Τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις στο αδυνάτισμα. Εσύ ξέρεις ποια είναι;

Επειδή συνέχεια σου λέω tips για απώλεια βάρους και αδύνατη σιλουέτα, αποφάσισα να περάσω στην αντίπερα όχθη. Ποιά είναι τα λάθη που κάνεις στη δίαιτά σου και καταστρέφουν κάθε προσπάθεια; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Σίγουρα σου έχει περάσει από το μυαλό αλλά δεν έχεις δώσει βάση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ο ρόλος μου όμως σαν fitness editor είναι να σε συμβουλεύω με καθετί σημαντικό, που εσένα σου περνάει απλά αδιάφορο.

Διαβάζοντας παρακάτω θα δεις μερικά από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνεις και αυτόματα γίνονται ο εχθρός σου και επηρεάζουν αρνητικά το στόχο σου. Μην μου πεις ότι δεν σε ενδιαφέρει, ειδικά αυτή την περίοδο που προετοιμάζεσαι πυρετωδώς για το μπικίνι. Τα παρακάτω λάθη είναι πόρισμα από διάφορες έρευνες και διαβάζοντάς τα κατάλαβα ότι όλες τελικά τα κάνουμε. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ και οι φίλες μου σίγουρα έχουμε πέσει “θύματα” αυτών των απροσεξιών. Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα να κρατάς σημειώσεις!


1.
Δήλωσε στους κοντινούς σου ανθρώπους για την προσπάθεια που κάνεις να χάσεις κιλά. Συνήθως όταν τα άτομα που μας περιτριγυρίζουν δεν γνωρίζουν τον σκοπό μας, μας ωθούν άθελά τους σε ατασθαλίες.

2. Μην παραβλέπεις τους υδατάνθρακες. Ενώ οι δίαιτες χωρίς υδατάνθρακες και με υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης είναι must τον τελευταίο καιρό, αυτό μπορεί να σε κρατήσει μακριά από πολλά θρεπτικά συστατικά. Επέλεξε τους υδατάνθρακες μέσα από φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης.


3. Αν νομίζεις ότι μπορείς να τρέξεις 30 λεπτά στον διάδρομο και μετά να καταναλώσεις μια ολόκληρη πίτσα, σκέφτεσαι λάθος. Σε αυτά τα λεπτά έκαψες περίπου 250 θερμίδες, κάτι που αναλογεί σε ένα υγιεινό σνακ και όχι σε ένα σουβλάκι ή μια πίτσα. Οπότε σκέψου ότι με το τρέξιμο καις περίπου το απογευματινό σου γεύμα.


4. Μην παραλείπεις το βραδινό όταν πρόκειται να βγεις για ποτό. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταναλώσεις πολλούς αλατισμένους ξυρούς καρπούς στο μπαρ ή να καταλήξεις να τρως σε μια καντίνα που βρέθηκε στο δρόμο σου.


5. Το να κάνεις
skip σε τροφές που σου αρέσουν, όπως σοκολάτα, πατάτες τηγανιτές ή αλκοόλ, θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει η δίαιτά σου πιο κουραστική και βαρετή. Επέλεξε να τρως μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα με υποκατάστατο ζάχαρης και απόλαυσε άλλες θερμιδοφόρες τροφές σε μικρές ποσότητες.


6. Μην είσαι τόσο αυστηρή με τη διατροφή σου. Η προσπάθεια που κάνεις αξίζει μια επιβράβευση. Γι’ αυτό μια μέρα την εβδομάδα απόλαυσε ότι επιθυμείς με μέτρο και να είσαι σίγουρη ότι αυτές οι θερμίδες θα εξαφανιστούν κατά το πέρασμα των επόμενων ημερών.

7. Η έλλειψη οργάνωσης μπορεί να καταστρέψει την προσπάθειά σου. Πάρε μια ατζέντα και κατέγραψε οτιδήποτε τρως μέσα στην ημέρα. Έτσι θα έχεις τον έλεγχο σε αυτά που καταναλώνεις.

Read More

And More