Μια φουτουριστική βίλα από… πεύκα χτισμένη στο πιο ειδυλλιακό τοπίο της Λιθουανίας!

Κοιτάζοντας αυτό το “δεντρόσπιτο” μάλλον δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι βρίσκεται σε μια κεντρική και μάλιστα πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λιθουανίας! Και όμως, το υπεροπολυτελές σπίτι από πεύκα είναι μια ανάσα από το κέντρο της πρωτεύουσας Βίλνιους και δίπλα του βρίσκεται ένας κεντρικότατος δρόμος! Ωστόσο, το ολόφυτο περιβάλλον από πανύψηλα δέντρα και ο λοφίσκος που το “προστατεύει” από τα… αδιάκριτα βλέμματα το κάνουν να φαίνεται πως στεγάζεται στη μέση ενός ονειρικού δάσους! Η Valley Villa, όπως ονομάστηκε από την κοιλάδα που εκτείνεται γύρω της, είναι μια ξεχωριστή δημιουργία του design & architecture studio arches, που σύμφωνα με τις οδηγίες των ιδιοκτητών, αλλά και τις κατασκευαστικές ανάγκες της περιοχής, μιας και το κτίριο υπήρχε ήδη, κατάφερε να σχεδιάσει αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

Σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον του, το σπίτι αποτελείται από δύο επίπεδα τα οποία βρίσκονται σε μια αλλεπάλληλη διαδικασία “κυριαρχίας”! Το πρώτο επίπεδο που αποτελεί και τη βάση του κτίσματος δίνει την εντύπωση πως “χωνεύεται” από την κοιλάδα, αλλά αποκτά περισσότερο δυναμική υπόσταση από τα πιο στιβαρά υλικά κατασκευής. Την ίδια στιγμή, το επάνω επίπεδο έρχεται να υπερκαλύψει τον πρώτο όροφο, δημιουργώντας ένα είδος σκέπαστρου, που όμως το ξύλινο περίβλημά του και οι “τζαμένιοι” τοίχοι του… μαλακώνουν την επιβλητική μορφή του. Στην κατασκευή τη Valley Villa έχει χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο το ξύλο πεύκου, γεγονός που το κάνει να ενσωματώνεται πλήρως στο φυσικό τοπίο, ενώ οι μοναδικές ιδιότητες του συγκεκριμένου ξύλου του προσφέρουν τη δυνατότητα να αλλάξει χρώμα με το πέρασμα του χρόνου, μιας και το πεύκο όσο “γερνάει” αποκτά γκρι απόχρωση.

Στο εσωτερικό της συναρπαστικής κατοικίας ο σχεδιασμός και η διακόσμηση ακολουθούν τις εξωτερικές δομές, κάνοντάς το το απόλυτο… eye candy! Το ξύλο πεύκου καλύπτει τα πατώματα και κυρίως τα ταβάνια όλων των χώρων, δημιουργώντας απίθανους αρχιτεκτονικούς γεωμετρικούς “θόλους”, ενώ το ανθρακί βιομηχανικό μπετόν συμπληρώνει την εικόνα του πολυτελούς σπιτιού. Στα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία έχει χρησιμοποιηθεί ο κυβισμός, τα oversized έπιπλα και οι ρευστές φόρμες και καμπύλες, ενώ τα αρχιτεκτονικού στυλ φωτιστικά κλέβουν σίγουρα την παράσταση!

Παρακάτω μπορείς να διακρίνεις και με τα ίδια σου τα μάτια τη σχεδιαστική ανωτερότητα της Valley Villa!

Το μοναδικό πολυεπίπεδο σπίτι σε πλήρη αρμονία με τη φύση.

Το κεντρικό σαλόνι της μονοκατοικίες έχει open plan διάταξη, ενώ στο κέντρο του κυριαρχεί το εξαιρετικό κρεμαστό τζάκι.

Άποψη της κουζίνας και τους σαλονιού, όπως φαίνεται από τον διάδρομο που οδηγεί στη σκάλα για το κάτω και περισσότερο “ιδιωτικό” επίπεδο των δωματίων.

Στην κυβιστική και πλήρως λειτουργική κουζίνα της μονοκατοικίας μεσουρανεί ο γρανίτης και το ξύλο.


Η πρωτότυπη “κρυφή” τουαλέτα του δωματίου είναι εντοιχισμένη στον τοίχο.

Η τετράγωνη μπανιέρα δημιουργεί τις πιο καλές εντυπώσεις στο ξύλινο κεντρικό μπάνιο του σπιτιού.


Το δεύτερο βοηθητικό guest μπάνιο του σπιτιού “απολαμβάνει” την καθαρότητα του ολόλευκου σχεδιασμού.

Ο εκπληκτικός κήπος της Valley Villa αποδεικνύει περίτρανα το ταιριαστό όνομα του σπιτιού.

Πανοραμική άποψη της πολυτελούς κατοικίας.

Read More

And More