8 ιδιότητες των goji berries που δεν ήξερες μέχρι σήμερα!

Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια τη μαμά μου να καταφθάνει σπίτι μετά το σούπερ μάρκετ, έχοντας αγοράσει goji berries! Δεν θέλω να το παίξω έξυπνη, οπότε θα ομολογήσω ότι αυτός ο κόκκινος καρπός μου ήταν εντελώς άγνωστος, πόσο μάλλον τα πολλά οφέλη που το χαρακτηρίζουν. Καθώς πέρναγε ο καιρός, παρατήρησα ότι όλο και περισσότερο κόσμος ορκιζόταν σε αυτή την επιλογή για νεανικό δέρμα, αδύνατο σώμα και φυσικά γεύση. Γεύση που μπορεί να συνοδεύσει τις σαλάτες, τα smoothies, ακόμα και ένα τοστ με ταχίνι ή μέλι.

Ποιο είναι όμως το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των goji berries, που τα έχουν κάνει να αντέξουν στο πέρασμα των χρόνων και να παραμείνουν πρώτα στις επιλογές των superfoods; Αυτοί οι καρποί έχουν πολλά περισσότερα οφέλη από ότι ήξερες και ίσως ήρθε ο καιρός να τα μοιραστώ μαζί σου. Δεν είναι τυχαίο που ανήκουν στα μυστικά των μεγαλύτερων celebrities, ούτε ότι οι διατροφολόγοι ορκίζονται σε αυτό…


1. Είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ικανότητες αυτών των καρπών καταπολεμούν τον καρκίνο του μαστού, ένα μείζον πρόβλημα για τις περισσότερες γυναίκες.

2. Προστατεύουν από τον ήλιο
Είναι σαν να λέμε το βρώσιμο αντιηλιακό, που προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV και μπορεί εύκολα να καταναλωθεί ακόμα και στην παραλία.

3. Είναι αντιγηραντικά
Σύμφωνα με έρευνες, οι ικανότητες των goji berries να διατηρούν νεανική την επιδερμίδα είναι πολλές. Γι’ αυτό εξάλλου πολλές stars ορκίζονται σε αυτό το super food.


4. Έχουν detox ιδιότητες
Οι κόκκινοι καρποί χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα από την κινεζική ιατρική ως detox τροφή. Καταπολεμάει όλες τις βλαβερές ουσίες που απορροφάει ο οργανισμό από το περιβάλλον και βοηθάει στο αδυνάτισμα.

5. Ανεβάζουν την ψυχολογία
Τα συγκεκριμένα μούρα μπορούν να αυξήσουν τα συναισθήματα της ευημερίας και να βελτιώσουν τη ψυχολογική απόδοση. Είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, προσφέροντας απλόχερα ενέργεια.

6. Βοηθούν στο πεπτικό σύστημα
Βελτιώνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, με αποτέλεσμα να αποβάλλουν το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς.

7. Βελτιώνουν την όραση
Μια ιδιότητα που σίγουρα δεν ήξερες, είναι ότι τα goji berries βοηθούν αποτελεσματικά στην όραση και προσλαμβάνουν τέτοιου είδους προβλήματα.

8. Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό
Επειδή είναι φορτωμένα με βιταμίνη C μπορούν εύκολα και αποτελεσματικά να αποτρέψουν το κρυολόγημα ή τη γρίπη.

Δες ΕΔΩ τα superfoods του καλοκαιριού που αδυνατίζουν!

Read More

And More