Το μυστικό για να διαλέξεις τα σωστά προϊόντα ολικής!

Το διαβάζεις παντού! Είναι η μόνιμη σύσταση των ειδικών της διατροφής… κάνε την αλλαγή! Προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης, που και πιο θρεπτικά είναι και μια καλή αρχή για να χάσεις βάρος. Είσαι σίγουρη όμως πως το σκούρο χρώμα στο ψωμί ή τα ζυμαρικά αρκεί για να βεβαιωθείς πως πήρες το σωστό τρόφιμο;

Χρηστικό μυστικό: Τσέκαρε τα συστατικά στις συσκευασίες πριν τα αγοράσεις. Αν στις πρώτες λέξεις φιγουράρει η λέξη “ολικής άλεσης”, τότε μπορείς να βάλεις το προϊόν στο καλάθι. Αν πάλι αντ’ αυτού αναγράφει εμπλουτισμένο αλεύρι σίτου, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Το επίθετο εμπλουτισμένο περιγράφει πως το αλεύρι που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του προϊόντος έχει υποστεί επεξεργασία προκειμένου να ραφιναριστεί (για να είναι πιο ομοιόμορφο ας πούμε). Η διαδικασία αυτή όμως καταστρέφει κάποια θρεπτικά συστατικά του, τα οποία προστίθενται στη συνέχεια με τεχνητό τρόπο. Εξ’ ου και το “εμπλουτισμένο” με τα θρεπτικά συστατικά που χάθηκαν στη διαδρομή ως το ράφι του super market.

Να εξηγήσουμε εδώ πως κανένα προϊόν δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία σου, είναι ελεγμένο και έχει περάσει από εγκεκριμένη επεξεργασία. Απλά στην περίπτωση των άλευρων ολικής άλεσης, δεν υπάρχει μετέπειτα παρέμβαση στο περιεχόμενό τους.

Read More

And More