Πως να φορέσεις τα trends στη δουλειά… Τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις;

Διαβάζεις για τις τάσεις της εποχής, τα χρώματα, τα κοψίματα, τα σχέδια κι αν και ενθουσιάζεσαι συνειδητοποιείς πως δεν έχεις λεφτά για πέταμα αφού πού θα φορέσεις τα trends όταν δουλεύεις καθημερινά σε τρελούς ρυθμούς;

Πολύ καλά τα σκέφτεσαι και δεν έχεις άδικο γιατί όταν περνάς τη μισή σου ζωή στη δουλειά κάποια ρούχα που είναι για επιλεκτικές εμφανίσεις είναι σπατάλη κι αποτελούν κομμάτια με καμία διαχρονικλη αξία -άλλωστε τα trends, οι τάσεις στα ελληνικά, είναι εφήμερες από μόνες τους. Παρ’ όλα αυτά θέλεις να πάρεις κάποια κομμάτια με εποχιακή διάθεση και ναι θέλεις να τα φοράς πιο συχνά. Πρέπει να σου πω σε αυτό το σημείο πως μπορείς! Μπορείς αν τα συνδυάσεις έξυπνα να φορέσεις σχεδόν όλα τα trends της σεζόν και στη δουλειά. Άλλωστε αν περιμένεις να σε καλέσουν κάπου ή να βγεις έξω ώστε να βάλεις τα νέα σου αποκτήματα μάλλον απόσβεση χρηματική δεν θα κάνεις.

Το TLIFE που πάντα σου βρίσκει fashion λύσεις επέλεξε κάποια από τα βασικότερα trends και σου προτείνει να τα επιλέξεις και μέσα στη μέρα σου -όχι μόνο για το βράδυ. Άλλωστε ο καλός καιρός αλλάζει την καθημερινότητά σου και το πιο πιθανό είναι μετά τη δουλειά να πας μια βόλτα.

ΠΑΣΤΕΛ

Ralph Lauren

παστέλ αποχρώσεις αν μη τι άλλο έχουν κυριεύσει όλες τις boutique -από τις πιο ακριβές μέχρι και τις πιο οικονομικές. Έχεις σκεφθεί πως μπορείς την απόχρωση αυτή να την βάλεις και στη δουλειά; Φυσικά και μπορείς αρκεί να επιλέξεις έξυπνες μπλούζες, παντελόνες, φούστες αλλά και να παίξεις με τους γλυκούς αυτούς χρωματισμούς.

TIP: Πρόσεξε τη διαφάνεια! Πολλά από τα baby colours είναι αρκετά ανοιχτά και αφήνουν ευδιάκριτα κάποια από τα απόκρυφα σημεία του κορμιού σου.

PRINTS

Jil Sander

Τα prints φέτος είναι ισοδύναμα με τα παστέλ αλλά και τα έντονα χρώματα. Επέλεξε μία φούστα ή ένα παντελόνι και διατήρησε πολύ απλό χρωματικά (εννοείται μονόχρωχο) το τοπ ή το πουκάμισό σου.
Όταν φορέσεις ένα κομμάτι με έντονα prints ή ένα παντελόνι με φλοράλ τότε μην σε φοβίζει ο συνδυασμός με ένα απλό μακό t-shirt σε γκρι, μαύρο, λευκό είτε ακόμη και σε χρώμα.
Αν σκεφθείς το χρώμα τότε θυμήσου τον κανόνα που επικρατεί στα φλοράλ . Επιλέγουμε πάντα το βασικό χρώμα του παντελονιού. Π.χ. έχει μεγάλα ροζ λουλούδια και βάση μαύρη; Επέλεξε ένα ροζ μονόχρωμο.

ΤΙP: Αυτό το σύνολο δεν επιβάλλει το εργασιακό σου περιβάλλον να είναι επίσημο. Όπου κι αν δουλεύεις μπορείς να το κάνεις ενώ θα ήταν καλό οι πολύ mini φούστες, τα φορέματα αλλά και τα καυτά σορτς να μην είναι η πρώτη σου επιλογή για το εργασιακό σου περιβάλλον.

ΒΕΡΜΟΥΔΑ

Loewe

H βερμούδα πολλές φορές θεωρείται αντι-επαγγελματική και θα σου πω πως δεν διαφωνώ με τη θεωρία αυτή ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εμφάνισεις που παραπέμπουν σε παραλία. Φυσικά ξεκαθαρίζω εξαρχής πως δεν μιλάω για σορτσάκι – αυτό απαγορεύεται ρητά μέσα στο εργασιακό περιβάλλον εκτός κι αν η δουλειά σου είναι σε beach bar, μιλάω για βερμούδα που το πιο κοντό που επιτρέπεται είναι μέχρι τη μέση από το μπούτι σου.

Eπέλεξε ένα σε καλή ποιότητα βερμουδάκι, κάνε έξυπνους συνδυασμούς με μεταξωτά πουκάμισα, πλατφόρμες ακόμη και φλατ μπαλαρίνες και γιατί όχι συνδύασε με ένα κομψό σακάκι δίνοντας έναν πιο σοβαρό χαρακτήρα στο σύνολό σου.

