5 τρόποι για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές σου!

Νομίζω ότι βρίσκεσαι στη φάση που κανονίζεις τις διακοπές σου ή κάποια εξόρμηση το ΣΚ, προσπαθώντας να οργανώσεις τα εισιτήρια, τα ξενοδοχεία κλπ. Ως γνωστόν όμως, οι περισσότερες από εμάς έχουμε την τάση να αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο σε κάθε ατασθαλία και να υποκύπτουμε σε κάθε πειρασμό που περνάει από μπροστά μας. Πειρασμός ίσον παγωτά, τηγανιτά, αλκοόλ και διάφορα θερμιδορόφρα σνακ. Ξέρεις, όλα αυτά που έχεις στερηθεί τόσο καιρό, αλλά η γεύση τους είναι τόσο απίθανη που προφανώς δεν μπορείς να αντισταθείς.

Ποια είναι η δουλειά μου όμως; Να προλαβαίνω κάθε λανθασμένη σου κίνηση και να σε τραβάω πριν πέσεις σε οποιαδήποτε παγίδα που μπορεί να χαλάσει τη δίαιτά σου, καθώς και την ψυχολογία σου. Για αυτό το λόγο παρακάτω θα βρεις έξυπνους τρόπους για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές σου και για να μην πάθεις κρίση πανικού βλέποντας τον αριθμό της ζυγαριά σου να ανεβαίνει. Συγκεντρώσου λοιπόν και πάμε να δούμε μαζί!


1. Έλεγξε το πρωινό σου

Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να συγκρατηθούν στις διακοπές και να αποφύγουν τα διατροφικά λάθη. Εγώ αρχικά θα σου πρότεινα να είσαι λίγο προσεκτική με το πρωινό σου και να αποφύγεις σφολιατοειδή ή τον μπουφέ του ξενοδοχείου. Προμηθεύσου με μπάρες δημητριακών, γάλα και μπισκότα χωρίς ζάχαρη και κατανάλωσε τα σε προσεκτικές μερίδες. Αυτές οι επιλογές θα σου προσφέρουν ενέργεια και λίγες θερμίδες.


2. Πρόσεχε τα σνακ

Επειδή θα είσαι διακοπές, δεν σημαίνει ότι μπορείς να παραλείπεις γεύματα. Άσε που θα ξοδεύεις περισσότερη ενέργεια, οπότε το στομάχι θα αναζητάει από μόνο του τροφή για να γεμίσει. Απόφυγε λοιπόν την καντίνα της παραλίας και φρόντισε να έχεις μαζί σου ρυζογκοφρέτες ή κάποιο wrap λαχανικών, που θα σε κρατήσουν μακριά από τα τεράστια σάντουιτς που επικρατούν στα παραλιακά μαγαζιά.


3. Το παν είναι η άσκηση

Καταλαβαίνω ότι είσαι κουρασμένη και θες απλά να ξαπλώσεις στην παραλία μέχρι το βράδυ, αλλά πρέπει να βρεις τρόπους που θα βοηθήσεις το σώμα σου να κάψει θερμίδες. Για αυτό λοιπόν προσπάθησε να κολυμπάς τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα ή να εξερευνήσεις το νησί με τα πόδια. Αυτός ο τρόπος θα επιταχύνει το μεταβολισμό σου και θα βοηθήσει το σώμα σου να κάνει τις απαραίτητες καύσεις.


4. Προσοχή με τις ταβέρνες

Δεν είμαι σε θέση να σου πω να φας μόνο ένα καλαμαράκι και μια πατάτα τηγανιτή. Απόλαυσε ότι θες με μέτρο και απλά περιόρισε το βραδινό σου με μια σαλάτα και λιγότερο αλκοόλ.


5. Επισκέψου το μανάβικο της περιοχής

Όταν φτάσεις στον προορισμό σου και ξεφορτωθείς από πάνω σου όλες αυτές τις βαλίτσες, φρόντισε να πας στο πιο κοντινό μανάβικο και να προμηθευτείς με τα απαραίτητα. Πρώτα στη λίστα σου πρέπει να βρίσκονται τα φρούτα και τα λαχανικά που μπορείς εύκολα να καταναλώσεις, όπως αγγούρι και καρότα.

Read More

And More