Κι όμως! Αυτά τα λαχανικά δεν πρέπει να τα βάζεις στο ψυγείο

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε υιοθετήσει κάποιες συμβουλές από τη μαμά μας, που δύσκολα κόβουμε. Βέβαια, όταν μπαίνουν οι ειδικοί στη μέση και μας τονίζουν τι είναι λάθος και τι σωστό, τότε αυτό που οφείλουμε από μεριά μας να κάνουμε, είναι απλά να τους ακούσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η μαμά μας δεν είναι πάντα η “Ms. Right”.

Για να μην σου τα πολυλογώ, εγώ είχα μάθει από τη μαμά μου κάποιες συγκεκριμένες τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να βάζω στο ψυγείο για να μην χαλάσουν. Οι ειδικοί όμως διέψευσαν και αυτήν κι εμένα. Και επειδή είμαι σίγουρη ότι πάνω – κάτω κάνεις κι εσύ τα ίδια λάθη, αποφάσισα να σου πω ότι αυτά τα λαχανικά που βάζεις στο ψυγείο σου, καλό θα ήταν την επόμενη φορά να τα αφήσεις έξω. Τσέκαρε ποια είναι αυτά!

ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Αν θες να διατηρήσουν την ατόφια τους τους γεύση και τη ζουμερή μορφή τους, επέλεξε να μην τις αποθηκεύεις στο ψυγείο. Αν παρατηρήσεις ότι χαλάνε πιο σύντομα από ότι θα ήθελες, μπορείς να αγοράζεις μικρότερες ποσότητες για να τις καταναλώνεις πιο γρήγορα ή να τις τρίψεις και να τις προσθέσεις στα φαγητά.


ΑΓΓΟΥΡΙΑ

Η υψηλή θερμοκρασία συνήθως χαλάει τη γνήσια γεύση των αγγουριών. Οπότε κράτησέ τα σε ένα δροσερό μέρος και διατήρησε το ζουμί που ήδη περιέχουν. Αν θες να τα απολαύσεις κρύα, μπορείς να τα φτιάξεις σαν τουρσί.


ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στην υγεία σου αν τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο. Επειδή όμως πολλές φορές τείνουμε να τα ξεχνάμε για καμιά βδομάδα στο συρτάρι του ψυγείου, δεν καταλαβαίνουμε ότι όταν θα τα τα φάμε δεν θα λάβουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οπότε, βάλε στο πρόγραμμα να αγοράζεις τη σαλάτα σου κάθε δύο μέρες και να την καταναλώνεις άμεσα.


ΠΑΤΑΤΕΣ

Οφείλω να παραδεχτώ ότι στο σπίτι μου δεν είχαμε τη συνήθεια να βάζουμε τις πατάτες στο ψυγείο. Βλέποντας όμως τη θεία μου να το κάνει επανειλημμένα, μου δημιουργήθηκε η απορία για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τη στιγμή που οι πατάτες διαρκούν αρκετό καιρό στο ντουλάπι, δεν υπάρχει λόγος να τις βάζεις στο ψυγείο, καθώς σκληραίνουν. Αν δεις ότι αρχίζουν και χαλάνε, μπορείς να τις βράσεις και να κάνεις πουρέ.

Read More

And More