Σάντυ Κουτσοσταμάτη στο TLIFE: Η ζωή με τις 2 κόρες, τα μυστικά του ευτυχισμένου γάμου και τα επαγγελματικά της όνειρα!

Είναι πραγματικά μία εντυπωσιακή γυναίκα. Όχι μόνο λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης, που είναι κάτι προφανές, αλλά και για το μυαλό της και τον δυναμικό χαρακτήρα της. Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη είναι σίγουρα μια γυναίκα που θέλεις να έχεις φίλη σου. Για να σε παρακινήσει, να σε εμπνεύσει και να σε συμβουλέψει. Από μυστικά ομορφιάς μέχρι πώς να αντιμετωπίσεις τα σοβαρά θέματα της ζωής σου. Η ιδιότητα της ψυχολόγου άλλωστε είναι αυτή μέσα από την οποία την γνωρίσαμε.

Η δουλειά της είναι μεγάλο μέρος της καθημερινότητά της. Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά αφού είναι και πολυπράγμων. Στις διάφορες δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται οι πελάτες της στο προσωπικό της γραφείο, το αγαπημένο πια blog της με τίτλο “Ανάλυσέ το” αλλά και τα άρθρα της που δημοσιεύονται στο myeupepsia.

Την ίδια ώρα, οργανώνει διάφορα σεμινάρια και αφιερώνει χρόνο στη συγγραφή βιβλίον. Βέβαια πάνω απ’ όλα είναι η οικογένειά της, οι δύο κόρες της, Ιωάννα και Αναστασία και ο σύζυγός της, Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Για κάποιον που σας βλέπει απ’ έξω, είστε μια γυναίκα που τα έχει όλα. Μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ένα δυνατό μυαλό, ευτυχισμένη οικογένεια και μία δουλειά που σας γεμίζει. Υπάρχει κάτι που να λείπει από τη ζωή σας;
Προσπαθώ να σκέφτομαι αυτά που έχω αντί για εκείνα που δεν έχω, τα οποία πάντα υπάρχουν, αλλά τα κάνουμε ασήμαντα αν δεν τα υπολογίζουμε. Κάποιες φορές, η ανάγκη να δουλεύω περισσότερο έρχεται σε σύγκρουση με την ανάγκη μου να είμαι παραπάνω με την οικογένεια. Όμως υπερτερεί το δεύτερο.

Πώς είναι η ζωή με δύο παιδιά για μία νέα μαμά και μάλιστα εργαζόμενη;
Είναι πολύ γεμάτη… Η μέρα μου έχει ελάχιστα ή και καθόλου προσωπικά διαλείμματα… Όμως αν δεν φτάσει το βράδυ και δεν νιώθω κουρασμένη, με τη μέση μου να πονάει έστω και λίγο νομίζω ότι κάτι δεν έχω κάνει σωστά.

Αλήθεια, έχετε μυστικά ομορφιάς;

Το πολύ νερό! Δεν είναι και κανένα ιδιαίτερο μυστικό, όμως το αναφέρω γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό. Επίσης, βάζω αμυγδαλέλαιο στα μαλλιά μου, και βλέπω εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πόσο εύκολο είναι να εφαρμόζεται τις επιστημονικές σας μεθόδους όταν αυτό έχει να κάνει με τη δική σας οικογένεια;
Πιο δύσκολο φυσικά. Όμως η γνώση σου δίνει μια αυτοπεποίθηση παραπάνω. Μια ασφάλεια.

Εσείς έχετε απευθυνθεί ποτέ σε κάποιον άλλο συνάδελφό σας; Πιστεύετε ότι οι γονείς το θεωρούν ταμπού να συμβουλεύονται ειδικούς για τα παιδιά τους;

Απευθύνθηκα ως φοιτήτρια και συνεχίζω μέχρι και σήμερα όποτε νιώθω την ανάγκη. Όταν έκανα την εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, ήταν υποχρεωτικό να δουλέψω κάποια δικά μου θέματα ώστε να αποφύγω την οποιαδήποτε ταύτιση με κάποιον θεραπευόμενο.

