Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Μιλάει στο TLIFE για τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με Όσκαρ J.K. Simmons!

“Ένας άλλος κόσμος” έρχεται από τις 17 Δεκεμβρίου μέσα από το φακό, τη γραφή και τη ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα.

Μία ταινία για την οποία ο Χριστόφορος δουλεύει τα τελευταία τρία χρόνια και νιώθει πολύ χαρούμενος που επιτέλους θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, από τη Village. Φυσικά, θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό με τον τίτλο “Worlds Apart”.

Ο ίδιος υπογράφει το σενάριο, τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί. Είναι επόμενο, λοιπόν, να τη νιώθει σαν να είναι παιδί του, να μην μπορεί να αποστασιοποιηθεί από αυτή και να μην μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του μιλώντας για αυτή αλλά και για τους πρωταγωνιστές της.

Το TLIFE συνάντησε τον Χριστόφορο στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Hilton όπου έδωσαν το παρών και οι δύο συμπρωταγωνίστριες του, Μαρία Καβογιάννη και Νίκη Βακάλη. Οι υπόλοιποι απουσίαζαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή λόγω χιλιομετρικής απόστασης. Ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Tawfeek Barhom, ο J.K. Simmons και η Andrea Osvart.

Οι δύο τελευταίοι φρόντισαν να πουν δυο λόγια μέσα από ένα βίντεο που προβλήθηκε πριν πάρει το λόγο ο Χριστόφορος. Τα καλά τους λόγια ανταπέδωσε και εκείνος.

Τι είναι πιο δύσκολο, να σκηνοθετεί κανείς τον εαυτό του ή τον βραβευμένο με Όσκαρ J.K. Simmons (σ. σ. βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου, αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία “Whiplash”);
Τίποτα δεν είναι εύκολο. Απλά νομίζω, όταν υπάρχει όρεξη, αγάπη και έμπνευση όλα γίνονται πιο εφικτά.

Μιλήστε μας για την εμπειρία της συνεργασίας αυτής.

Η εμπειρία μου με τον J.K. Simmons ήταν εξαιρετική. Είναι από τις καλύτερες που έχω. Ένας πολύ απλός άνθρωπος, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και πάρα πολύ καλός ηθοποιός. Είναι τιμή γιατί έχει στηρίξει και εξακολουθεί να στηρίζει πάρα πολύ το σενάριο και όλη την ταινία.

Κι εκείνος έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για εσάς. Αυτό είναι ένα “άνοιγμα” για μία ακόμα μελλοντική συνεργασία;
Μακάρι! Σε αυτή τη φάση όμως το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι έχει να κάνει με το “Ένας άλλος κόσμος” δεδομένου του ότι σε αυτό δουλεύω.

Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε με αυτή την ταινία;
Δεν είναι ένα το μήνυμα της ταινίας. Είναι πολλά, γιατί έχει 7 πρωταγωνιστές, 2 γλώσσες, 3 ιστορίες, Έλληνες, ξένοι, Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι, όλα μαζί. Οπότε δε υπάρχει ένα μήνυμα. Αν θέλεις, για μένα, το μήνυμα είναι ότι μέσα από τον έρωτα και μέσα από την αγάπη οι άνθρωποι μπορούμε να δούμε πολλά πράγματα διαφορετικά για τη ζωή μας.

Να δούμε έναν άλλο κόσμο, δηλαδή.

Να δούμε έναν άλλο κόσμο!

Πείτε μας και δύο λόγια για τον ρόλο σας.
Ο ρόλος μου είναι ο Γιώργος, ο οποίος είναι πολύ πιεσμένος στη ζωή του και γνωρίζει την Ελίζ (σ.σ. την υποδύεται η Andrea Osvart) κι εκεί ξεκινάει η μεγάλη μάχη, το μεγάλο πάθος και ο ακραίος έρωτας.

Λίγα λόγια για την πλοκή
Τρεις ιστορίες που ενώνουν Έλληνες και ξένους πολίτες.
Τρεις ιστορίες που φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει.
Διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές, πάνω σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, το εργασιακό αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που οι ήρωες επιζητούν, με όχημα τον έρωτα.
Τρεις γενιές Ελλήνων που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα και ξεφεύγουν μέσα από έναν δυνατό έρωτα.
Τρεις γενιές ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας και ερωτεύονται Έλληνες στη δυσκολότερη περίοδο.
Κάθε ιστορία έχει τον τίτλο της.
Κάθε ιστορία έχει τη δική της ματιά, το δικό της δίλλημα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή.
Μύθοι και πραγματικότητα χτίζονται και γκρεμίζονται πότε γλυκά, πότε βίαια.

“Ένας άλλος κόσμος”
Μία σύγχρονη ερωτική τριλογία σε μία Ελλάδα που αλλάζει.

Read More

And More