Πίσω στην κορυφή της σελίδας
02.12.2015 | 12:45
Βασίλειος Μπαγιώκος

Εγκυμοσύνη και περίοδος γίνεται;

Εγκυμοσύνη και περίοδος γίνεται;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η απάντηση είναι πολύ απλή και ξεκάθαρη. Όχι, δεν μπορεί μια γυναίκα να έχει περίοδο και να είναι ταυτόχρονα έγκυος. Από τη στιγμή δηλαδή που μια γυναίκα είναι έγκυος δεν μπορεί να έχει περίοδο και αντίστοιχα εάν μια γυναίκα έχει περίοδο δεν μπορεί να είναι έγκυος.

Τότε τι είναι αυτό το αίμα που μπορεί να δει μια γυναίκα στις αρχές της εγκυμοσύνης και μπορεί να της θυμίσει.. περίοδο;
Μερικές γυναίκες έχουν μια μικρή αιμορραγία στον κόλπο τον πρώτο μήνα της κύησης που μοιάζει με μικρής διάρκειας περίοδο. Αυτή η αιμορραγία οφείλεται σε διάφορες αιτίες, κάποιες είναι σοβαρές και κάποιες όχι.
Κάποιες γυναίκες παρατηρούν ελαφριά αιμορραγία ή και σταγόνες αίματος στις πολύ αρχές της εγκυμοσύνης, περίπου τις ίδιες ημερομηνίες που κανονικά θα αδιαθετούσαν, που συχνά οι γιατροί αποδίδουν στο γεγονός ότι το γονιμοποιημένο ωάριο “εμφυτεύεται” στη μήτρα προκαλώντας μια ελάχιστη αιμορραγία που μπορεί να διαρκέσει μία ή δύο μέρες.
Επίσης μπορεί να εμφανιστεί αίμα γιατί έκαναν τεστ Παπ, κάποια κολποσκόπηση ή και σεξ. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διοχετεύεται πολύ περισσότερο αίμα στον τράχηλο με αποτέλεσμα να είναι ευαίσθητος σε μικροτραυματισμούς, οι οποίοι μπορεί να δώσουν αυτό το λίγο αίμα.
Μια αιμορραγία, όμως, στην αρχή της εγκουμοσύνης μπορεί να είναι σημάδι για κάτι σοβαρότερο, όπως για μια αποβολή, μια εξωμήτριο κύηση ή προβλημάτων στον πλακούντα.

Οι γυναίκες πρέπει να κατανοήσουν το εξής: η κολπική αιμορραγία δεν είναι περίοδος και η περίοδος δεν είναι κολπική αιμορραγία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρακτικά δεν γίνεται να είσαι έγκυος και να έχεις περίοδο, γιατί η περίοδος εμφανίζεται μόνο όταν δεν είσαι έγκυος! Από τη στιγμή που θα γίνει η σύλληψη, περίοδο θα ξαναδείς μετά το τέλος της εγκυμοσύνης και κάθε είδους αιμορραγία, μικρή ή μεγάλη, σχετίζεται πια με την εγκυμοσύνη και όχι με τον κύκλο σου.

Τι πρέπει να κάνεις;
Εάν γνωρίζεις ότι είσαι έγκυος και παρατηρήσεις αίμα καλό θα ήταν να αποτανθείς αμέσως στο γιατρό σου, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να σου εξηγήσει τι συμβαίνει.
Εάν πάλι δεν είσαι έγκυος, υπάρχουν όμως υποψίες ότι είσαι έγκυος και έχεις αίμα που μοιάζει με περίοδο αλλά δεν είναι περίοδος, και πάλι πρέπει να απευθυνθείς στο γιατρό σου, ο οποίος πρώτα από όλα θα πιστοποιήσει την εγκυμοσύνη.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10