6 tips για να κοιμάσαι καλύτερα!

Το σημερινό μας θέμα είναι ο ύπνος. Η πιο βασική λειτουργία του οργανισμού για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στη δύσκολη καθημερινότητα και στο φόρτο εργασίας. Επίσης, οφείλεις να γνωρίζεις ότι ο ύπνος και η ξεκούραση είναι ένα από τα μυστικά για να είσαι αδύνατη και υγιής, χωρίς να κάνεις καμία προσπάθεια.

Τι γίνεται όμως όταν το άγχος σε καταβάλει και δεν μπορείς να τον απολαύσεις; Πως μπορείς να κοιμηθείς καλύτερα και να νιώθεις ξεκούραση το πρωί; Δες εδώ τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις!

ΒΗΜΑ #1
Φρόντισε να έχεις πάντα στο σπίτι σου έλαιο λεβάντας. Ψέκασέ το στο δωμάτιό σου, στα μαξιλάρια και στα σκεπάσματά σου. Η λεβάντα έχει την ικανότητα να ηρεμεί το σώμα και το μυαλό. Εναλλακτικά, βάλε μέσα στην μαξιλαροθήκη σου ένα κλωναράκι λεβάντας.


ΒΗΜΑ #2

Περιποιήσου το πρόσωπο και το δέρμα σου. Κάνε ένα χλιαρό ντους, βούρτσισε τα δόντια σου, κάνε απολέπιση στο πρόσωπό σου και βάλε ενυδατική. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσεις τους φραγμένους πόρους, θα αφήσεις το δέρμα σου να αναπνεύσει και θα νιώσεις πιο φρέσκια.



ΒΗΜΑ #3

Βάλε το νερό να βράζει και απόλαυσε ένα φλιτζάνι χαμομήλι. Το χαμομήλι χαρακτηρίζεται από τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, καθώς και από την ικανότητά του να καταπραΰνει τους πόνους στο στομάχι.



ΒΗΜΑ #4

Κάνε ασκήσεις stretch ώστε να χαλαρώσει το σώμα σου από τη δύσκολη καθημερινότητα. Τέντωσε τα χέρια και τα πόδια σου, ίσιωσε την πλάτη σου και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ στο σβέρκο σου.


ΒΗΜΑ #5

Άφησε το ραδιόφωνο να παίξει ένα χαλαρωτικό τραγούδι σε χαμηλή ένταση. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις διάφορους ήχους που θα βρεις στο διαδίκτυο, όπως τρεχούμενα νερά ή κελαϊδίσματα.


ΒΗΜΑ #6
Πριν κλείσεις τα μάτια σου, κάτσε λίγο με τον εαυτό σου και κάνε θετικές σκέψεις. Μην αναλώνεις τον πολύτιμο χρόνο σου βλέποντας τηλεόραση ή χαζεύοντας στο κινητό.

Read More

And More