Πίσω στην κορυφή της σελίδας
01.09.2016 | 14:00
Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Philippe Starck: Ο δαιμόνιος designer έφτιαξε ένα μοναδικό... κελάρι!

Philippe Starck: Ο δαιμόνιος designer έφτιαξε ένα μοναδικό... κελάρι!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Αυτή τη φορά ο δαιμόνιος Γάλλος σχεδιαστής Philippe Starck συνεργάστηκε με το φίλο του αρχιτέκτονα Luc Arsène-Henry για να δημιουργήσουν ένα κελάρι για λογαριασμό ενός αμπελώνα στο Μπορντώ. Οι προκλήσεις ήταν πολλές αλλά φαίνεται ξεπεράστηκαν εύκολα! Το αποτέλεσμα είναι ένα απίθανο μεταλλικό κατασκεύασμα που θυμίζει μνημείο καταμεσίς της εξοχής που στο εσωτερικό του κρύβεται ένα πολύ καλά οργανωμένο κελάρι.
Μάλιστα μία από τις προκλήσεις ήταν να δημιουργηθεί εσωτερικά το κατάλληλο κλιματολογικό περιβάλλον που θα επέτρεπε στο κρασί να ωριμάζει χωρίς να αλλοιώνεται.
Το σχήμα του κτιρίου θυμίζει και μια γιγάντια αστραφτερή λάμα μαχαιριού ενώ η λαμπερή επιφάνειά της επιτρέπει στις εικόνες της υπαίθρου να αντικατοπρίζονται επάνω της.


Το κελάρι περιβάλλεται από νερό.


Από όποια γωνία και να το δεις θα σου θυμίσει και κάτι όπως εδώ που μοιάζει με πλώρη πλοίου που σκίζει τη θάλασσα.Για τους δημιουργούς του, αυτό το κτίριο αντικατοπτρίζει τις ποιότητες του κρασιού: κλάση και φινέτσα.


Το κελάρι εκτείνεται σε τρία επίπεδα και μάλιστα το ένα είναι κάτω από το νερό. Αυτό είναι το ισόγειο.Άποψη του υπογείου.


Το τρίτο πάτωμα.


Μεγάλα δρύινα βαρέλια περικλείουν την παραγωγή ονομαστών κρασιών του Μπορντώ.


Σχεδιαστική λεπτομέρεια από την εσωτερική σκάλα.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 12:12

Top 10