Γιατί πρέπει να τρως μια μπανάνα πριν τη γυμναστική σου

Το μυστικό συστατικό που δίνει περισσότερη ενέργεια και δύναμη για την προπόνηση είναι η μπανάνα, φίλη μου. Έρευνα που έγινε, απέδειξε πως ποδηλάτες που έπιναν νερό και έτρωγαν μια μπανάνα πριν την άσκηση, ήταν 50% πιο γρήγοροι, πιο ενεργητικοί και συγκεντρωμένοι από αυτούς που έπιναν μόνο νερό.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα σάκχαρα στην μπανάνα περιέχουν κάλιο και βιταμίνη C ενώ ταυτόχρονα παράγουν ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη είναι πολύ σημαντική γιατί κατά την άσκηση, προκαλείται ένας υψηλός αερόβιος μεταβολισμός που με τη σειρά του αυξάνει την απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών. Μέσω λοιπόν της ντοπαμίνης, αυξάνεται η αντιοξειδωτική ικανότητα και έτσι καταπολεμούνται οι ελεύθερες ρίζες.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Nieman, οι μπανάνες προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό σακχάρων για τους αθλητές, μιας και περιέχουν γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη. Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να νιώθεις ενέργεια και τόνωση σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης σου, δεν έχεις παρά να πίνεις ένα ποτήρι νερό με μισή μπανάνα 15-20 λεπτά πριν τη γυμναστική σου. Κι αν η προπόνησή σου είναι αρκετά έντονη και διαρκεί πάνω από μια ώρα, μπορείς να τρως μισή μπανάνα κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Read More

And More