Τα αφεψήματα που σε βοηθούν να χάσεις κιλά, να διώξεις την κυτταρίτιδα, να επιταχύνεις το μεταβολισμό

Σίγουρα κατά καιρούς θα έχεις διαβάσει άρθρα για το πράσινο τσάι και πως βοηθάει στην απώλεια βάρους. Είναι ο βασιλιάς των βοτάνων που κατατάσσεται πρώτο σαν επιλογή στις δίαιτες και σε detox περιόδους. Επειδή όμως μου αρέσει να σε ενημερώνω για νέα πράγματα και να μην σε κρατάω στη “φορμόλη των trend” και των οικείων πληροφοριών, πρέπει να σου αναφέρω ότι υπάρχουν πολλά ακόμα αφεψήματα και μπορούν να σταθούν δίπλα σου σαν τον κατάλληλο σύμμαχο για να βγεις αδύνατη στη παραλία.

Σε συνεργασία με την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου, βρήκαμε 8 αφεψήματα (κάποια τα έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου) που θα σε βοηθήσουν στο αδυνάτισμα, θα σου παρέχουν πολλά οφέλη και μπορούν να γίνουν το αγαπημένο σου ημερήσιο ρόφημα. Η Κλειώ Δημητριάδου σου δίνει και extra tips για μεγαλύτερα αποτελέσματα και αποφυγή προβλημάτων. Πάμε να δούμε τι μας είπε ακριβώς.

“Στον αγώνα για το αδυνάτισμα, η φύση είναι στη διάθεσή σου να σε βοηθήσει να φτάσεις στο στόχο σου! Τα βότανα χάρη στις σημαντικές ιδιότητές τους, μπορούν να συμμαχήσουν με ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής ώστε να φτάσεις πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι λογικό πως από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα, θα πρέπει να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου μένοντας πιστή στη δίαιτά σου αλλά και συνεπής στην κατανάλωσή τους (αν πιεις μόνο μια φορά ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, δεν είναι δυνατό να περιμένεις να αδυνατίσεις μαγικά). Τα βότανα είναι μια οικονομική και υγιεινή λύση, έχουν ευχάριστη γεύση, και μηδενικές θερμίδες, ενυδατώνουν το σώμα και ο ευκολότερος τρόπος να τα καταναλώσεις είναι σε μορφή αφεψήματος.”


Πράσινο τσάι

Ο βασιλιάς των αδυνατιστικών βοτάνων, βοηθάει το μεταβολισμό λόγω των κατεχινών που περιέχει. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν το περιέχουν.


Λουίζα

Χάρη στην έντονα διουρητική της δράση, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα να αποβάλει το φούσκωμα στη περιοχή της κοιλιάς.


Ταραξάκο

Έχει βρεθεί πως βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.


Τσουκνίδα

Αυξάνει τις καύσεις και συγχρόνως μειώνει την όρεξη. Ίσως είναι αυτό που έψαχνες για να σταματήσεις να πεινάς.


Σημύδα

Είναι διουρητική και βελτιώνει την κυτταρίτιδα. Θεωρείται το φυσικό ελιξίριο για εξαφανίσει την όψη πορτοκαλιού από το σώμα.


Χαμομήλι

Έχει διουρητική δράση και συγχρόνως περιορίζει το φούσκωμα της κοιλιάς. Σίγουρα αυτό δεν το ήξερες όταν σε έβαζε η γιαγιά σου να το πιεις σε περίοδο ασθένειας.


Μαϊντανός

Περιέχει ασβέστιο και φυλλικό οξύ που βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και είναι πολύ διουρητικός. Τελικά ο μαϊντανός ταιριάζει παντού!


Φασκόμηλο

Έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Το καλύτερο ρόφημα μετά από ένα σαββατοκύριακο γεμάτο πειρασμούς!

ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΕΠΙΣΗΣ…
Τέλος, πάμε να δούμε μερικά extra tips που θα σου φανούν πραγματικά χρήσιμα!

  • Μπορείς να τα καταναλώσεις όποια ώρα της ημέρας επιθυμείς.
  • Να είσαι συνεπής με την κατανάλωση των παραπάνω βοτάνων. Χρειάζονται τουλάχιστον 2 φλυτζάνια τη μέρα για να δεις αποτελέσματα.
  • Μπορείς να τα απολαύσεις και κρύα, προσθέτοντας απλά παγάκια.
  • Φτιάξε μεγάλη ποσότητα και αποθήκευσέ την στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
  • Φτιάξε το δικό σου συνδυασμό. Τοποθέτησε αυτά που σου αρέσουν περισσότερο στη καφετιέρα για γαλλικό καφέ και πιες το εκχύλισμα που δημιούργησες.
  • Προσοχή! Αν θελήσεις να συνδυάσεις τα βότανα μεταξύ τους επέλεξε να παντρέψεις τα διουρητικά που ρίχνουν τη πίεση, με το πράσινο τσάι που την ανεβάζει. Παραπάνω αναφέρονται ποια είναι τα διουρητικά βότανα.

Read More

And More