Δίαιτα για τη Σαρακοστή: Η νηστίσιμη διατροφή που θα σε βοηθήσει να χάσεις 5 κιλά

Η περίοδος της νηστείας έχει δημιουργήσει διάφορες αντιφάσεις! Κι εσύ μπερδεμένη, από τη μία σκέφτεσαι πως ναι θες να νηστέψεις αυτήν τη Σαρακοστή, αλλά από την άλλη φοβάσαι μην “ξεφύγεις” και τελικά πέσεις στην παγίδα της αύξησης των κιλών. Πολύ καλά τα σκέφτεσαι και επειδή ήμουν σίγουρη για αυτή σου την ανησυχία, πήρα μια απόφαση.

Αυτήν την εβδομάδα η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας δίνει την ιδανική νηστίσιμη δίαιτα για να μείνεις πιστή σε αυτό το έθιμο, να χάσεις 5 κιλά σε ένα μήνα και ταυτόχρονα να κάνεις αποτοξίνωση με το σωστό τρόπο. Γιατί όπως συνηθίζω να λέω, όλα θέλουν τρόπο και όχι κόπο και ακολουθώντας το παρακάτω μενού να είσαι σίγουρη πως μέχρι το Πάσχα θα έχεις χάσει τα κιλά και το λίπος που τόσο πολύ θες να αποχωριστείς.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!



ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!


Γενικές οδηγίες:

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα.
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 2 μανταρίνια, 1/2 μπανάνα, 3 φέτες ανανά.
  • Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα.
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα.

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

And More