ΩΜΟΙ ΕΞΩ

Burberry

Σου έγραψα σε προηγούμενο άρθρο “βγάλε τους ώμους έξω είναι το νέο sexy” . Τώρα ήρθε η ώρα να σου πω να το κάνεις και τις πρωινές ώρες με κομψές φούστες σε Α γραμμή, pencil φούστες, ψηλόμεσα παντελόνια ακόμη και τζιν. Θα δεις πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θηλυκό.

TIP: Όταν επιλέγουμε να φορέσουμε τζιν στη δουλειά αποφεύγουμε τα σκισίματα, τις τρύπες και όλα αυτά τα ξέφτια που παραπέμουν σε teenager. Είναι καλό να δείχνεις πως ξέρεις να αναγνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ καφετέριας και εργασίας.

ΠΙΤΖΑΜΑ

Stella McCartney

Έχεις ακούσει πως το “πιτζάμα” στιλ είναι στη μόδα. Αρπάζω λοιπόν την ευκαιρία και σου λέω πως όταν μιλάμε για πιτζάμα δεν εννοούμε στην κυριολεξία να βγεις από το κρεβάτι, να βάλεις παπούτσια, να πάρεις την τσάντα και να φύγεις. Μιλάμε για σύνολο που είναι επάνω και κάτω με το ίδιο print είτε με την ίδια απόχρωση σε loose (χαλαρή) γραμμή. Φόρεσε τη φετινή τάση, κάνε έντονο μακιγιάζ και χτένισε τα μαλλιά σου ώστε να δώσεις αυτόματα το αποτέλεσμα που χρειάζεται.

TIP: Όπως δεν επιτρέπεται να πας στη δουλειά με τις πιτζάμες, έτσι δεν είναι και η πιο κομψή εμφάνιση να μπεις μέσα με φόρμες εκτός κι αν είσαι γυμνάστρια ή πωλήτρια σε κατάστημα με αθλητικά είδη.

CASUAL

Guy Laroche

Αν ο εργασιακός σου χώρος απαιτεί ένα πιο καλό ντύσιμο και θέλεις να κάνεις ένα πιο sporty σύνολο, αναμφισβήτητα σoυ προτείνω να φορέσεις απλά t-shirts ακόμη και με λογότυπα επάνω και να τα συνδυάσεις με κομψές φούστες, υφασμάτινα παντελόνια και ψηλά παπούτσια ή μπαλαρίνες.

TIP: Δώσε έμφαση στο τι μπορεί να γράφει επάνω το λογότυπο της μπλούζας σου. Βρισιές, σέξι υπονοούμενα, παραλληλισμοί με καταχρήσεις κτλ είναι καλό να αποφεύγονται μέσα στον εργασιακό χώρο ακόμη κι αν είναι σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά.


ΜΑΚΡΙΕΣ ΦΟΥΣΤΕΣ


Ηermes

Οι μακριές φούστες είναι ένα από τα πιο άνετα κομμάτια που μπορείς να επιλέξεις όχι μόνο για το φετινό καλοκαίρι αλλά και την ερχόμενη χειμερινή σεζόν. Σου προτείνω να επιλέξεις μακριές μονόχρωμες φούστες σε όποιο σχέδιο σου αρέσει με κυρίαρχο το πλισέ και να το συνδυάσεις με βαμβακερά πουλόβερ, απλά τοπ, t-shirts, ακόμη και με πουκάμισα με διακριτικά – λεπτά ζωνάκια στη μέση.

TIP: Φρόντισε η φούστα σου να μην είναι διαφανής, ούτε και να έχει βαθιά σκισίματα. Η δραματικότητα στη δουλειά είναι περιττή.


ΔΑΝΤΕΛΑ


Miu Miu

H δαντέλα για πολλές μοιάζει ως ένα υλικό που φοριέται μόνο το βράδυ. Έρχομαι να σε διαψεύσω και να σου πω πως μπορείς να τη φορέσεις σε φούστα, βερμούδα αν τη συνδυάσεις σωστά με minimal τοπ και πουκάμισα ακόμη και σε μπλούζα αν την συνδυάσεις με ένα τζιν, λευκό παντελόνι.

ΤΙP: Η μαύρη δαντέλα είναι βραδινή και ας παραμείνει για όταν πέφτει ο ήλιος. Πρόσεξε επίσης μήπως και το μπλουζάκι ή η φούστα που θα επιλέξεις διαφανίζει -δεν είναι σωστό.

Σημείωσε: οι μεγάλες τσάντες είναι πάντα πιο πρακτικές για μέσα στην ημέρα σου αφού μπορείς μέσα να κρύψεις νεσεσέρ ακόμη και παπούτσια που θα σε βοηθήσουν να συνεχίσεις τη μέρα σου και εκτός δουλειάς.

Read More

And More