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με τα μαλλιά μας;
Είναι ότι κακοποιείτε τα μαλλιά σας με την θερμοκρασία, το καθημερινό πιστολάκι και τις βαφές. Το μεγαλύτερο λάθος σας είναι ότι δεν αγαπάτε τα μαλλιά σας. Λουστείτε καθημερινά και χρησιμοποιήστε πολύ conditioner!
-Ένα tip που πρέπει να γνωρίζουν οι αναγνώστριες του TLIFE;
Οι αναγνώστριές σας πρέπει να επενδύσουν στην κρέμα BB του Pantene Pro-V που είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιώ συνέχεια και στα shows. Είναι το τέλειο τελείωμα για τα μαλλιά! Βάζεις λίγη ποσότητα στις παλάμες και απλώνεις είτε μόνο στις άκρες είτε σε μήκη και άκρες αφού λουστείς και στεγνώσεις.

…Είπαμε και καναδυό άλλα δικά μας (ναι, μόλις πληκτρολόγισα αυτή την σουρεάλ πρόταση: εγώ και ο Sam McKnight είπαμε κάτι δικά μας) και κλείσαμε την συνέντευξη λέγοντάς του ότι θα χαρώ να τον δω από κοντά. Και α) ξέρω πως δεν πρόκειται αλλά από την άλλη β) αν μου έλεγες προχθές ότι θα μιλούσα με τον Sam McKnight θα σου έλεγα “Ναι, καλά!”. Οπότε, ας κρατήσω το ενδεχόμενο ανοιχτό και θα το μάθεις μέσα από ΄δω 😉

Be… youtiful!

Read More

And More