Πρόσφατα, δηλώσατε ότι θέλετε να μεγαλώσετε κι άλλο την οικογένειά σας υιοθετώντας ένα παιδάκι. Πολλοί σας ταύτισαν με την Angelina Jolie. Γιατί σκέφτεστε την υιοθεσία;
Η σκέψη ότι πολλά παιδιά μεγαλώνουν χωρίς οικογένεια, κάτω από αμφίβολες συνθήκες, αυτόματα μου δημιουργεί ένα αίσθημα ευθύνης. Αν μπορώ να ανταποκριθώ και να βοηθήσω θεωρώ χρέος μου να το κάνω. Είναι μια επιθυμία μου. Μακάρι να φανούμε ικανοί και άξιοι να ανταποκριθούμε. Ωστόσο, δεν το σκέφτομαι να γίνει άμεσα γιατί θεωρώ ότι δεν θα ήμασταν έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα νέο μέλος στην οικογένεια.

Είχατε μιλήσει στο παρελθόν για μία άτυχη εγκυμοσύνη. Τότε ταυτίστηκαν πολλές γυναίκες μαζί σας. Πιστεύετε ότι και με αυτό τον τρόπο ίσως παρακινήσετε και άλλες να το κάνουν;
Αυτές είναι αποφάσεις ζωής. Καμιά γυναίκα δεν θα πάρει μια τέτοια απόφαση αν και η ίδια δεν είναι πρόθυμη και ευαισθητοποιημένη με το θέμα.

Ένα ακόμα παράδειγμα του δυναμισμού σας ήταν και ο δημόσιος θηλασμός της κόρης σας. Έχετε μία τάση να πηγαίνετε κόντρα στο ρεύμα μήπως;
Απλά, προσπαθώ να εκφράζω τις πεποιθήσεις μου, ειδικά όταν βλέπω ότι πρόκειται για ευαίσθητα και ιερά θέματα, όπως αυτό του θηλασμού, για παράδειγμα. Γενικά, όμως, σαν άνθρωπος εκφράζω αυτό που σκέφτομαι, ακόμη κι αν ξέρω ότι μπορεί να δυσαρεστήσει.

Πόσο σημαντική είναι η συμβολή και η στήριξη του συζύγου σας σε όλα αυτά που κάνετε;
Είναι καθοριστικής σημασίας. Πραγματικά. Γενικά πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη την ομοφωνία προκειμένου να πράξουμε.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να πείτε «αυτός είναι ο άντρας που θα παντρευτώ»;
Η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία του.

Μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο υπάρχουν άραγε;
Όλα τα ζευγάρια μάλλον έχουν το μυστικό τους. Για εμάς, πολύ σημαντικός είναι ο σεβασμός και η ισορροπία.

Το να μείνετε μόνιμα σε άλλη πόλη ή ακόμα και στο εξωτερικό το έχετε σκεφτεί ή δεν αλλάζετε τη Θεσσαλονίκη με τίποτα;
Το σκεφτόμαστε πολύ, όμως υπάρχουν κάποια θετικά τα οποία δεν μπορέσαμε να προσπεράσουμε και να αφήσουμε την πόλη μας.

Στο παρελθόν έχετε δοκιμάσει την τηλεόραση. Θα σας ενδιέφερε να κάνετε κάποια δική σας εκπομπή ξανά;
Αν είναι κάτι που μου ταιριάζει και θα μπορούσα να ανταποκριθώ ίσως και ναι.

Αν δεν ήσασταν ψυχολόγος, τι θα ήσασταν;
Θα έκανα αυτό που κάνουν στο CSI και θα εξιχνίαζα εγκλήματα.

Το ότι πολλές φορές η προσωπική σας ζωή δημοσιοποιείται, σας ενοχλεί; Για παράδειγμα κάποιο post σας στο facebook ή το instagram μπορεί να γίνει «είδηση». Πώς το διαχειρίζεστε;
Σκέφτομαι διπλά αυτό που θα κοινοποιήσω. Αν και γενικά δεν θεωρώ ότι είμαι από τα άτομα που κυνηγάτε πολύ οι δημοσιογράφοι.

Συνέντευξη και επιμέλεια: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More